Hibrit Öğrenme Modeli nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yüksek öğretim sektörü zor bir dönemdedir. Pek çok okul 2020 Güz dönemi için çevrimiçi olarak hareket ediyor. Diğer kurumlar çevrimiçi ve sınıf eğitimini birleştiriyor. Kimse ilerlemenin en iyi yolundan emin değil. İken , üniversite kabul oranları çok yüksek 2024 gelen Sınıfı öğrenciler - ve katıldığınız okullar - haklı olarak kendi güvenlikleri, hem de onların beklentileri hakkında edilmektedir.

Göre Chronicle of Higher Education 3.000'den fazla kurumlardan gelen verileri yeniden açılması toplanan, araştırmaya katılan okulların yaklaşık% 25 öncelikle yüz yüze öğretim üzerinde planlama vardır. Öte yandan, okulların% 25'inden fazlası esas olarak çevrimiçi bir ortamda yeniden açılıyor.

Diğer bir% 15, okul yılına hibrit bir öğrenme yaklaşımı dahil ediyor. Karma öğrenme, öğrencilere aynı anda sınıfta ve video konferans yoluyla öğretmek anlamına gelir. 

COVID-19 ortaya çıkana kadar, bu kavram sınırlı sayıda kurumda kullanılıyordu. Artık üniversiteler yeniden açmanın güvenli yollarını aradıklarından , hibrit öğrenme yeniden açılmak isteyen birçok kurum için önemli bir strateji haline geldi. Ve 2020 Güz dönemi yaklaşırken, birçok kurum hibrit kurslar geliştiriyor veya mevcut programlara çevrimiçi bileşenler ekliyor.

Her fakülte kendi karma öğrenme modelini - programlarına ve topluluklarına en uygun modeli - geliştirmelidir. Bu süreç korkutucu görünebilir, ancak sizi güçlendirecek birçok araç vardır. Nelerin mümkün olduğuna biraz daha derin bakalım.

Hibrit Öğrenme Modeli nedir?
Karma bir öğrenme modeli kullanan bir eğitmen, sınıfta ve aynı zamanda uzaktaki öğrencilere canlı öğretim sunar. Biz buna senkron talimat diyoruz. Karma bir öğrenme modeli genellikle eşzamansız (canlı olmayan) çevrimiçi öğrenme yöntemlerini de içerecektir.

Karma öğrenme araçları şunları içerir:

Video konferans
Öğrenme yönetim sistemleri
Çevrimiçi alıştırmalar
Çevrimiçi tartışma forumları
Önceden kaydedilmiş video talimatı
Hibrit Öğrenmeye Farklı Yaklaşımlar Nelerdir?
Hibrit öğrenmenin temel kavramı basittir. Yine de eğitimcilerin bu yaklaşımı her program ve sınıfa uyarlaması gerekir. Eğitimciler hibrit kursların geliştirilmesinde ustalaştıkça çeşitli eğilimler gelişti .

Öğretmenler, yüz yüze görüşmenin grup çalışması ve anlamlı iletişim için en uygun olduğunu düşünüyor. Planlanmış bir sınıfa katılan bir öğrenci, çevrimiçi olarak tek başına deneyimleyemeyecekleri bir değer bekler. Eşzamanlı ders saatleri için bazı ideal aktiviteler şunlardır:

Dersler (bir soru-cevap oturumu içerdiklerinde)
Odaklanmış forum oturumları ve tartışma
Grup geri bildirim oturumları
Kolektif gündemi belirlemek ve güven inşa etmek
Beyin fırtınası
Öğretmen, öğrencilere hibrit kurs boyunca rehberlik edecek bir öğrenim planı oluşturmalıdır. Bu şekilde, öğrenciler planlanmış oturumlara ne zaman katılacaklarını bilirler. Ayrıca hangi eşzamansız görevlere öncelik verileceğini de bilirler.

Eşzamansız etkinlikler, öğrencilere kendi kendini yönetme becerilerini geliştirme fırsatı ve esneklik sağlar. Öğretmenler, kendi kendine rehberli, bağımsız öğrenme fırsatları sağlamak için çevrimiçi öğeyi kullanabilir.

Senkronize edilmesi gerekmeyen öğrenme deneyimleri şunları içerir:

Çevrimiçi ödevler ve bazı testler
Devam eden grup görüşmesi
Yazılı içerik, kayıtlı video ve ses çalışması
Eşzamansız etkinliklerin çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi gerekmez. Örneğin, mevcut iklimde, bazı saha gezilerinin (örneğin, bir müzeye) asenkron olması mantıklıdır. Bu şekilde, her öğrenci ziyaretlerini bir araya gelmek yerine kendi zamanında yapar.

Karma öğrenmeyi "çevrimiçi ve çevrimdışı" yerine "eşzamanlı ve eşzamansız" olarak düşünün. Bu, ilgili bir kavram düşünüldüğünde değerli bir ayrımdır: harmanlanmış öğrenme.

Karma Öğrenmeye Karşı Karma Öğrenim
'Harmanlanmış öğrenme' terimi bazen melez öğrenmeyle birbirinin yerine kullanılır. Ancak harmanlanmış ve hibrit öğrenme aynı şey değildir.

Karma bir öğrenme modeli, öğrencileri sınıfta ve aynı zamanda uzaktan (eşzamanlı olarak) meşgul eder. Genellikle eşzamansız öğeler de içerir.

Harmanlanmış bir öğrenme modeli, tüm öğrencilerin aynı anda fiziksel sınıfta olmasını gerektirir. Bu eşzamanlı, fiziksel sınıf zamanı her zaman eşzamansız çevrimiçi görevlerle harmanlanır.

Ayrım şu anda çok önemli. Elbette, harmanlanmış bir yaklaşım, daha az genel sınıf süresi anlamına gelebilir. Ancak eğitimciler, bir grubun kampüste fiziksel katılımını döndürmek için karma bir öğrenme stratejisi kullanabilir . Aynı sınıftaki öğrenciler sırayla veya çevrimiçi olarak katılabilirler. Bu, sınıf boyutunu azaltır ve kampüste güvenliği artırır. Ve öğrenciler yine de değerli yüz yüze iletişim sürelerine sahip olurlar.

Kaynak: https://www.rev.com/blog/what-is-a-hybrid-learning-model

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak