FINDIK SINIFIN MASKOTU OLDU

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Kayacık köyü Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu müdürü ve öğretmenleri evlerine giderken mezarlık içinde yardıma ihtiyacı olan yavru bir köpek buldu. Av köpeği melezi olan yavruyu okula getirdiler. Okulun bahçesinde bir köşeye yavru köpek için küçük bir kulübe yapıldı. Öğrenciler ilk günden itibaren yoğun ilgi ve sevgi gösterdikleri köpeğe 'Fındık' adını verdi. 
 
Öğrencilerin peşini bırakmayan Fındık, ders saatlerinde de onlarla birlikte sınıfa girmeye başladı. Veliler öğrencilerle sırada oturan Fındık'a forma dikti. Formayla öğrenciler arasında dolaşan sevimli yavru köpek ilgi çekti.
 
Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un 'Müfredattaki kitaplara hayvan sevgisini anlatan bir paragraf koymakla, okul bahçesine isteyen çocuğun sevebileceği su verebileceği günaydın diyebileceği bir can koymak arasında sevgi kadar büyük bir fark var' sözlerinden etkilendik diyen öğretmenler, 'Fındık' geldikten sonra öğrencilerde inanılmaz değişimler fark ettiklerini paylaştılar. 
 
Okul forması giydirilen köpek sınıfın maskotu oldu
Çocukların yavru köpeğe ilgisini aktaran öğretmenler "Çocuklar köpeği besleyerek sorumluluk sahibi oldular. Okula devam etmeye başladılar. Birbirlerine zorbalık yapmamaya başladılar. Köpeğin hikayesini de biliyorlardı. Hatta teneffüslerde dışarıda köpeğin üşüdüğünü görüp, içeriye alarak sobanın yanında ısıtıyorlar. Fındık'ın önlük giymesi bir espri ile başladı. Madem sınıfa geliyor o zaman önlük giymesi gerekiyor diye gülmüştük. Okul aile birliği başkanımız tam da Fındık'a göre bir önlük diktirip getirdi.  Artık velilerimiz bile okuldan gitmek istemiyor. Onlar da aslında köpeğin bir can olduğunu fark ettiler. Bu da bizi inanılmaz mutlu etti. Çocuklarımız resim derslerinde ev, anne ve baba çizer. Fındık sınıfa girdiğinden belli çocuklar mutlaka resmin bir kısmına köpek de çiziyorlar. Köpeğin ismini ise çocuklar koydu. Her şeyleri ile çocuklar ilgileniyorlar" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak