'Genç yalanlar okullara her derde deva vermiyor'

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Günün ilerleyen saatlerinde okula başlamak bazı faydalar sağlayabilir, ancak yeni zorluklar da doğurabilir, ”diyor öğretmen Gordon Cairns
Uyku yoksunluğunu dengelemek amacıyla okulları bir saat sonra başlatmaya çağıran bir dilekçeyi destekleyen milletvekilleri hakkında okumaya ilk tepkim biraz alaycıydı. Elbette bu doğal olarak herkese - öğrencilere ve öğretmenlere - normalden bir saat sonra yatmaya, sadece sınıftaki yorgunluğu salgını bir saat kadar geriye çekmeye neden olur mu?

Bununla birlikte, uyku düzenleri ve vücut saatleri konusunda yeni araştırmalar göz önüne alındığında ve Birleşik Krallık'taki farklı gün doğumu zamanları göz önüne alındığında, mevcut tek bedene uyan her okula başlama zamanı anakronistik görünmeye başlıyor. Belki de okullar öğrenme, sınav performansını ve öğrencilerin zihinsel ve fiziksel sağlıklarını optimize etmek için günlerine başladığında daha esnek hale gelmelidir; diğer şeylerin yanı sıra, uyku eksikliği, obezite ve depresyon ile ilişkilendirilmiştir.

Daha sonraki bir başlangıç ​​ve daha uyanık öğrenciler aslında tüm okul günü boyunca öğretmenlik yapma fırsatlarını açarlar. Öğretmenlerin, yeni bir konu veya öğretim öğesi üzerinde ağır olan bir şey sunmak yerine, düşük etkili dersler, revizyon ve araştırma için günün ilk dönemini kullanmaları yaygındır. Benzer şekilde, öğrencilerin fazla yorgun olması durumunda günün son dönemi dolandırılabilir. Ancak güne daha sonraki bir başlangıç, eğer tam olarak dinlenmiş öğrencilere öğretiyorsak, tüm okul gününün en üst düzeyde kullanılmasına izin verebilir.

'Gerçek eğitim kazancı' : Milletvekilleri daha sonra okula başlama zamanları için çağrı yapan dilekçeyi destekliyor

Hızlı okuma:  Daha sonra başlama zamanı  yorgun gençler için çözüm değil 

Daha fazla araştırma:  Başlangıç ​​saatlerine ve ruh sağlığına bakmak için  yeni  çalışma

Okulların şu anki 09:00 (veya sonrasında) başlangıcı, çocukları işyerinde bir ömür boyu erken sabahlara hazırlamak için İngiltere'nin sanayileşmesinden bir kalıntıdır. Ancak bugün, neredeyse hiç kimse endüstride çalışıyor veya sabah 9'da başlıyor (tabii ki öğretmenler hariç). İşin ilginç yanı, çoğu işçinin daha erken başlaması ve erken başlangıç ​​ve erken bitirmelerini geleneksel 9'dan 5'e tercih etmesi.

Bunun nedeni, hayatımızın farklı aşamalarında farklı zamanlarda uyanmamız ve ne yazık ki bir saat sonra okul zilini çalmayı düşünen okul zaman çizelgeleri için, bu durum 10 yaşları arasında iki buçuk saate kadar değişebilir. ve 18. Biyolojik alarm saati, ilkokulun sonundaki bir öğrenci için sabah 6: 30'da çalabilir, ancak kıdemli bir lise öğrencisi, ellerinden gelenin en iyisini yapmadan önce yatakta 90 dakika daha ihtiyaç duyabilir.

Okullar aşamalı olarak daha sonraki zamanlarda başlayan farklı yıl grupları ile o zaman aşamalı bir başlangıç ​​yapabilir mi? Artı tarafta, bu acele-saat trafiğini azaltacaktır - ancak ortaokul öğretmenlerinin çalışma günlerini de uzatacaktır.

Ayrıca, okullar üç uyku tipi kategorisinde faktoring yapmak zorunda kalacaklardı: domuzlar, baykuşlar ve düzgün bir şekilde bir kuş türüne dayanan bir metafora uymayanlar. Bazı insanlar sabaha karşı daha uyanık olmak için dinlenirken, diğerleri günün ilerleyen saatlerinde uyanık hale gelir ve bir grup insan ortada bir yere düşer. Mevcut durum “larks” için uygun olsa da, “baykuşlar” için iyi değildir - ancak ilk zili geri itmek dezavantajı değiştirir.

Ve bunların hiçbiri Birleşik Krallık'taki gündoğumu zaman aralıklarını dikkate almıyor. Örneğin Plymouth'taki öğrenciler, Shetland'dakilerle aynı anda okula başlarlar, güneş doğarken adalılar için gün doğumu çok geç olsa da, bu, yıllarını daha fazla onları aydınlatmak için doğal ışık olmadan zorla geçirdikleri anlamına gelir. uyanık.

Okul gününün başlangıcını bir saat ileriye taşımak, öğrencilerimizin bazılarının uyku konusundaki sorunlarını çözebilir - ancak bu yeni sorunlar da yaratabilir.

Gordon Cairns İskoçya'da İngilizce öğretmenidir

Kaynak: 'Genç yalanlar okullara her derde deva vermiyor'

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak