Hassas öğrencilerin 'eğitim psikologlarını görme mücadelesi'

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Beş eğitim psikoloğunun neredeyse dördü, personel eksikliğinin, bölgedeki çocukların artık hizmetlerine adil bir şekilde erişemeyeceği anlamına geldiğini söylüyor.

İngiltere'deki 29 yerel makamda eğitim psikologları (EP) tarafından yapılan bir araştırma, yüzde 60'ının hizmetlerinde boş yer olmadığını ve yüzde 87'sinin çalışma saatlerinde bir düşüş olduğunu bildirdiğini buldu.

Mevcut iklim koşullarında hizmetlerine daha az erişebilecek gruplar olup olmadığı sorulduğunda, AP'lerin yüzde 25'i "okulda olmayan çocuklar" cevabını verdi ve yüzde 14'ü yoksulluktaki çocuklar dedi.

Eğitim psikologları, özel eğitim ihtiyaçları ve engelli çocukları değerlendirir (GÖNDER) ve onları desteklemenin yollarını önerir.

Bir ankete “Bir EP olduğumda öncelikler değişti, finansman ve hizmetler kesildi ve görevimiz daraldı” dedi. “Daha az sayıda çocuk, okul ve aile bize erişebilir ve bence etkimiz büyük ölçüde azaldı.”

29 otoritede 57 EP'nin araştırması, İngiliz Psikoloji Derneği (BPS) Eğitim ve Çocuk Psikolojisi Anabilim Dalı tarafından desteklenen UCL Eğitim Enstitüsü ve Glasgow Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi.

Araştırma özeti, “EP'lerin doldurulmamış boş pozisyonlar nedeniyle eksik ve fazla yorulma konusundaki güçlü endişelerini dile getirdi. Bu AP'lerden dolayı… artık CYP'ye (çocuklar ve gençler) yeterli psikolojik destek sağlayamadıklarını hissettim. ”

Geçtiğimiz ay hükümet , özel eğitim ihtiyaçları ve engeli olan çocuklara destek sağlamak amacıyla Eylül 2020'den itibaren daha fazla eğitim psikoloğu yetiştirmek için fonun genişlediğini duyurdu .

BPS genel müdürü Sarb Bajwa, şunları söyledi: “Bu çalışma, savunmasız birçok çocuğun ve gencin ihtiyaç duydukları hizmetlere erişmekte zorlandıklarına dair artan kanıtlara ekliyor.

“Yardıma ihtiyacı olan binlerce çocuk ve gencin erişemeyeceği kabul edilemez. Bu aşamada akıl sağlığı sorunlarına yardım edememek daha ciddi sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir.

“Devlet sekreterinin daha fazla eğitim psikoloğu yetiştirme gereğini kabul etmesinden memnunuz, ancak ek fonların hükümetin hedeflerine ulaşmak için yeterli olup olmadığını sorguluyoruz.

“Eğitim, sağlık ve sosyal bakımda daha net, daha iddialı bir işgücü planı gerekiyor.”

Bir DfE sözcüsü şöyle dedi: “Eğitim psikoloğunun özel eğitim ihtiyaçları olan öğrencilere nasıl destek verdiğini biliyoruz. Bu nedenle Eğitim Sekreteri, daha fazla eğitim psikoloğu yetiştirmek için fonu genişlettiğimizi açıkladı - kursiyerleri 2020 yılına kadar 160'tan en az 206'ya yükseltir.

“Ayrıca, eğitim psikolojisi hizmetlerinin ihtiyaç duyulan yerlerde en uygun durumda olmasını sağlamak için bir araştırma projesi başlattık.”

https://www.tes.com/news/vulnerable-pupils-struggling-see-educational-psychologists

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak