Feynman Tekniği Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kısacası, bildiğiniz şeyi damıtmaya dayanan öz-yönelimli öğrenmeye basit bir yaklaşımdır . Albert Einstein genellikle (başka bir deyişle “bir çocuğa açıklayamazsanız, iyi bir şey bilmiyorsunuz”) demiştir.

Ve bu kısaca Feynman Tekniği.

Tekniğe Richard Feyman'ın adı (11 Mayıs 1918 - 15 Şubat 1988) Manhattan'daki bir projede çabaları arasında yer alan ve tam olarak beklediğiniz şeyi yapma konusunda bir geçmişi olan Amerikalı bir teorik fizikçi adını verdi: kendine karmaşık fikirleri öğretmek .

Bu gönderi için çoğunlukla öğrenmeye katkısı ile ilgileniyoruz ve Wikipedia faydalı bir şekilde arka plan sunuyor.

En Sık Kullanılan Karışık Türlerden 12'si
Yetkinlik Bazında Değerlendirmenin Yararları
Feynman 15 yaşındayken, kendisine trigonometri, ileri cebir, sonsuz seriler, analitik geometri ve hem diferansiyel hem de integral hesabı öğretti. Üniversiteye girmeden önce, kendi türevlerini kullanarak yarı türev gibi matematiksel konularla denemeler yapıyordu. Logaritma, sinüs, kosinüs ve teğet fonksiyonlar için özel semboller yarattı, böylece birlikte çarpılan üç değişken gibi görünmüyorlardı ve türev için {\ displaystyle d}d 'lerin iptal edilmesinin cezasını kaldırıyordu  . Arista Onur Derneğinin bir üyesi, lisede son yılında New York Üniversitesi Matematik Şampiyonasını kazandı. [25] Doğrudan karakterizasyon alışkanlığı bazen daha geleneksel düşünürleri sarstı; örneğin, kedi anatomisini öğrenirken, sorularından biri “kedi haritası var mıydı?” (anatomik bir şemaya atıfta bulunarak) idi.

Basitleştirerek Öğrenme: Feynman Tekniğini Kullanma

Elbette, bir şeyi bilmek ile bir şeyin adını bilmek arasında bir fark vardır ve bu, bilgi türlerini anlamak için çok önemlidir.

Bir şeyi anlamak için, onu kısaca ve doğru bir şekilde açıklayabilmelisiniz, ancak bunu yapabilmek için, bir kişinin bildiği ve öğrenebileceği şeyleri anlamanız gerekir (örneğin, usule ilişkin bilgiye karşı bildirimsel bilgiler).

Bu başka bir gün için bir konu. Bugün Feynman ve öğrenmeye olan yaklaşımı hakkında: Bir çocuğa bir şeyler açıklayamazsanız, onu iyi anlamadığınız ve kısaca ve doğru şekilde açıklayabilmek için geldiğiniz zaman öğreneceksiniz.

Collegeinfogeek.com'daki Thomas Frank'in üstündeki video, Feynman Tekniği hakkında güzel bir genel bakış sunuyor ve aşağıda, bu basit öğrenme yaklaşımının adımlarını sıraladım.

Dikkat edin, basitçe anlamınızı sürekli olarak yeniden ifade etmek yerine, bilginizin nasıl değiştiğini belgeleyerek (4. adımın bir kısmı) belgelendirerek öğrenme sürecini belgelemeye biraz odaklanarak biraz sanatsal özgürlük aldım. Feynman Tekniği'nin orjinal formuna yalnızca iyi bir bilim insanı olarak sadık kalmak istiyorsanız, videonun kendisine aşağıda sıralanan ham maddemden daha fazla bakın.


Feynman Tekniğinin 5 Adımı

1. Tam olarak ne öğrenmek istediğinizi netleştirin

Anlamak istediğiniz kavramı netleştirin ve boş bir kağıdın tepesine yazın. Ne kadar spesifik olursanız, öğrenme sürecinin geri kalanı o kadar temiz ve verimli olur.

2. Mevcut anlayışı (ve öz değerlendirmeyi) belirtin

Mümkün olan en açık dilde, fikrin açıklamasını, hiç anlamayan birine öğretiyormuş gibi yazınız.

Dikkat edin, geniş bir özetle başlamak ve daha sonra, konseptin örnekleri, senaryoları veya diğer inceliklerini incelemek için daha spesifik olmak iyidir. Basitçe söylemek gerekirse, genel olarak 'anlayışı' göstermek için yeterli değil, bu anlayışı gösterdiğiniz gibi çalışmanız için bir tür 'dayanak'.

3. Yeni bilgi edinme

Tam olarak açıklayamıyorsanız, açıklamanıza daha fazla veya daha az güven duyana kadar geri dönün ve kaynak materyali yeniden araştırın, araştırın ve yeniden öğrenin.

Not, eğer uzmanlıktan yoksak, ne yaptığımızı bilmek zor değil, bu yüzden bu kısım mükemmel değil. Ancak, tekniğe ve genel olarak kendi kendine yönlendirilen öğrenmeye alıştıkça, yaptığınız ve anlamadığınız şeyler için ve ikincisi için, en önemli olan ve nereden başlayacağınız konusunda daha iyi bir içgüdü geliştirebilirsiniz.

4. Yeni bilgileri belgeleyin ve yeni anlayışı netleştirin

Yeni bilgiler edindikçe, yeni bilgileri yansıtın ve belgeleyin - özellikle anlayışınız nasıl değişti.

Görseller, kavram haritaları ve çeşitli analojilerden herhangi birini oluşturmak, kendi düşüncenizi netleştirmenin faydalı bir yoludur. Kısacası, hem doğruluk hem de hassasiyetle yapmaya çalışıyorsunuz - Feynman Tekniği ile öğrenmeye çalıştığınız konuyu az ya da çok tam olarak anladığınızı göstermeye çalışıyorsunuz.

Anlayışınız değiştikçe, bu anlayışı gösterme şekliniz de değişmelidir. Bu, hem konuyla ilgili anlayışınızı derinleştirecek hem de öğrenme sürecini aydınlatacak (yeni konular hakkında öğrenmeye devam edebilecek).

5. Gelişen anlayışı yeniden ifade edin (yani 2. adıma kıyasla)

Öğrenmeyi 'işini yaptıktan sonra', yazınızı veya diğer araştırma notlarını veya belgelerini kontrol etmeden - anlayışınızı tekrar belirtiniz - sıfırdan ve referans olmadan. Yapamazsanız, geri dönün ve 3. ile 5. adımlar arasını tekrarlayın.

Basitleştirerek Öğrenme: Feynman Tekniğini Kullanma

https://www.teachthought.com/learning/how-to-use-the-feynman-technique-learning-by-simplifying/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak