Harika bir yönetici olmak için harika bir öğretmen olmak zorunda mısın?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tweet, eğitimdeki kendi kişisel deneyimlerimi düşünmemi sağladı. Yönetime geçmeden önce 6 yıl lise Alman öğretmeniydim. İlk idari pozisyonuma başladığımda 27 yaşındaydım. O zamanlar birçok kişi hala çok genç olduğumu düşündü ve bir öğretmen olarak yönetici olmak için yeterince deneyimim olmadı. 

Dürüst olmak gerekirse, bazılarının muhtemelen doğru olduğunu düşünüyorum ...

Ama işte bir anlaşma olarak, başarılı bir Alman programını geliştirmeye yardım ettiğim bir öğretmen olarak. Yaklaşık 1.800 öğrencisi olan bir lisede, bir Alman sınıfına giren yaklaşık 300 öğrencimiz vardı. Profesyonel gelişim ekibimize dahil oldum, öğretmenler için profesyonel bir kitap kulübüne liderlik ettim, teknoloji entegrasyonu için bir itici güçüydüm ve gerçekten dürüst bir şekilde, artan öğrenim fırsatlarına yol açan genel okul kültürü ve iklimi olumlu yönde etkilediğime inandım. Öğrenciler için. 

Doğal olarak, bir öğretmen olarak bina üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olabilseydim, bir yönetici olarak daha fazla bir etkiye sahip olabileceğime eminim ... 

Görüşme sırasında soruyu tıpkı onun gibi hatırlıyorum. dündü...


'Peki neden yönetici olmak istiyorsun?' 

Eh, bir öğretmen olarak, sınıfımdaki öğrencileri doğrudan etkileyebilirim, ancak yönetici olarak, tüm okul ve toplumu dolaylı olarak etkileyebilirim. 

'Neden yönetici olmak istiyorsun?' Sorusu sorulduğunda yönetici pozisyonu için görüşme yapan tüm öğretmenler için 'devam et' yanıtı. 

Bunun yerine farklı bir soru sormak için milletvekillerine meydan okumak isterdim ...

Peki ya yöneticilere bu soruyu sormak istediklerini sorarsak:

Öğrencilerinizin potansiyellerini nasıl maksimize etmelerine yardımcı olacak bir öğretmen olarak özel olarak neler yaptınız ve sizi olumlu olarak nasıl değerlendirdiniz? öğrencilerinizin hayatlarını etkiledi?

Bu soru benim görüşüme göre adayı, öğretmenlerine ne yaptıklarını öğrenmelerine yardımcı olmak için zorluyor. 

Gerçek şu ki, öğrencileri için kesinlikle harika şeyler yapan mükemmel öğretmenler olan yöneticiler var. Bu harika öğretmenlerin bazıları gerçekten de yöneticiler kadar iyi değil. 

Flip tarafında, öğretmenler kadar etkili olmayan yöneticiler de var ama şimdi kendilerini bir binaya yönlendiriyorlar ve harikalar. Öğretmen olarak çok etkili olmayanlar ve benzer şekilde yönetici olarak mücadele edenler de vardır. 

Yani, harika bir yönetici olmak için harika bir öğretmen olmak zorunda mı ...? Değilse, yönetime geçmek isteyen büyük öğretmenlere hangi mesaj yollanır?

Son olarak, eğer birisi bir öğretmen olarak mücadele ederse, aynı kişi öğretmenlerle dolu bir bina için etkili bir öğretim lideri olabilir mi?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak