Her Meşgul Öğretmen için Verimlilik İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretim zorlu ve bazen düpedüz yorucu bir iştir. Öğretmenler, genç zihni şekillendiren ve onları bilgi, bilim ve sanat dünyasının heyecan verici dünyasına açan en önemli mesleklerden biridir. Ancak, ilham almak, enerjik kalmak ve profesyonel tükenmişlikten kaçınmak için, öğretmenler sağlıklı bir dengeyi korumak ve üretken kalmak zorundadırlar. Bu nedenle, bu makalede, öğretmenlerin aktif kalmasını ve çok takdir edilen çalışmalarını sürdürmelerine yardımcı olacak bazı yararlı teknikleri paylaşacağım.

Yaratıcılığınızı kucaklayın
Öğretilerinizdeki sıradan rutinden kurtulmak için ders planlarınızı çeşitlendirmeye ve yaratıcı ve etkileşimli unsurları uygulamaya çalışın. Elbette, bu yeniliklerin özellikleri, öğrettiğiniz konuya bağlı olacaktır. Ancak yine de çeşitli video materyallerini ve yaratıcı ödevleri kullanmayı deneyin. İnternet'ten çalışma sayfaları kullanın, müzik ve viral videolar gibi popüler kültür materyallerine dayalı ödevleri uygulayın. Ayrıca, anket öğrencilerine kendileri için neyin ilginç olacağını bulmak. Gerçekte ne istediklerini öğrenmek ve öğrenme sürecinin ve kişisel verimliliğinizin iyileştirilmesi için bazı yararlı ipuçları almak güzel . 

Çalışma sürenizi yönetme
Verimli çalışmaların anahtarı, boş zamanlarınızı yönetmektir.  Tüm ödevler ve ders dışı etkinliklerle, bazen bir mola vermek zordur. Ama sonuç olarak, iş hayatınızı ve dinlenme sürelerinizi dengede tutarak üretkenliği arttırmak şarttır . Kendinizi çok fazla baskı yapmayın, örneğin yazılı bir ödev yapmanız gerekiyorsa, bu makale yazma hizmetini kullanın . Dinlenmek için harcanan zaman, sisteminizi yeniden başlatmaya ve taze ve hevesli bir hisle çalışmanıza izin verecektir.

Profesyonel ortamınızı genişletin   
Başka kim size en iyi tavsiyeyi verebilir ama başka bir öğretmen? Ağ genişletme, verimliliği iyileştirmek için yapabileceğiniz başlıca şeylerden biridir . Deneyimlerinizi paylaşın ve meslektaşlarınızdan bazı yeni bilgiler edinin. Ayrıca, İnternet'ten yeni yardım kaynakları aramak iyi olur. Sadece öğretim sanatına adanmış sayısız kurslar ve podcast'ler var ve mutlaka orada birçok pratik ipucu ve püf noktası bulacaksınız. Öğretim sadece kendi deneyiminize ve kaynaklarınıza güvenmekle ilgili değildir; diğer uzmanlardan yeni fikirleri ve teknikleri paylaşmak ve tanımak hakkında da çok fazla. Ve İnternet bu paylaşımı kendi evinizden kullanabileceğiniz çok uygun bir araç haline getirdi.

Çevrimiçi araçları kullan   
İnternet teknolojilerinin gelişmesiyle, sanat ve zanaat ödevleri oldukça kolay bir göreve dönüştü. Size öğretmek için çok sayıda basılabilir materyal sunan web sitelerini arayın , kolayca indirebileceğiniz, yazdırabileceğiniz ve birleştirebileceğiniz oyunlar için fikirler. Parlak renkler ve akıllı bilmeceler ile öğrenme sürecini hızlandırın. Özellikle bu konuya hitap eden çok sayıda web sitesi var, onlarca düzinelerce bulmakta zorlanmayacaksınız. Bize güvenin, öğretmenlerin verimliliğini önemli ölçüde artırabilirler.

Akıllı telefonlar ve oyun için kullanın
Bu şeyler modern eğitim sisteminin acımasız düşmanları olarak algılanabilir olsa da, onları kesinlikle kazanabilir ve öğrencinin yararına kullanabilirsin. Orada sayısız uygulamalar bazı belirli bir konuyu öğrenmeye yöneliktir; özelleştirilmiş flash kartlar ve etkileşimli testler oluşturmak için de uygulamalar bulabilirsiniz. Yeni nesil öğrenciler, dijital dünyaya çok alışıktır, bu yüzden onlar için daha üretken ve olağan olabilir. Bazı özel eğitici oyunları oynamaya bile başlayabilirsiniz. BBC, National Geographic ve diğer benzer şirketler gibi devlerden sonra gerçekten düşünülerek üretiliyorlar.

Çağdaş gerçeklikte öğretmek ve aklı başında ve verimli olmak için göndermek istediğimiz ana mesaj, deneyler ve esneklik ile ilgilidir. Öğrencilere ulaşmak için resmi eğitim sürecinin söylemini değiştirerek alışılmamış bir şekilde kullanmaktan korkmayın. Öğrencileri genellikle kendi öğretim amaçlarınız için dağıtan dijital teknolojileri kullanın. Yaratıcılıkla oynayın ve sadece öğrenciler için değil, kendiniz için de eğlenceli ve eğlenceli öğrenme sürecini yapın.  

Kaynak: http://teacherhabits.com/5-productivity-tips-for-every-busy-teacher/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak