Gelecekteki İş Gücünde 9 Öğrenciye İhtiyaç Var

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gelecekteki İş Gücünde 9 Öğrencinin İhtiyacı Var
27 Nisan 2018 Konuk Mesajına Göre

Gençlik okula gidip kariyer yolları için dereceler kazansa da, günümüz toplumunda işsizlikle karşı karşıya kalan sayısız genç var. Ekonomideki değişimleri ve ekonomiyi desteklemek için ihtiyaç duyulan iş türlerindeki değişimleri de içeren bu işsizliğe katkıda bulunan pek çok faktör var.

Genç işsizliği ile mücadele etmek için özel sektör ve kuruluşlar çözüm üretmeye çalışıyorlar. Birçok yoldan biri, gençlerin iş bulmalarına yardımcı olmak, iş arayan gençleri desteklemek için yapılan programlardır. Dış bağlantı  . Bu programlar, öğrencilerin şimdi ve gelecekte iş için gerekli becerileri geliştirmelerine yardımcı olur.

Hükümet sektörleri, örneğin, ulusal eylem planlarını geliştirmek  Genç işsizleri teşvik etmek, genç girişimcileri teşvik etmek, gençlerde iş yaratımını teşvik eden vergi teşvik mekanizmaları oluşturmak ve daha fazlası gibi gençlerin işsizlik sorununu hedefleyen dış bağlantı .

Şimdi, bir öğretmen olarak, öğrencilerinizi geleceğin geleceği için hazır hale getirmek için kendi yollarınızda nasıl katkıda bulunabilirsiniz? Aşağıda, genç öğrencilerin tam potansiyellerini karşılamak için ihtiyaç duydukları beceri ve zihniyetler bulunmaktadır.

1. Dijital Okuryazarlık
Teknolojinin bugün toplumun önemli bir parçası olduğu hiçbir soru yok. İşletmeden kişisel iletişime kadar, insanların başarılı olmaları için teknolojiyi kullanmalarına yardımcı olacak becerilere sahip olmaları çok önemlidir. Bu becerilerin bir kısmı düzenli olarak teknoloji kullanımından kaynaklanmaktadır, ancak diğer beceriler öğrencilere öğretilmeli ve böylece gelecekteki işyerine hazırlanmalıdır.

Dijital okuryazarlık, öğrencilere yeni teknolojileri, geliştirildikleri gibi entegre etme yeteneği de dahil olmak üzere, işgücündeki teknolojiyi kullanma konusunda bilgi ve beceri temeli sağlar. Teknoloji ve teknoloji cihazlarına aşinalık, öğrencileri işgücündeki sorumluluklara hazırlamaya yardımcı olacaktır.

2. Duygusal Zeka
İş dünyasında başarılı olan kişilerin, sadece iş dünyasına odaklanarak soğuk ve duygusuz olmaları gerektiği konusunda bir klişe vardır. Ancak, duygular, insanları oldukları gibi yapmaya yardımcı olur. Duygulardan kopmak yerine, insanların bir iş ortamında uygun şekilde ifade edilmeleri için duygularını yüzleşmeleri ve kontrol edebilmeleri önemlidir.

Ayrıca, insanlar başkalarıyla iletişim kurabilmeli ve kişilerarası ilişkileri geliştirebilmelidir. Bu nedenle, öğrencilerin duygusal zekaya sahip olması önemlidir. Duygusal zeka onları duyguları - onların ve diğerlerinin - yönetmek için bilgi ve becerilerle donatır - işyerinde başarılı bir şekilde iletişim kurar.

3. Girişimcilik
Günümüz toplumunda küçük işletmelere doğru artan bir eğilim var. İnternet, insanların kendi işlerini kurmasını ve müşterilerinin geniş bir demografisine ulaşmasını kolaylaştırır. Girişimcilik, inovasyon, endüstri ya da pazar hakkında güçlü bilgi ve iş dünyasında uyarlanabilirlik gerektirir. Bunlar, herhangi bir kariyer yolunda kullanılabilecek gelecekteki işler için becerilerdir.

Başarılı bir kariyere hazırlanmak için, öğrencilerin girişimciliği anlamaları ve kariyer hedeflerine ulaşmak için girişimcilik becerileri ve stratejilerini kullanabilmeleri gerekir. Bu, bireylerin kendi işlerini kurmaya başlayacağı anlamına gelmez, ancak bireylere iş arasında gezinmek için güçlü bir bilgi ve beceri temeli sağlar.

4. Küresel Vatandaşlık 
Bugünün toplumu küresel bir toplumdur. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak, şirketlerin tüm dünyada iş yapmaları kolay. Sonuç olarak, uluslar ve endüstriler arasındaki çizgiler bulanık. Bugün en büyük trendlerden biri, dünya üzerindeki koşullu işgücünün artmasıdır. İşletmelerde başarılı olmak için, küreselleşmenin toplumdaki rolünü anlamaları ve çalışmalarını küresel vatandaşlık bakış açısından ele almaları gerekmektedir.

Bu eğitim raporuna göre Dış bağlantı  , önümüzdeki üç ila beş yıl içinde, küresel çevrimiçi işbirliğine giderek daha fazla odaklanmalıyız. Küresel işbirliği ile küresel vatandaşlık kavramını öğrenmek, öğrencilerin dünyanın her yerinden insanlarla başarılı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Dünya, daha da fazla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğinden, küresel bir vatandaşlık duygusu ve dünyanın her yerinden insanlarla çalışma yeteneği, gelecekteki işler için gerekli olan temel becerilerdir.

5. merak
Bugün hızlı bir ilerleme ve teknolojik yenilik çağdır. Bu nedenle, iş dünyasında kullanılan stratejiler ve araçlar sıklıkla değişmektedir. Öğrencilerin hızla değişen iş ortamlarında başarılı olabilmeleri için, merak duymaları ve öğrenmeyi sevmeleri gerekir. Çoğu kariyer sürekli öğrenme gerektirir, böylece insanlar teknoloji ilerlemelerine ayak uydurabilirler. 

Bir öğrencinin merakı ve öğrenme sevgisini benimsememesi durumunda, bir öğrencinin bir yerde kalması muhtemeldir. Bununla birlikte, eğer bir öğrenci meraklı ve öğrenmeyi seviyorsa, öğrencinin işteki ilerlemelere ve değişikliklere uyum sağlamaya hazır olması gerekir.

6. Bilişsel Esneklik
İnsanlar iş durumlarını ve olayları ele almak için ayrıntılı planları olduğunda bile, şeyler değişebilir ve adaptasyonlar yapılmalıdır. Zorluklar veya durumlar değiştiğinde stratejileri ve eylemleri uyarlayabilmek, insanların kariyerlerinde başarılı olmaya devam edebilmeleri anlamına gelir.

Uyum ve bilişsel esneklik, gelecekteki işgücü için gerekli olan önemli becerilerdir, böylece öğrenciler engeller ortaya çıktığında veya iş ihtiyaçları beklenmedik bir şekilde değiştiğinde çalışma şeklini ayarlayabilir. Beklenmedik durumlarla uğraşırken sadece bu beceriler işe yaramaz, aynı zamanda işverenlere, bireylerin iş sorumluluklarında ortaya çıkabilecekleri için hazır olduklarını gösterir.

7. Bilgiyi Değerlendirme ve Analiz Etme
Teknolojiye büyük ölçüde teşekkürler, hedeflere ulaşmak için iş dünyasında bilgi ve veri sıkça kullanılır. Kilit performans göstergelerinden (KPI olarak anılacaktır) büyük veri analizine kadar, stratejiler oluşturmak ve iş kararları vermek için bilgi kullanılır.

Bu nedenle, bilgiyi değerlendirme ve analiz etme yeteneği, gelecekte işler için gerekli olan önemli becerilerdir. Bilgi değerlendirildikten ve analiz edildikten sonra, iş karar vericileri tarafından bir strateji geliştirmek ve operasyonlarda karar vermek için kullanılır. Öğrenciler bu becerilere sahip olduklarında, bu karar verme sürecinin bir parçası olma bilgisine sahip olurlar.

8. Öz-Bilgi
Gelecekte iş ile ilgili işler için gerekli olan çok fazla beceri olmasına rağmen, öğrencilerin kendileri hakkında bilgi sahibi olmaları da önemlidir. Pek çok kuruluş, projeleri tamamlamak için birden fazla departmandan gelen ekipler geliştiriyor. Ekip farklı bölümlerden çizim yaparak, herkesin birlikte işbirliği içinde çalışması için çoklu beceri setleri ve yetenekleri bir araya getirebilir.

Bu takımlara katkıda bulunmak için öğrencilerin kendi bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Spesifik olarak, kendi güçlü ve zayıf yönlerini anlamaları gerekir, böylece ekiplere nasıl katkıda bulunabileceklerini ve bir şeylerin yapılmasına fazladan yardıma ihtiyaç duyabileceklerini bilirler.

9. Empati
Empati, birisinin başka birinin duygularını anlaması ve ilişkilendirmesi yeteneğini ifade eder. İnsanların iş dünyasında ihtiyaç duydukları bir şey gibi görünmeyebilir, ancak empati kişilerarası ilişkiler ve iletişim için önemlidir.

İş dünyasında, empati, bir şirket ve müşterileri arasındaki ilişki gibi ilişkiler oluşturmaya ve sürdürmeye yardımcı olur. Çalışanlar, müşterilerin bakış açılarına karşı empatik olduklarında, müşterilerin ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayabilirler. Böylelikle empati sadece kişisel ilişkilerde değil, iş ilişkilerinde de faydalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber