Ezberlemenin Ötesinde Etüt Stratejileri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Kasey Short
Üstbiliş veya birinin nasıl düşündüğünü düşünmek, anlama ve öğrenmeyi geliştirmek için yararlı bir beceridir. Bir değerlendirme öncesinde gözden geçirme için özellikle yararlı olabilir . Öğrenciler kendi ilerlemelerini nasıl izleyeceklerini ve kendi gereksinimlerine göre belirli inceleme stratejileri uyguladıklarını öğrendikten sonra, değerlendirmeye etkin ve verimli bir şekilde hazırlanmaları için yetkilendirilirler. 

BİLDİKLERİNİZİN GÜCÜ
Sınıfımda metabilişsel uygulamalar yapmadan önce, öğrencilerin zamanlarının çoğunu zaten bildikleri materyalleri gözden geçirmek için harcadıklarını gördüm. Gözden geçirmeden önce mevcut anlayış seviyelerini değerlendirmek onlar için gerçekleşmedi.

Öğrenciler zaten bildiklerini üç adımlık bir dizi ile keşfedebilirler. Yıl ilerledikçe öğrenciler üç adımı bağımsız olarak yürütebilir ve bunları diğer içerik alanlarına uygulamaya başlayabilir: 

Öğrenciler içerik hakkında eleştirel düşünmeyi teşvik eden inceleme sorularını cevaplarlar. Onlara içerikle ilgili değil, soruları cevaplamak için bilmeleri gerekenler hakkında düşünmelerini istiyorum. Konuyla ilgili bildikleri her şeyi kalemle yazıyor ya da çiziyorlar. Daha sonra fikirlerini bir ortak veya küçük bir grupla tartışmaları için zaman verilir. Akranlarından yeni bilgiler öğrenirken, bu bilgiyi farklı bir renkte yazıyorlar. Bu süre zarfında dolaşıp yanlış anlaşılmalar veya boşluklar için kağıtları tarıyorum ve gerektiğinde geri bildirimde bulunuyorum.
Bütün sınıf, bir inceleme yapmadan önce ne kadar şey bildiklerini kutlamak için birkaç dakika alır. Yılın başında “İlk kurşun kalemle yazdığınız bilgiyi çalışmalı mıyım?” Diye soruyorum ve hemen hemen her öğrenci “Evet” diyor. Onlara neden bildikleri bilgisini etmeleri gerektiğini sorduğumda, kendilerinin farkında olduklarını fark ettiler. Bu bölümü azaltabilir ve zamanlarını henüz hakim olmadıkları içeriklere harcayabilir.
Öğrenciler, orijinal inceleme sorularına tekrar başvurarak, değerlendirme öncesinde başka neleri öğrenmeleri gerektiğini belirlemek için zaman ayırırlar. Bu soruları bilinmeyen bilgileri düzenlemek, yanlış anlamalarına dikkat etmek ve çalışmaya başlamadan önce toplamaları gereken başka bir bilgi olup olmadığını belirlemek için kullanırlar. 
Yol haritası netleştiğinde, öğrenciler anlayışlarını derinleştirmek ve temel gerçekleri hatırlamalarına yardımcı olmak için stratejiler belirler.
BİR PLAN YAPMAK
Öğrenciler nasıl çalışmak istedikleri konusunda bir plan yapmalıdırlar. Dikkat dağıtıcı şeyleri ortadan kaldırmak çalışmayı kolaylaştırır, bu yüzden telefonlarını kapattıklarını, sessiz bir yer bulduklarını ve elektronik cihazlar yerine kağıt ve kalem kullanmalarını öneririm. Öğrencileri çalışmalarını yönetilebilir parçalara bölmeye teşvik edin. Önceden çalışmak için bir plan hazırlamak endişeyi azaltır, bu nedenle öğrencilere büyük sınavları dört ila yedi gün önceden incelemelerini hatırlatmaya başladım. 

Sınıfta geliştirilen yol haritasını kullanarak öğrenciler tüm bilinmeyen bilgileri yazarlar. Bu adım sadece uygulanabilir bir plan oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda çoğu zaman öğrencilerin bazı bilgileri bildiklerini tespit ettikleri için öğrencilerin sınav kaygısını yatıştırır. Eğitim için zaman çizelgesi hazırlamak, öğrencilerin ihtiyaç duymaları halinde yardım almak için yeterli zamana sahip olmalarını sağlar. Önceden gözden geçirerek, açıklama ve geri bildirime ihtiyaç duydukları alanları tespit edebilirler.

ÖZEL STRATEJİLERİ KULLAN
Genellikle öğrenciler, ezber ezberlemenin bir değerlendirmeye hazırlanmak için tek taktik olduğuna inanır. Öğrencilere notları ve metinleri ile birlikte birçok başka stratejinin kullanılması gerektiğini hatırlatın. Hazırlamak için kullanabilecekleri farklı yöntemlerin bir listesini veriyorum ve sınıfta bunlardan birkaçını uyguluyoruz: 

Tartışma: Not ve metinleri kullanın; bilgiyi başkasına konu hakkında önceden bilgisi yokmuş gibi anlatabilir. 
Örnek: Resimler, zihin haritaları ve / veya bilgilerin şemalarını oluşturun. Bilgiyi hatırlamanın yaratıcı yollarını harekete geçirmek için renk ve yaratıcılığı kullanın. 
Monolog: Kendine aynada bilgiyi söyle. 
Şarkılar: Önemli gerçekleri hatırlamanıza yardımcı olacak akılda kalıcı bir melodi oluşturun. 
Yazın: Bilinmeyen tüm bilgileri yeniden yazın. Fikirleri düzenlemek için çeşitli renkler kullanmak bazı öğrenciler için yararlıdır. 
Bağlantılar: Yeni bilgiler ile anladığınız gerçekler / fikirler arasında bağlantılar yazın veya çizin. Kendi yaşamınızla veya güncel olaylarla bağlantılar kurun. 
Videolar: Konuyla ilgili video klipler varsa, öğrencilerin inceleme sürecinin bir parçası olarak izlemeleri için onları Google Classroom'a gönderirim. 
Öğrencilerin, kendileri için neyin en iyi olduğuna karar vermelerine yardımcı olmak ve ders çalışmak için birden fazla yöntem kullanmaları için her stratejiyi en az bir kez denemeye teşvik edin.

DENEYİMİ UYGULA
Öğrenciler değerlendirmeleri aldıktan ve puanlarını aldıktan sonra, başarılarını kutlamak ve ilerlemeleri hakkında düşünmek, hangi stratejilerin onlar için en iyi şekilde çalıştığını ve bir dahaki sefere nasıl daha verimli olabileceğini belirlemek önemlidir. Nelerin işe yaradığını daha derin düşünmek için yansıma soruları sorun:

Değerlendirme için hazırlık yaptınız mı?
Notuna şaşırdın mı? 
Hangi stratejileri kullandın? Herhangi birinin özellikle yardımcı olduğunu düşündünüz mü? Sizin için hiç çalışmadı mı? 
İnceleme planınız neydi? Çok fazla çalıştığınızı, yeterli olmadığını veya sadece doğru miktarda çalıştığını düşünüyor musunuz?  
Bir dahaki sefere farklı bir şey yapar mısın?
Bir sonraki değerlendirmeyi incelemeye başlamadan önce, öğrenciler bu yansımaları geri alabilir ve süreçlerini yönlendirmede yardımcı olabilirler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak