Fransa İlkokul ve Ortaokullarda Akıllı Telefonları Yasakladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu yılın başlarında Fransa , 15 yaşın altındaki öğrenciler için okullarında akıllı telefon, tablet veya akıllı saatlerin varlığını yasaklayan yeni bir yasayı yürürlüğe koydu . Kanun, giderek artan sayıda kaygıya yanıt olarak geldi. Telefonlar başka bir şeye odaklanmıyorlar. Yasanın taraftarları, okullarda çevrimiçi zorbalık ve siber-stalking'in azaltılmasına yardımcı olacağını da söylüyorlar.


 
Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer'in bu “21 için bir yasa olduğunu söylüyor st o disiplin üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır umut ettiğini yüzyılın”.

Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer , “ Geleceğin teknolojilerine açık olmak, onların tüm kullanımlarını kabul etmek zorunda olduğumuz anlamına gelmez ” diyor. “Çocukları 21. yüzyılda hazırlamak istiyorsak, onlara modernliğin araçlarını vermeliyiz: matematik ustalığı, genel kültür, sosyal ilişkilerde gelişebilme yeteneği, başkalarıyla tartışabilme, başkalarını anlama ve saygı duyma becerisi. sonra çok güçlü dijital beceriler. ” 

Ancak, herkes bu kanunun çocukların giderek azalan dikkat aralıklarını değiştirmek için çok şey yapacağına ikna olmamıştır. Tasarıdaki eleştirmenler çoğu öğretmenin zaten sınıflarından akıllı telefonlarını yasakladığını söylüyor, bu yüzden bu bir tanıtım dublöründen başka bir şey değil. Bazı eleştirmenler, tüm okuldaki telefonların yasaklanmasının sadece lojistik ve güvenlik sorunlarına neden olacağını söylüyor. Telefon olmadan, öğrenciler okuldan sonra ebeveynleriyle kolayca iletişim kuramayacak veya acil bir durumda güvenli olduklarını bilmelerini sağlayamayacaktır. Diğer eleştirmenler, sağlıkla ilgili konularda onlara ihtiyaç duyan çocuklar için endişelerini dile getirmektedir. Bazıları, öğrencileri, okulun dışındaki dünyada karşılaşacakları dijital olarak yönetilen toplumdan korumak bile tehlikeli olabileceğini söylüyor.


 
Ancak taraftarlar, okuldan akıllı telefonların yasaklanmasının, hem sosyal hem de duygusal olarak çocuklar arasındaki etkileşimi teşvik edeceğini belirtiyorlar. Taraftarlar ayrıca, telefonların onları eğlendirmemesiyle, girintide fiziksel aktiviteyi artıracağını iddia ediyorlar. Bu, sosyal medya gönderileri arasında dolaşmak, selfies çekmek, Snaphats kullanmak ya da Fortnite bağımlılıklarını beslemek yerine çocukların gerçekten daha çok oynamasını sağlayabilir.

Bununla birlikte, daha büyük bir soru ortaya çıkar:

Çok fazla teknoloji gibi bir şey var mı ?
Emin bilgisayarlar paha biçilmez bir kaynaktır. Öğrencilere ve öğretmenlere daha önce hiç ulaşamayacakları konuları keşfetmelerine izin veriyorlar, ancak bu teknolojinin çocuklar üzerindeki etkisi nedir? Yakın zamanda yapılan bir anket, tüm gençlerin yarısının akıllı telefonlarına bağımlı olduklarını gösteriyor.% 78'i telefonlarını en az bir kez kontrol etmeye ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Cep telefonunuzu sürekli kontrol etmek yepyeni bir terime bile yol açmıştır: “Cep Telefonu Fobisi Yok” için kısa, nomofobi. Mobil cihazınızı kontrol edememe korkusu.

Çocukların kendi teknolojilerine verdikleri bu zaman ve dikkat, aslında beyinlerini yeniden bağlayabilir. Kore Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma , akıllı telefonlarına bağımlı olan çocukların belirli bir nörotransmitter seviyesinin arttığını buldu. Bu nörotransmitterin yüksek seviyeleri çocukların uyarılabilir veya endişeli hale gelmesine neden olarak, sınıfta odaklanma problemlerine neden olabilir.

Çocuğun dikkatini gerçekten araştırmak ve araştırmak çok zor olsa da, tecrübeli herhangi bir öğretmen size herhangi bir zaman diliminde çocukların ilgisini çekmenin ve tutmanın giderek zorlaştığını söyleyecektir. Şimdiye kadar kaydedilmiş olan her şarkıya anında erişim sağlayan telefonlarla, zillion'lar (eğitim ve başka türlü) ve muhtemelen öğrenebileceğinizden daha fazla bilgi, öğretmenlerle rekabet edecek çok şey var.


 


Pek çok eğitimci için, öğrencilerin bazı teknoloji türlerini kullanmasına izin vermek iki taraflı bir kılıç olabilir. Kahoot gibi web siteleri , öğretmenlerin çocukların bir mobil cihazda yanıtlayabilecekleri sorular sormasına izin verir, ancak web'de gezinmek veya sosyal medyayı kontrol etmek için bu cihazları kullanma riskini üstlenirsiniz . Çevrimiçi işbirliklerini teşvik etmek, öğrenciler onu diğerlerinin siber zorba bir yolu olarak kullanana kadar harika bir fikir gibi görünür.

Fransız akıllı cihaz yasağının çocuklar üzerindeki etkisini görmek ilginç olacaktır. Belki de daha fazla öğrencinin mağdur olduğu düşünülen bağımlılık döngüsünü kırmaya başlayacak veya belki de onların telefon ekranının rahatlığı için onları daha da uzun süre yaratacaktır.

Kaynak: https://www.boredteachers.com/trending/france-bans-smartphones

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak