'Hibrit' eğitim modeli güvenli değil

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeniden açılmaya yönelik en iyi yaklaşımın uzlaşmak olduğu sezgisel görünüyor: Virüsle yarı yolda karşılaşırsak, o zaman kesinlikle daha normal yaşamlara sahip olabilir ve yaygın topluluk aktarımından kaçınabiliriz. Bu sezgi, okulun yeniden açılması için çocuk gruplarının yüz yüze öğretim dönemlerini uzaktan öğrenimle değiştirdiği "karma" planlara duyulan coşkunun arkasındaki yakıtın bir parçasıdır. Ancak çok dikkatli bir şekilde hazırlanmadıkları sürece, hibrit planlar en riskli olanlardan biri olabilir - özellikle de asıl amaç virüsün okullara girmesini önlemekse. Bunun nedeni, virüsün kendisini iletmek için kullandığı ağlardır.

Bunların hepsi yüzeysel olarak makul görünüyor. Peki sorun nedir?

Sorun, öğrencilerin uzaktan eğitim almaları gereken günlerde ne olacağıdır. Ebeveynlerin çoğu iş taahhütleriyle mücadele edecek ve bu özellikle evden çalışamayan çok sayıda ebeveyn için geçerli olacaktır. Çocuk bakımına ihtiyaçları olacak. Bu, bir aile üyesi (belki risk altındaki daha yaşlı bir yaş grubundan biri), yarı zamanlı bir dadı veya ebeveynlerin sırayla gözetim altında tuttuğu çocukların birlikte öğrenmesi için bir grup aile grubu anlamına gelebilir. Bunların hepsinin ortak yanı, okulda veya ailelerde kendi başlarına olanların yanı sıra, okulun yeterli koruma veya test için izleyemediği (ve evet, okulların test etmesi gerekir) ek bağlantılar kurmalarıdır.


Hibrit okul planları, virüsün seyahat edebileceği okullar ve aileler arasında daha fazla bağlantı oluşturarak virüsün okullara bulaşmasını kolaylaştırıyor.

Daha yakından incelendiğinde, hibrit planlarla ilgili başka pratik sorunlar da var. Ebeveynlere yüzeysel olarak normal bir görünüm verirken, uzaktan öğrenmede ve yüz yüze eğitimde ustalaşması gereken öğretmenlere büyük yükler yükleyebilirler. Peki ya kendileri ebeveyn olan, ancak farklı bir karma plan benimseyen farklı bir okul bölgesinde yaşayan öğretmenler?

Okullardaki riskleri üç kategoriye ayırabiliriz: çocuklar için risk, bulaştırabilecekleri risk ve bir bütün olarak toplum için risk. Yeni koronavirüsün çocuklara bulaşma riskinin gerçekten çok düşük olduğu doğrudur . Sıfır değil, ancak küçük riskler kaçınılmazdır, yoksa hiçbirimiz bir arabaya binmezdik. Okulların kapalı kalmasının olumsuz etkilerinden çocuklar için doğrudan virüsten kaynaklanan riskten neredeyse kesinlikle daha yüksek bir risk vardır.

Okullar güvenli bir şekilde açılamaz. Sadece Trump'ın gaz aydınlatmasına yardımcı olabilirmiş gibi davranmak.

Ancak bakıcılar, öğretmenler ve diğer personel için riskler daha yüksektir. Bu grupların, çocuklardan daha büyük olmasından çok daha ağır sonuçlara maruz kalma olasılığı daha yüksektir. Sonuç olarak, maruz kalma olasılıklarını en aza indirmek istiyoruz, bu da virüsün okula girme yolunu bulabileceği yolların sayısını azaltmak anlamına geliyor, bu da ana bilgisayar ağları arasındaki bağlantıları sınırlamak anlamına geliyor. Açıktır - başkalarını korumak için okul salgınlarını olabildiğince en aza indirmek istiyoruz ve virüsü okullara ne kadar az sokarsak, salgınlar için o kadar az fırsat olacaktır. Bahar dalgası boyunca bazı okulların açık kaldığı İsveç gibi ülkelerde, öğretmenlerin enfekte olma olasılığı "diğer meslekler, ”Ancak bu, okul salgınlarının olmayacağı anlamına gelmez. Aslında, yaptıklarını öne sürüyor, ancak test eksikliği nedeniyle tespit edilmiyorlar. Bu sadece çocukların orantısız bir şekilde büyük bir enfeksiyon kaynağı olmadığı anlamına gelir. Bu da bizi toplum için riske atıyor.


Sorumlu liderler, açık okulların düşük düzeyde topluluk aktarımına bağlı olduğu konusunda netti. Okullar açarsak, virüsün bulaşması için bazı fırsatlar sunacaklar ve benim ve diğerlerinin savunduğu gibi, barlar, restoranlar, kumarhaneler, spor salonları veya başka yerler olsun, başka yerlere bulaşma fırsatlarını kaldırmamız gerekiyor. Topluluklar akıllıysa, bunu okulları açmadan önce yapacaklar, böylece ilk etapta daha az topluluk aktarımı ile okula başlayacaklar. Hangi işletmelerin kapatılması gerektiği zor bir seçim olacaktır ve bazı insanlar ne karar verirlerse versinler liderlerden hoşlanmayacaktır - ancak okullar kapanırsa ebeveynler onlardan hoşlanmayacaktır.

Öğrencileri okullarda ve geçici çocuk bakımı çözümlerinde gezdirmek yerine, uzaktan öğrenmenin işe yaramayacağı kişiler için yüz yüze eğitime öncelik verebiliriz, çocuklar çok küçük olduğu için, ebeveynleri temel çalışanlar veya başka nedenlerle. Bu kararlar ihtiyaç temelinde alınmalıdır. Salgının diğer özelliklerinde olduğu gibi, mükemmel çözümler yoktur. Ancak bazıları diğerlerinden daha iyi, daha adil ve daha sürdürülebilir.

Okul açmanın “bir öncelik” olması gerektiğini söylemek, aslında önceliklendirildiği anlamına gelmez. Sorun korkunç ve yüz yüze eğitimin bir salgın üretme ihtimalinin düşük olmasına yardımcı olmak için çok çalışmış eğitimdeki herkese içtenlikle minnettarım. Ancak tüm kişisel koruyucu ekipman, uzaklaşma ve el dezenfektanlarının yanı sıra, önlemenin en iyisi olduğunu unutmamalıyız. Virüs okullara ne kadar az girerse, onlara o kadar az zarar verebilir. Hibrit yeniden açılış planları, bunun için kapıyı açma riski taşır.

Kaynak:

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak