Finlandiya'da, doktor veya avukat olmak öğretmen olmaktan daha kolay - İşte nedeni

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Finlandiya'da, öğretmenler ileri derece programlarda güvenir, takdir edilir ve eğitilir. Olmak ve bir öğretmen olmak, ülkenin yüksek düzeyde seçici öğretmen eğitim programlarından birinde bir yerleştirme kazanmakla başlar.

Finlandiya'nın ilk sınıf öğretmeni eğitim giriş sınavının ilk kısmı için eğitim almam gereken iki eğitim kitabını hatırlıyorum. Kitaplar, Fin lise sınavı sınavı için birkaç ay önce yapmış olduğum okumalardan farklıydı - okumak daha zordu.

Yazılı bölümü geçtikten sonra bir görüşme için oturuma davet edildim ve bir uygulama öğretme durumuna katıldım. Sinirlilikle, ilk dersimi verdiğim konuyla ilgili gerçek çocuklara verdim: “Yine yağmur yağıyor - ne yapmalıyım?” Kısa bir girişten sonra, öğrencilerin yağmurlu havada yapabilecekleri aktiviteleri hayal etmelerini sağlamaya çalıştım. gün. Dersim yağmurla ilgili bir Winnie-the-Pooh şarkısıyla sona erdi. Birkaç hafta sonra, Finlandiya'nın sekiz araştırma üniversitesi tabanlı öğretmen eğitim programından birine kabul edildiğimi fark ettim.

İlgili: Finlandiya'da standartlaştırılmış bir yabancı kavram test eder

On yıllardır, Fin öğretmenlerinin yüksek lisans derecesi almaları gerekiyordu. Öğretmen eğitimimiz araştırmaya dayalıdır; bu, programların eğitim teorilerinin, araştırma metodolojilerinin ve pratiğinin bütünleştirilmesini içerdiği anlamına gelir; bu da, öğretim ve öğrenmenin birbiriyle nasıl ilişkili olduğuna dair bir anlayış oluşturmaktır.
“Helsinki Üniversitesi'nin öğretmen eğitim programına (yüzde 6.8 kabul oranı) hukuk programından (% 8.3 kabul oranı) veya sağlık programından (yüzde 7,3 kabul oranı) 2016 yılında giriş yapmak daha zordu.”
Eğitim alanında yüksek lisans derecesi elde etmek için kendi çalışmalarımda dersler, gösteriler, okuma, okul ziyaretleri ve pratik beceriler yer aldı. Öğretmen çalışmalarım da ilham verici uygulama dönemlerini içeriyordu.

Finlandiya'da, öğretmenlik uygulama dönemlerinin çoğu uygulama okullarında - üniversitelere bağlı devlet okulları ve öğretmen eğitim programlarında - yer almaktadır. Teori ve pratik yakından iç içe geçmiştir. Öğretim uygulaması kavramsallaştırılır ve derinden yansıtılır. Amaç, uygulamalarını geliştiren yetkin, yansıtıcı öğretmenleri yetiştirmektir.

Sürekli öğrenme ve araştırmanın bu zihniyeti, hem küçük çocuklarıma sınıfımdaki hem de öğretmenlerimdeki öğretmenlerimde var. Kendi eğitimim o kadar ilham vericiydi ki, bir müzik dersi öğretmeni olmak için çalışmalara devam ettim ve okul müziği eğitiminde işbirlikçi bir bestecilikte doktora derecesine ulaştım .

İlgili: Herkes Finlandiya olmak istiyor ama bu ülke onları üç konuda ikiye katlıyor

1998'den beri, uygulama okullarından birinde, öğretim, öğrenim ve araştırmanın sürekli iç içe geçtiği Helsinki Üniversitesi'ndeki Öğretmen Eğitimi Bölümü'nün bir parçası olan Viikki Öğretmen Eğitim Okulu'nda çalıştım .

Bir ilkokul sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerime neredeyse tüm konularda ders veriyorum, konulara bütünsel bir eğitim verdim. Bu bağlam, öğretim yöntemlerinde derin öğrenme ve esneklik sağlar. Öğrenciler genellikle aynı öğretmenle birkaç yıl çalışır. Sınıfımdan bir ila altı sınıfa kadar “seyahat ettim” ve bu sonbaharda yeni bir grup öğrenci ile baştan başlayacağım.

Viikki'de, düzenli sınıf öğrencilerimi öğretmekle birlikte, öğretmenlerle öğretim ve öğrenim durumlarını birlikte planlıyorum, denetleyin, gözlemleyin ve teorileştirin. Öğrenci öğretmenler bir uygulama dönemi için sınıfıma geldiğinde, önce hem müfredatın hem de öğretecekleri çocukların yanı sıra hem ortak hem de kişisel hedefleri tartışırız. Ayrıca, öğretmen adaylarının eğitim araştırmalarına katılmaları da teşvik edilmektedir.

Seçici kabuller ile - Helsinki Üniversitesi'nin öğretmenlik eğitim programına (yüzde 6.8 kabul oranı) hukuk programından (yüzde 8,3 kabul oranı) veya tıp fakültesi (yüzde 7,3 kabul oranı) 2016'ya giriş yapmak zordu. hazırlık, bir kişinin Finlandiya'da ABD'de görülenlerden farklı olarak öğretmen sıkıntısı çekmesini bekleyebilir. Ancak durum böyle değil. Bunun başlıca nedeni, öğretmenlik mesleğinin arzu edildiği gibi görülmesidir. Yine, güvendeyiz ve takdir ediyoruz. Çok çeşitli yüksek kaliteli öğrenme materyalleri arasından seçim yapma özgürlüğümüz var, maaşlarımız rekabetçive çalışma takvimi çekici. Öğrenci test puanlarına dayanan hesap verebilirlik sistemlerine tabi değiliz, bunun yerine çalışmalarımızı geliştirmeye ve başkalarıyla işbirliği yapmaya teşvik ediyoruz.

İlgili: ABD, Finlandiya, Japonya ve Çin'den öğretmenleri eğitmek için bu dört fikri ödünç aldığında matematikte daha iyi oluruz

Empowered Educators'ın öğretmen kalitesine ilişkin çalışmasında belirtildiği gibi, Finlandiya'daki öğretmenler birinci sınıf bir eğitim alan profesyoneller olarak görülüyor. (Burada bir var bağlantısını Finlandiya kısa ücretsiz okunabilir kitabınızın basılı kopyası 31 $ maliyeti.:. Not çalışma ile ilişkili kitabı sipariş etmek burada . Diğer ülke külot altına kaydırarak serbest erişilebilir bu sayfada .)

Öğretim, uzmanlık, mesleki etik ve güçlü bir değerler kümesi gerektiren zorlu bir iş olarak görülüyor. Bizim ulusal çekirdek müfredat demokratik katılıma vurgu ve sadece temel hedeflerini belirler; Öğretmenlerin mesleki bilgilerini, yöntemlerini, materyallerini ve uygulamalarını seçmek için kullanmalarına güvenilmektedir.

Meslektaşlarım ve ben, yeni ve yenilikçi öğretim uygulamaları ve öğrenci katılımının oluşturulmasını teşvik eden çalışmalarımızda büyük özerklik ve ajanstan yararlanıyoruz.

Genellikle öğretmenlerim tarafından sorulur: Nasıl harika bir öğretmen oluyorsunuz? Bunun bir sonuç üretme meselesi olmadığını düşünüyorum, aksine kariyer odaklı, etik ve sorgulayıcı bir zihniyet geliştirmeye dayanıyor. Bağımsız çalışma, işbirliği, yaratma ve paylaşma fırsatları ile birlikte öğretme çalışmalarının ödüllendirilmesi gerektiğine kesinlikle inanıyorum.

Son olarak, belki de en önemlisi, öğretmenlerin bir bütün olarak politika yapıcılar ve toplum tarafından değer verilen ve dinlenen profesyoneller olarak görülmesini sağlamak, mesleğin sağlığı ve desteklediği okullar ve çocuklar için kesinlikle gereklidir.

Bu hikaye ile üretildi  Hechinger Raporu ,  kâr amacı gütmeyen, bağımsız haber organizasyon eğitimde eşitsizlik ve yenilik üzerinde duruldu. Bu Eğitim Ulusal Merkezi ve Ekonomi ile Linda Darling-Hammond tarafından yönetilen ve finanse edilen ve desteklenen bir çalışmaya katılan en iyi performans gösteren ülkelerden öğretim politikalarını ve uygulamalarını vurgulayarak görüş parçalar bir dizi parçasıdır denilen   Güçlendirilmiş Educators.  Raporun  haber bülteni için kayıt olun.

Sari Muhonen, Fin eğitim sistemindeki her sınıfta ders verdi ve hem sınıf hem de müzik dersi öğretmenliği yaptı. Bir öğretmen eğitimcisi olarak, öğrenci öğretmenleri yanında sınıf öğretmeni olarak çalışmakta, eğitim araştırmaları yürütmekte ve 2014 Finlandiya Fince Müfredatının yazılmasında yardımcı olmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak