Farklı Bir Sınıf Kütüphanesinden En İyi Şekilde Nasıl Yararlanılır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Don Vu
Şimdiye kadar, eğitimde çoğumuz çocuk edebiyatı ile ilgili “pencereler ve aynalar” terimine aşinayız. Başlangıçta müfredatın tamamına uygulanan bu terim, kitapların ve hikayelerin, çocukların kendi dünyalarının dışında bir dünya gördükleri veya kendilerinin yansımalarını gördükleri aynaların dışında bir dünya gördükleri pencereler gibi davranmalarını tartışmak için meşhur Rudine Sims Bishop tarafından kullanıldı. dünya. Hem pencereleri hem de aynaları sağlamak, dünya vatandaşlarını koruyacak ve şefkatli olacak şekilde gelişecek bireylerin gelişiminde kritik öneme sahiptir.

Neyse ki, öğretmenlerin ve müdürlerin, öğrenciler için pencere ve ayna olabilecek kitapları bulmalarına yardımcı olacak birçok harika kaynak var. “Farklı kitap listeleri” için yapılan bir Google araştırması, eğitimcileri öğrencilerle paylaşmaya değer kitap koleksiyonlarına ve yalnızca okullara kitap bağışlamakla kalmayıp aynı zamanda daha önce bildirilmeyen hikayelerin anlatıldığından emin olmak için yayıncılarla birlikte çalışan Farklı Kitaplara İhtiyacımız Var gibi kuruluşlara yönlendirecektir. .

Sık sık bahsetmediğimiz şey, bu kitapları okullarımıza ve sınıflarımıza soktuğumuzda ne yapacağımızdır. Bir çocuğun aynasını açık bir şekilde görebilmesi için aynısını ayakta tutmanın en iyi stratejileri nelerdir? Çocukların dünyadaki çeşitliliği görmelerine ve başkaları için empati duygusu geliştirmelerine yardımcı olmak için sınıfta ne yapabiliriz?

Bu kitaplara erişim sağlamak önemli olsa da, sınıfta bunlarla ne yapacağınızı bilmek de aynı derecede önemlidir. Takip eden fikirler tüm sınıf okuma etrafında inşa edilmiştir ve bunları seçim okumaya uygulamak bazı uyarlamalar gerektirecektir - örneğin, bir öğretmen bir hikayeyi anlamak ve ilgili öğrenciler için kitapta bir çıktı bırakmak için gereken bazı arka plan bilgilerini yazabilir.


SINIF KİTAPLIĞINIZDAN EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANMA
Perspektifin önemini tartışın: Bir hikaye pencere mi yoksa ayna mı? Ya da her ikisi de? Bu elbette okuyucunun bakış açısına bağlı. Bu soruyu bir sınıf topluluğu olarak tartışmak önemlidir; böylece öğrenciler kendi perspektiflerinde ve başkalarının perspektifinde anlam bulabilirler.

RJ Palacio'nın okurken Wonder , örneğin, öğrenciler kendilerini onun sınıf arkadaşları kadar farklı yalnız yeni çocukla tanımlayan bulabilirsiniz. Aynı hikayenin ilerisinde, evde ihmal edilmiş ve ihmal edilmiş bir kardeş hakkında yeni bir anlayış bulabilirler. Öğrencilerin bu perspektifleri kabul etmeleri ve düşünmeleri önemlidir. Tolerans Öğretimi bu tartışmaları kolaylaştırmak için harika bir ders planına sahiptir.

Temel bilgileri oluşturma: Öğrencilerin belirli bir kitabı okumadan önce bilmeleri gerekenleri düşünün. Arka plan bilgilerini geliştirmek, hikaye için bağlamı sağlayarak okuma anlama becerilerini geliştirebilir. Örneğin, Bana Yaz: Japon Amerikan Çocuklarından Kütüphanecilere , Cynthia Grady'nin Geride Bıraktığı Mektupları okuyacaksanız , öğrencilerin II. Dünya Savaşı kampları hakkında biraz bilgi sahibi olmalarından emin olmanız gerekir.

Başka bir bakış açısı benimseyin: Kitapların pencereler olmasını umarsak, çocukların dünyayı başka bir bakış açısıyla görmelerini, başkalarının ayakkabılarında bir yürüyüş deneyimi yaşamalarını istiyoruz. Bu deneyimi kolaylaştırmak için öğrencilerin kendilerine “Bu kişi olsaydım ne hissederdim?” Veya “Bu durumda olsam ne yapardım?” Diye sormasından daha iyi bir yol var mı?

Karakter bakış açısıyla günlük kaydı gibi etkinlikler, öğrencilerin bu fikirleri yansıtmalarını sağlamada yardımcı olabilir. Eğer bir sınıf Shel Silverstein'in Verici Ağacını okurken fedakarlık fikrini araştırıyorsa , öğrenciler yaşlı adamın bakış açısından ağaca bir mektup yazabilirler. Ne söylerdi? Hayatında ne öğrendi?

Bazı öğretmenler, öğrencilere başka bir yansıma katmanı eklemek için bir hikayeden farklı karakterleri rol oynamış olabilir. Öğretmenlerin kalıplaşmış klişeleri güçlendirmeme konusunda hassas ve dikkatli olmalarına rağmen, Sandwich Sandwich'den Salma ve Lily gibi rol yapma karakterleri , çocukların farklılıklar ve benzerlikler hakkında daha derin bir anlayış geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Karşılaştırın ve kontrast: In Works Sınıf Öğretim Robert Marzano benzerlik ve farklılıkları belirleme öğrencilerin anlayış ve bilgisini kullanma kabiliyetinin artırılması açısından kritik önem taşıdığını söylüyor. Bu strateji, öğrencilerin karakterlerle ve benzerlikleriyle gördükleri farklılıkları vurgulamak için kullanılabilir.

Bir Venn şeması gibi bir grafik düzenleyici kullanarak bir öğrenci, Charlotte Web'den Harry Potter veya Wilbur gibi bir karakterden benzer ve farklı olma biçimlerini keşfedebilir . Bu tür etkinliklerde, öğrenci kim olduklarını daha iyi algılayabilir ve karakteri daha derin bir seviyede anlayabilir.

Şimdi dünyaya bağlanın: Hikayeleri ve karakterleri gerçek dünyaya bağlamanın yollarını bulun. Topluluktan bir kitapta bulunan deneyimlerle konuşabilecek birini getirebilir misiniz? Örneğin, Matt de la Peña tarafından Market Caddesinde Son Durak'ı okuyorsanız , örneğin bir çorba mutfağında gönüllü olan bir kişi, bir çorba mutfağını ziyaret etmenin nasıl bir şey olduğunu merak eden çocuklar için bir pencere ve öğrenciler için bir ayna olabilir birine gittim.

Haber makalelerini ve video paylaşma Alan Gratz en büyük bir bağlantı olacağını gerçek dünyada okuma güncel bir mülteci krizi hakkında hikayeler bağlamak için başka bir yoludur Mülteci .

Tüm bu stratejiler için, öğrencilere öğrenmeleri hakkında düşünmeleri için zaman vermek istersiniz. Paylaşmalarını İste: Bir hikayedeki bir karakterde kendilerini gördüklerinde veya onlardan çok farklı bir karakterle karşılaştıklarında ne düşündüler ve nasıl hissettiler?

Öğrencilerin olabilecek her türlü soruyu sormalarına izin vermek de önemlidir. Birçok öğrenci yeni fikirler hakkında güçlü hislere sahip olabilir ve empati ve nezaketle nasıl ilerleyeceğine dair onlarla bilgi almak önemlidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak