Gerçek Bir Eğitimin Ne Olduğunu Bizlere Hatırlatan Önemli Bir Proje: Dürüstlük Kantini

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu kantin çocuklarımıza gerçek bir eğitim sağlıyor. Okullda öğretmenlerin uyguladığı bu proje sayesinde çocuklar dürüstlüğün ne demek olduğunu öğreniyor

Okullar, çocukların güvenli anne kucağından ayrılarak başka güvenli kollara gittiği kurumlardır. Yani en azından olması gereken budur. Değerli öğretmenlerimiz, ailelerinin emaneti olan çocuklara sadece öğrenmeleri gereken dersleri değil; tüm hayatı öğretmekle sorumludurlar.

İşte şimdi size bahsedeceğimiz okuldaki öğretmenler, bu sorumluluğun sonuna kadar farkında. Okullarında öylesine anlamlı bir proje yürütüyorlar ki; insanın içi ısınıyor, yüzü gülüyor bu haberi gördüğünde.

Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde bulunan bu ortaokulda çok anlamlı bir proje başlatıldı: “Dürüstlük Kantini”

Buna göre; haftanın iki günü kantinde bir sorumlu bulunmuyor; öğrenciler kantinden alışveriş yapıp kendi elleriyle paralarını kasaya bırakıyorlar; gerekirse üstünü yine kendileri alıyorlar.
Projenin amacı çocukların dürüstlükle ilgili davranışlarını pekiştirmek; ve daha şimdiden çocuklar öğretmenlerini şaşırtmamış durumda!
1-esk-durustluk-kantini
Projenin sorumlusu olan Seyhan öğretmen, öğrencilerine duyduğu güvenin boşa çıkmadığını ve çocukların da bu projeden çok memnun olduklarını söylüyor.

“Kasamız sürekli fazla veriyor. Bu çok önemli. Belki öğrencilerimizin yanlış hesaplamaları yüzünden kasa eksik verebilir diye düşünürken sürekli artıyı gördük.”
Seyhan Öğretmen, Dürüstlük Kantini hakkında böyle söylüyor ve ekliyor:

“Normal günlerden daha çok keyif aldıklarını söylüyor öğrencilerimiz. Kendi kendilerini kontrol ederken onları görmeniz lazım. ‘Senin aldığın şey 50 kuruş, paranın üstünü alır mısın’ diyen bir kontrol mekanizması olan arkadaşı var kimi zaman yanında.”

Ayrıca okul müdürü Vedat Duman da, bu yıl gerçekleştirdikleri projeyi, aslınca önceki yıllarda da Dürüstlük Dolabı ismiyle yaptıklarını söylüyor.


“Öğrencinin kendi kendini yönetebilmesi için uyguladığımız bu yöntem asla bir güven testi değildir. Aksine onlara ne denli güvendiğimizi hissetmelerini sağlıyoruz ve bu sayede öz güvenleri yükseliyor.”
 

“Bu değeri koruyan ve bu ahlakla yetişip büyüyen çocuklar ileride ülkemiz için çok faydalı olacak, buna inanıyorum.”
6-esk-durustluk-kantini

Biz de bu projenin düşünürlerini gönülden tebrik ediyoruz. Çocukların okullarda öğrenebileceği en kıymetli ders bu olsa gerek…

Yararlanılan Kaynaklar: 12.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak