Her çocuğun anaokulundan önce bilmesi gereken 6 beceri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğunuzun anaokuluna girmesiyle ilgili stresin mi var? Küçük bir çocuğunuzun okul başlamadan önce harfleri, sayıları, şekilleri ve renkleri öğrenmesine yardımcı olacak kaynaklar için uygulama mağazasını incelemek?

Bu normal. Ama bu gerçekten gerekli değil. Hepimiz çocuklarımızın anaokuluna hazırlanmasını istiyoruz - ve çoğumuz okul öncesi ve K-öncesi eğitim ürünlerine bir avantaj umuyoruz. Ama gerçek şu ki, anaokulu hazırlığı ABC'ler ve 123'ler hakkında düşündüğünüzden daha az şey. Okul için başarılı bir başlangıç ​​yapmak gerçekten sizi şaşırtabilir.

Çocuğunuzu anaokuluna hazır hale getirmek için yapabileceğiniz en önemli altı şeyi, yardımcı olabilecek büyük medya seçimleri için önerilerle tamamladık. 

Öğrenme sevgisini teşvik edin. Anaokulu hemen odak noktanız olsa da, hayat boyu öğrenmenin temelini atıyorsunuz. Çocuğunuzun öğrenmekten zevk alması, gerçeklere ve rakamlara hakim olmasından daha önemlidir . Terbiye merakı , soruları teşvik bir Öreniciyi kendin olmak eleştirel düşünme, ve modelini desteklemektedir. Deneyin:

Çok sayıda problem çözme ile uygulamalar ve siteler  . 
Anaokulunun başkalarıyla iyi geçinmesine yardım edin. Okulun büyük bir kısmı - ve yaşam - etrafınızdakilerle ilişki kurmayı ve bunlarla çalışmayı içerir. Paylaşabilen, sırayla oynayabilecek, akranlarıyla iyi oynayabilecek ve çatışmaları çözebilecek çocuklar oyuna başlıyorlar. Çıkış yapmak:
Öz denetim ve planlama becerilerini destekler. Küçük çocuklar sadece kendi kendini yönetme ve yürütme becerilerini geliştirmeye başlıyorlar . Çocuk gelişim uzmanları bu iç “hava trafik kontrolünü” çağırır - ve okuldaki başarının anahtarıdır. Anaokulları bile birçok bilgiyi yönetmeli, dikkat dağınıklıklarından kaçınmalı ve planları gerçekleştirmelidir. Çocuğunuzun bir sekansı hatırlamaya çalışmasına yardımcı olun (kahvaltıdan sonra, dişlerimizi fırçalayın, ayakkabılarımızı takın ve okula gidelim), dürtüleri frenleyin (diğer çocukların oyuncaklarını yakalayın) ve işler planlandığı gibi gitmediğinde uyarlayın . Deneyin:

Kendi kendini kontrol etmeyi destekleyen filmler ve TV şovları . 
Çocukların bir rutine yapışmasına yardımcı olabilecek uygulamalar

Çocukların sekansı, sonra-sonra ilişkileri, nedenleri ve etkilerini anlamalarına yardımcı olan bilgisayar kodlama programları .
Çocukların duygularını tanımasını ve adlandırmasını isteyen aktiviteler .  
Konuş ve oku… çok . Okuma ve diğer okul derslerinde daha sonraki başarının en güçlü belirleyicilerinden biri , genel kelime ve genel olarak sözlü dil becerileridir. Çocuklarınızla konuşun, zor kelimeler kullanın, ne demek istediklerini açıklayın, oku, kelime oyunları oynayın, saçma tekerlemeler ve hikayeler bir araya getirin, dinleme becerilerini öğretin, onları dinleyin, şarkı söyleyin - dili vurgulayan her şey. Bunlar yardımcı olabilir:

Yerleşik ile Faaliyetler hikaye anlatımı özellikleri . 
Dil ile oynayan kitaplar . 
 Yüksek sesle okumak için özellikle harika kitaplar
 . 
Bağımsızlığı artırın. Anaokulu, özellikle çocuğunuzun fazla okul öncesi deneyimi olmasaydı, tuhaf yetişkinlerin ve akranlarının dünyasına büyük bir geçiş. Ama sahneye koymak için evde yapabileceğiniz çok şey var: Çocuklara şeylerini bırakma ve temel rutinleri bağımsız olarak yapmalarını öğretin. Bu seçimler çocuğunuzun okula getirdiği yenilik ve kaçınılmaz ayrılık kaygısına hazırlanmasına yardımcı olabilir. Deneyin:

Çocuklar , planlandığı gibi gitmediğinde çocukları tekrar denemeye ve tekrar denemeye teşvik eden TV şovları . 
Kızlar ve erkekler için harika rol modelleriyle kitaplar  . 

Üç R'yi öğrenmek için fırsatlar sağlayın. Yukarıdaki "daha yumuşak" beceriler, anaokulu hazırlığına temel oluşturur. Ama eğer çocuğunuz ilgini çekiyorsa, bu havalı araçlar okuma, yazma, matematik ve daha fazlasının yapı taşlarını tanıtabilir. Deneyin:

Okuma ve matematik temelleri dahil olmak üzere erken öğrenme becerilerine odaklanan uygulamalar ve siteler .
 Anaokulları için tasarlanmış eğlenceli matematik oyunları .
Çocukların İngilizce ve dil sanatlarını keşfetmesini sağlayan aktiviteler . 

Kaynak: https://www.commonsensemedia.org/blog/6-skills-every-kid-should-know-before-kindergarten

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak