Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, kentteki 23 lisede resim ve müzik eğitimi veriyor.‬

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul' projesi kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrencilere kendi bölgelerindeki güzel sanatlar lisesi öğrencileri ve öğretmenlerince sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması amacıyla çevrimiçi olarak etkinlikler yapılıyor. Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, kentteki 23 lisede resim ve müzik üzerine eğitim veriyor.
Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, gözlemci öğretmenleri eşliğinde Manisa'da bulunan 23 lisede haftada 2 gün resim ve müzik üzerine eğitim veriyor. Hem kendilerini yetiştiren hem de akranlarına bilgi ve deneyimlerini aktaran öğrenciler, akran eğitimiyle önemli bir çalışmaya imza atıyor.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul' projesi kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrencilere kendi bölgelerindeki güzel sanatlar lisesi öğrencileri ve öğretmenlerince sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması amacıyla çevrimiçi olarak etkinlikler yapılıyor.

Eğitimler sonunda düzenlenecek olan yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilecek. Öğrencilerin ortaya koyduğu tüm eserler, Manisa Millî Eğitim Müdürlüğünün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne ait 'Mesleğim Hayatım' Youtube sayfasında çevrimiçi sergi olarak yayımlanacak.

Bu kapsamda Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Güzel Sanatlar Öğretmeni Refika Avşar ve Selda Adıgüzel ile Müzik Öğretmeni Eren Güner eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

"Öğrencilerimiz kendilerini yetiştirmiş oluyor"

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul" Projesi kapsamında Manisa'da bulunan 23 okula sanatsal rehberlik yaptıklarını belirten Manisa Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Yılmaz Sertdemir, "Müzik ve resim çalışmalarımız var. Müzikte ilk çalışmayı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde diğer okullarla birlikte yaptık. Çanakkale türkülerini bizim çocuklarımız o öğrencilerle birlikte çaldılar. Aynı zamanda resim alanında çalışmalar yapılıyor. Hem kendi öğrencilerimiz akranlarıyla bir sanat etkinliğini icra etmeleri, hem de kendilerini ders konusunda yetiştirmiş olmaları bizim için gurur verici. Özellikle küçük müzik gruplarıyla öğrencilerin müzikten kopmasını engellemiş oluyoruz." diyerek çalışmaları anlattı.

"Akran eğitimi söz konusu"

Öğrencilerin hangi tarzda olursa olsun bol bol şarkı söylemelerini isteyen müzik öğretmeni Eren Güner de "Proje kapsamında meslek liseleri öğrencileri ile güzel sanatlar lisesi öğrencilerimiz buluşuyorlar. Bu buluşmalar  çevrim içi ortamda oluyor. Burada akran eğitimi söz konusu... Aslına bakarsanız akran eğitiminin ne kadar önemli olduğunu, bunu çocuklar arasında yaygınlaştırmak gerektiğini görüyoruz. Haftanın bir konu ders anlatı şeklinde bir bağlantı yapıyoruz. Diğer öğrencilerimiz çevrim içi olarak bağlanıyorlar. Burada öğrencileri sanatın içine, müziğin içine katmaya çalışıyoruz. Bu zor dönemde uzak kaldıkları müzikle yeniden buluşturmaya çalışıyoruz. Türk halk müziği, Türk sanat müziği, Türk pop müziği alanında istediği parçaları söyleyebilirler. Öğrencilerimiz projede parça seçimi konusunda yardımcı oluyor." diye konuştu.

"Yeteneklerini ortaya çıkaracak"

Manisa Güzel Sanatlar Lisesinin bu projede öncü olduğunu belirten Güzel Sanatlar Öğretmeni Refika Avşar ise proje kapsamında öğrencilerin resim ve müzik alanında diğer meslek liselerindeki öğrencilere tanıtım yaptıklarını söyledi. Avşar, ilk haftalarda rölyef çalışması yaptıklarını ifade ederek, iki hafta boyunca baskı resim tekniklerinin gösterileceğini, son olarak da yağlı boya konusunda çalışma yapılacağını açıkladı. Avşar, "Biz okul ve öğrencilerimiz olarak onlara rehberlik ediyoruz ama işi yapacak, yeteneklerini ortayı çıkaracak olan diğer okullardaki öğrenciler olacak." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber