Farklı Öğrencilerin Bir Sınıfına Nasıl Katılabilirsiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bazı insanlar için, “farklı öğrenciler” terimi, öğrenmeyi engelleyen öğrencilerin imajını çağrıştırır. Yine de bir öğretmen için bu görüntü, modası geçmiş bir zihniyettir. Her öğrencinin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Her öğrencinin kendi öğrenme yolu vardır. En önemlisi, her öğrencinin öğrendiğini en iyi şekilde ifade etme yolu vardır.

İlk başta, farklılaştırma talimatı  Her öğrenciyi meşgul etmek için harici link imkansız bir görev gibi görünüyor. Yine de, her öğretmenin öğrencilerin başarılı öğrenenler olmalarına yardımcı olacak küçük değişiklikler vardır. Bu yazıda tüm derslerin öneri ve örnek öğretmenleri ve sınıf düzeylerini kullanabileceklerdir. 

Her Derste Tüm Öğrenme Stillerini Dahil Edin
Bir örneği tartışmadan önce, üç ana öğrenme stilini gözden geçirelim.

İşitsel: İşitsel öğrenenler dinleme ve / veya konuşma yoluyla en iyi şekilde öğrenirler.
Görsel: İşitsel öğrenenler okuma, yazma ve / veya görsel yardımlarla en iyi şekilde öğrenirler.
Kinestetik: Kinestetik öğrenenler, dersle ilgili bir uyaranı hareket ettirirken ve / veya dokunduklarında en iyi şekilde öğrenirler.
Şimdi, üç öğrenme stilini içeren örnek bir dersi ele alalım. Bu dersin amacı, öğrencilere Ellis Adası'na gelen göçmenlerin yaşadıklarını öğretmektir. 

Öğretmen, günümüz dersine kısa bir sözlü giriş yapar: öğrenciler, Ellis Adasındaki bir simülasyondan geçerek göçmenlerin Ellis Adası deneyimini öğreneceklerdir. (Sözlü anlatım işiten öğrencilere yöneliktir.)
Öğrenciler bir göçmen kartı alırlar ve isimlerini, yaşlarını, nerede olduklarını, yalnız ya da sınıfta bir 'aile üyesi' ile seyahat ediyorlarsa ve herhangi bir hastalığı varsa, öğrenmek için birkaç dakikası vardır. (Okuma, görsel öğrenenler ile ilişki kurarken, kartı tutmak kinestetik öğrenicilerin ilgisini çeker.)
Sınıf, istasyonların kurulduğu salona gider. Diğer öğretmenler (veya ebeveyn gönüllüleri) gümrük acentesi ve tıp doktoru olarak görev yaparlar. Doktor göçmenlerin sorularını sorarken, doktor göz, ağız ve saçları hastalık belirtileri açısından kontrol eder. (Konuşma, işiten öğrenenleri harekete geçirir. Aktivitenin fiziksel kurguları, görsel öğrenenleri içerir. Son olarak, hareket, kinestetik öğrenicileri meşgul eder.)
Yanıtlarına ve / veya hastalıklarına dayanarak, öğrenciler tıbbi karantinaya veya New York City'e tekne yolculuğu için bekleme odasına gönderilir. Otururken, deneyimleri hakkında kısa bir kompozisyon / yansıma oluştururlar. (Yazma, görsel öğrenenlerle ilgilenir.)
Son olarak, sınıf, etkinlik hakkında bir tartışmanın olduğu sınıfa geri döner. (Yansımaları yüksek sesle paylaşan öğrenciler, işitsel öğrenenler için öğrenmeyi güçlendirir, konuşmayı sürdürürken de aynı şekilde kinestetik öğrenenler için de geçerlidir.)
Özet olarak, bir dersin görsel bir bileşeni, işitsel bileşeni ve bir kinestetik bileşeni olduğu sürece, bir öğretmenin, öğrencilerinin daha büyük bir yüzdesini sadece ders anlatımından daha fazla meşgul etmesi muhtemeldir. 

İskele Talimatı ve Faaliyetleri  
Tüm öğrenciler, hatta yüksek başarılara sahip olanlar bile, aralarında barikatlar ve akademik başarıya sahiptir. Bazen bu engeller, bir öğretmenin çok az şey yapabileceği şeylerdir. (Ör: Bir öğrencinin fakir bir ev hayatı vardır.) Ancak, çoğu öğrencinin barikatlarına gelince, bir öğretmenin, öğrencilerin akademik başarının mümkün olduğunu ikna etmelerine yardımcı olacak birçok araç vardır. 

Bir araç iskele  Tüm sınıf için harici link talimatı ve aktiviteler. Özetle, iskeleler öğrencilere hem materyal hem de akademik becerileri öğretmek için birazcık gizli yardım sağlıyor. İskele ile derinlemesine görüşmek için, not almayı tartışalım. 

İyi notlar alma konusunda hiçbir şey bilmeyen motive bir öğrenci düşünün. Muhtemelen öğretmenin söylediği her şeyi yazacak, ancak yazdığı şeyin önemini belirleyemeyecektir. Ayrıca notların daha sonra çalışmasına yardımcı olacak bir kuruluşu olmayacaktır. 

Bir iskele çözümü rehberli notları Dış bağlantı  . Rehberli notlar, öğretmen tarafından öğrencilerin notları nasıl almaları gerektiği ile ilgili ipuçları içeren çıktılardır. İşte yazarın lise yönetimini öğretirken kullandığı bir örnek.

Bu örnek, aynı anda bir dizi şeyi yapar:

Öğrencilere yeni bir grafik düzenleyici öğretir.
Öğrencilere grafik düzenleyicinin nasıl çalıştığını göstermek için az miktarda bilgi sağlar.
Öğrencilerin ders / sunum ile birlikte takip etmelerini kolaylaştırır.
Rehberli notlar grafik düzenleyicilerden çok daha fazlasıdır. Aşağıdaki bileşenleri de içerebilirler:

Öğrencilerin masalarında oturduklarında tamamladıkları bir ısınma.
Ders bittikten sonra sınıf içi etkinlikleri tamamlamak için alan.
Bir çıkış fişi  Son sayfada yer alan harici link 'etkinliği öğrencilerin yırtıp kapatarak dışarı çıkmaları için öğretmene teslim etmeleri.
İskele kullanan herhangi bir öğretmen için, nihai amaç iskeleyi uzaklaştırmaktır . Öğrencilerin yaşına ve yeteneklerine bağlı olarak, iskele birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir. Ne olursa olsun, bir öğretmen kendini iskele yapmaya atarsa, öğrencilerinin çoğunluğu arasında katılım artışı görecektir.  

Son düşünceler 
Bu makaledeki tavsiyeler, öğrenci katılımını arttırmaya geldiğinde yalnızca buzdağının görünen kısmıdır. Daha deneyimli öğretmenlerin de büyük bir kaynak olduğunu asla unutma ! 

Thomas Broderick Kuzey Kaliforniya'da yaşıyor. Dört yıldır alternatif bir lisede ders verdikten sonra, şu anda eğitim alanında serbest yazar olarak tam zamanlı çalışıyor.

Kaynak: https://teach.com/blog/how-to-engage-a-classroom-of-diverse-learners/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak