Her çocuğun bir hikaye edinmesini sağlamak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni ve iddialı bir kampanya başarılı olursa, tüm çocuklar hayatlarının her günü bir hikaye duyacaklar .

“Her Gün Bir Öykü Günü” kampanyası, ülke genelinde anaokulları, kreşler, okullar, kolejler ve velilerden “hikaye anlatıcılığına yeni bir odaklanma ve bu özlemi destekleme taahhüdümüze kaydolma” talimatını verir.

Onları “İskoçya'yı istisnai hikaye anlatıcılarının dünyanın en büyük ülkesi” yapmaya çağırıyor.

İZLE: Okulun yayın yapan yatmadan kalma hikayeleri ile tanışın

Hızlı okuma: Yatma vakti öyküleri için kitapları değiştiren teknoloji

Araştırma: Uyku vakti hikayeleri, öğrencilerin mutlu sonlar bulmalarına yardımcı olur

Okumaya başlamak: isteksiz okuyuculara ilham vermek için 64 kitap

Çocukların kendi hikayeleri: Öğrenciler Brexit, Theresa May - ve tek boynuzlu atlar hakkında yazıyor

Kampanya, profesyonel bir kurum olan Early Years Scotland (EYS) tarafından yürütülüyor ve bu da çocukların hikayeleri duymalarının kritik olduğunu söylüyor, çünkü onlara yardım ediyor:

Hayatta eşit ve mükemmel bir başlangıç ​​yapın

Güçlü ve destekleyici ilişkiler kurun

Dil ve okuryazarlığı zenginleştirin ve geliştirin

Düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek

İlk yıllardaki kitap ve öykü sevgisini arttırın

Yeni dünyalara ve diğer kültürlere adım atın

EYS genel müdürü Jean Carwood-Edwards şunları söyledi: “Hikaye anlatmayı düşündüğümüzde, sevinç, keşif ve yeni ufuklara muhteşem bir kapı açtığını bildiğimiz gibi kitapları otomatik olarak düşünüyoruz.

“Ancak film hikayeleri, film, kuklalar, ses, oyun oyunculuk, ancak birkaçı için paylaşılan hikayeler ve aynı zamanda pek çok özel hatıralar yaratıyor ve çocuklar ve aileler için sayısız fayda sağlıyor.

Kampanya, bunun sebebini savunmak için çok sayıda tanınmış kişi topladı: radyo sunucusu ve komedyenler Des Clarke ve Fred MacAulay, gazeteci Clare English, aktör Stephen Purdon, spor gazetecisi Graham Spiers, Still Game'in şöhreti ve yayıncısı Sanjeev Kohli Catriona Shearer.

Çocuklar ve gençler bakanı Maree Todd da bir hikaye şampiyonu ve şunları söyledi: “Hikaye anlatma, çocukların yaşamlarının unutulmaz ve önemli bir parçasıdır. Çevrelerindeki dünyayı anlamalarına, kendilerini güvende hissetmelerine ve güvenlerini oluşturmalarına yardımcı olur ve hikaye anlatıcısı ile çocuk arasındaki bağı güçlendirir. ”

“Erken Yıl İskoçya'dan hikaye şampiyonlarından biri olmaları istendiği için onur duydum ve çocukları ve yetişkinleri hikaye anlatıcılığını sevmeye teşvik etmenin yeni yollarını bulmak için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Başka bir hikaye şampiyonu, BBC yayıncısı Kirsty Wark , şöyle dedi: “ Çocuğunuzla oturup okuduğunuz zaman sessiz olmanın zamanı büyülü. Onlara Dağınık Bebek'den Küçük Kadınlara kadar her şeyi anlattığımı hatırlıyorum .

“Fakat daha sonra, çocuğunuzdan size kendilerinin oluşturduğu bir hikayeyi anlatmasını isteyin. Bu onların hayal gücünü daha da besleyecek - ve bu kadar harika olan ücretsiz olması. ”

Scottish Book Trust'ın CEO'su ve başka bir hikaye şampiyonu olan Marc Lambert, “Bir hikayenin büyüsüne katılmak için asla çok genç, hatta çok yaşlı değilsiniz. Bir hikaye, bir çocuk için pek çok yeni deneyimler, olasılıklar ve dünyalar açabilir ve öyküleri paylaşırken, çocuklar kendileri ve diğerleri hakkında öğreneceklerdir. ”

Spor gazetecisi ve hikaye şampiyonu Graham Spiers şunları söyledi: “Çocuklarıma yatmadan önce hikayeler okumayı çok seviyorum. Benim için günün sonunda özel bir 'birlikte zaman'. Bazen bir kitaptan okurum ya da bazen devam ederken yırtık ipliği yaparım.

“Bu tutanakları neredeyse kutsal buluyorum, sadece siz ve çocuğunuz, ışık sönükken dışarıda - daha da iyisi, eğer çocuk kararınıza varmadan önce başını salladıysa.”

EYS, çocukların, ebeveynlerin, bakıcıların ve personelin - tüm ilk yıllardaki ortamlarda, ilkokullarda, kolejlerde ve üniversitelerde - kampanyaya çevrimiçi olarak kaydolarak destek vermelerini ister.

İnsanlar şu şekilde kaydolabilir: “hikaye yıldızları” - hikayeleri seven çocuklar; “Hikaye ayarları” - çocukların her gün bir hikaye edinmelerini sağlama sözü veren öğrenme yerleri; veya bireysel “hikaye destekçileri” olarak - çocuklarının her gün bir hikaye duymasını isteyen ebeveynler veya bakıcılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak