Her Öğrencinin Hak Ettiği Şeyler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Ne yazık ki bu neredeyse istediğim kadar gerçekleşmiyor, ancak bunu tanımam onu ​​öncelik haline getirecek kadar teşvik edici; bu okul yılında yenilenmiş bir öncelik ...

1). Her öğrenci kendisinden asla vazgeçmeyecek birinin olmasını hak eder. Her öğrenci onları teşvik eden, cesaretlendiren, destekleyen ve kendilerine inanan birilerinin olmasını hak eder. Kısacası “Sen önemlisin” diyen birilerinin olmasını.

2). Her öğrenci kendisini başarıya ulaştıracak uygun araçlara ve kaynaklara sahip olmayı hak eder. Öğrencilerimiz için gerekli olan araçları sağlamak zorundayız. Ve bu, ulaşılabilir kaynaklar ve personelden oluşan daha büyük resmin sadece küçük bir parçasıdır.

3). Her öğrenci diğerlerinin sahip olduğu fırsatların benzerlerine veya aynısına sahip olmayı hak eder. Eğitimdeki fırsat eşitsizliği, ‘eğitimli’ ile ‘eğitimli olmayan’ arasındaki farkı iyice açıyor. Bir taraftan öğrenmeye erişimden bahsederken, bir taraftan fırsat eşitsizliğine izin vermeye devam edemeyiz.

4). Her öğrenci şüphe duymanın faydasını öğrenmeyi hak eder. Çok sıklıkla öğrencilerimizin yanlış bir şey yaptığını ve yapmaları gereken şeyi yapmadıklarını varsayarız. Ve bunu varsayarken, aslında çoğunlukla yanılıyor oluruz.

5). Her öğrenci, geçmişte yapılmış şeylerin şimdi yapılacakları ve gelecekte yapılacakları belirleme konusunda tek faktör olmadığına inanan bir öğretmeni hak eder. Yaptığımız seçimler öğrencilerimizi etkiler. Kendimizi rahat hissetmediğimizden dolayı bir şeyi yapmaktan korktuğumuz için öğrencilerimizi de bunu yapmaktan alıkoyamayız.

6). Her öğrenci tasarlama, yaratma ve keşfetme fırsatını hak eder. Daha önce hiç yapmadıkları şeyleri yapma konusunda kendilerini rahat hissedebilmeleri için öğrencilerimize güvenilir bir ortam yaratmalıyız. Bu rahatlık ve güven hissi, her şeyi mümkün kılar.

7). Her öğrenci en iyi öğretmene sahip olmayı hak eder. Çoğunlukla en yeni ve en az deneyimli öğretmenlerimizi en zor ve en riskli öğrencilere veririz. Oysa en iyi ve en deneyimli öğretmenlerin, onların becerilerinden en fazla yararlanabilecek öğrencilerle birlikte çalışması gerekmiyor mu?

8). Her öğrenci risk almaya ve şansını denemeye istekli bir öğretmeni hak eder. Bazen riske girmemek uygundur. Ama bazen şansını denemek ve içinde bulunduğun konfor alanının dışına doğru bir adım atmak gerekir. Bütün öğrenciler, farklı olmaya istekli olan ve bu yolculuğu onlarla birlikte yapmak isteyen birilerine ihtiyaç duyar.

Kaynak: http://www.justintarte.com/2015/08/8-things-every-student-deserves.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak