Helikopter Ebeveynlerden Sonra Şimdi de “Çim Biçme Makinesi Ebeveynler”

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Helikopter ebeveynleri duymayan kalmamıştır. Şimdi ilk kez duyacağınız bir ebeveyn modeli daha çıktı "Çim Biçme Makinesi" ebeveynler

Helikopter ebeveynler sadece çocuklarını hayal kırıklığına uğratan yanlış giden bir şeylerin kokusunu aldıklarında müdahale ederken, çim biçme makinesi ebeveynler çocukları için her tür engeli ortadan kaldırır ve böylece çocukları dalgalı denizlerde nasıl yol alacağını öğrenmek yerine her daim durgun sularda gezinebilirler. Öğretmenler için bu kesinlikle daha kötü bir durumdur. Bir öğretmen olarak çocuğunun yaşadığı sıkıntıya üzülen ebeveynlerle baş edebilirim. Ebeveynlerin çocuklarını, zarar görmemeleri için koruma istekleri çok doğaldır. Ancak çocuklarının karşısına üzülebilecekleri hiçbir şey çıkmaması için “yolu sürekli düzlemeye” çalışan ebeveynlerle maalesef başa çıkamam.

Bütün iyi öğretmenlerin, öğrencileri için hedeflediklerinin başında ders konularını eksiksiz olarak öğrenmeleri değil, gelecekte hangi işi yaparlarsa yapsınlar her zaman ihtiyaç duyacakları takım çalışması, rezilyans (zorluklar karşısında esnek ve dayanıklı olma) ve disiplin gibi değerli becerileri öğrenmeleri gelir. Çim biçme makinesi ebeveynlerle bu önemli beceriler maalesef somut bir gerçek değil, ancak uzak bir hayal olur.

Eğer tüm zorlukları ortadan kaldırırsak, işler istedikleri gibi gitmediğinde ihtiyaç duyacakları azmi nasıl öğrenecekler?
Çim biçme makinesi ebeveynler öğrencilerimizi kesinlikle başarısızlığa sürükleyecek sahte bir hayal dünyası yaratıyorlar. Gelecek nesil kaçınılmaz bir şekilde ilişki sorunları, mali problemler ve işle ilgili sıkıntılar yaşayacaklar. En değerli desteğimiz (ama bazen de ezeli düşmanımız) olan ebeveynler çocuklarına zorluklarla baş etme becerilerini öğretmezlerse, gelecek nesil başına gelen sorunların nasıl üstesinden gelecek? Çim biçme makinesi ebeveynler, hayatın zorlukları karşısında şansı çok yaver gitmeyecek çocuklar yetiştiriyor maalesef. Bu, bedeli oldukça ağır bir şey.

Çim biçme makinesi ebeveynlerin etkilerine ilk elden şahit olmuş birisi olarak size anlatmak isterim… Öğle yemeği için beş dakika beklemek zorunda kaldığında; bir top hafifçe dizlerini sıyırıp geçtiğinde ve oyun parkını uzaktan görüp de o an oynayamadıklarında ağlayan öğrenciler gördüm. Bu öğrencilerin her biriyle zorluklar karşısında daha esnek ve dayanıklı olmak hakkında uzun uzun konuşuyorum ve her seferinde bana kocaman ve dehşet dolu gözlerle bakıyorlar. Daha iyimser ve özgüvenli bir insan olma fikri onlara hiçbir şey ifade etmiyor. Belli ki bir şeylerle nasıl baş etmek gerektiğiyle ilgili ilk kez bir şeyler duyuyorlar. Ve her seferinde aynı şeyi düşünüyorum: Çim biçme makinesi ebeveynler, keşke bana köstek değil de destek olsanız.

Bu yaygın ebeveyn davranışları bazı insanlara gülünç ve tuhaf gelse de, çok gerçek ve çok korkutucu olduğunu size garanti edebilirim. Çocuklarımızın hata yapmaya, başarısız olmaya ve tekrar nasıl ayağa kalkacaklarını anlamaya ihtiyaçları var. Onlara gerekli bilgileri verebiliriz elbette ama aynı zamanda bu önemli beceriyi deneyimlemelerine izin vermeliyiz.  Eğitmenler olarak bizim görevimiz, öğrencilerimizi, gelecekte onları daha ileriye taşıyacak kişisel özelliklerle donatmak. Çim biçme makinesi ebeveynler, lütfen yolumuzdan çekilin. Aşılamaz gibi görünen engeller karşısında adeta felce uğrayan çocuklar yetiştirmenize izin vermek istemiyoruz. Bizi ezip geçmeyi istiyor olabilirsiniz, ancak zorlukları aşmak bizim işimizin bir parçası.

Kaynak: https://www.boredteachers.com/trending/lawnmower-parents?fbclid=IwAR09ExIJNlC7rO8o9eBncDkmF9MUX_wPxMci_y6plVDAs1kUTNgt-eyILxE

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak