Evde Dikkat Çekmeyen Bir Öğrenme Alanı Nasıl Oluşturulur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Cihazları hendek
Dijital çağımızda, hepimiz zor bir çalışma gününden sonra teknolojimize dönme eğilimindeyiz. Çocuklar okuldan hemen sonra TV'ye koşuyorlar, yetişkinler ise oturup oturup rahatça sosyal medyada dolaşıyorlar. Bu 20 dakikalık mola, hızla bir saat süren kartopuna kar yağar ve kısa bir süre sonra masaya ve banyoda akşam yemeği yemek için acele edersiniz ve kimse olması gerektiği kadar uyumaz.

Eve gelir gelmez mola vermek yerine, birçok çocuk, TV ya da tabletlere izin vermeden ev ödevlerine başlayarak çalışkan bir zihniyette kalmayı daha kolay bulacak .

Bu değişimi yapmak kolay olmayacak, ancak ebeveynler kütükteki karıncalar gibi canlı ama besleyici bir okul sonrası atıştırma düzenleyerek biraz daha katlanılabilir hale getirebilirler. Birbirini takip eden beş günlük ev ödevi bitiminden sonra ödülleri kazanacakları bir yıldız çizelgesi sunmak da bir fikir kaynağıdır. Bu dijital detoks, bütün aile gemiye girerse daha kolay olabilir. Çalışma saatinde tüm cihazları tek bir merkezi yere yerleştirmek için çok cihazlı bir şarj istasyonu kullanın.

Çalışma alanınızı düzenleyin
Ankete katılanların yüzde seksen dördü , örgütlenme nedeniyle evde stresli hissettiğini bildirdi. Clutter, artan endişe durumundan sağlıksız beslenme alışkanlıklarına kadar çok çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yeni Yıl her zaman kirletmek için popüler bir zamandır, ancak yıl boyunca rutininizin önemli bir parçası olarak kalmalıdır.

Çalışma alanınızı her zaman temiz tutarak, mutfak masası ya da ofis masası olsun, küçükten başlayabilirsiniz. Önemsiz postaları at, yiyecek ve bakkal listelerini tezgahın dışında tut ve oyuncakların atılması için sepete yatırım yap.

Adres can sıkıcı sesler
Belki bir ebeveyn olmayan bir çocuğa yapabileceği en işkence şey değil içeriye gelmek istiyorum, hareketsiz oturmak ve ödev oynayan diğer çocuklar dinlemek için çocuğunuzu zorluyor yapmak. İlk önce, çalışma yüzeylerini (masa, tezgah veya mutfak masası gibi) oyun alanından veya arka bahçeden görüş alanından kaldırın. Daha sonra, komşular dışarıda oynuyorsa pencereleri kapatın ve ev ödevine katlanmak zorunda olmayan başka çocuklarınız varsa sessiz bir süre uygulayın.

Ebeveynler veya aşırı duyarlı çocuklar için, sürekli olarak bulaşık makinesini dinlemek ya da eski çamaşır makinenizi sıkma çevrimi boyunca gürültüyle çarpmak, gürültülü ortamlarda yoğunlaşamayan birisinin bile olsa, birinin derisinin altına girebilir. Kırık cihazların bu hafta sonu tamir edildiğini görmek için kişisel projenizi yaparak tomurcuklardaki bu sesleri kesiniz .

Öte yandan, sessizlik birisinin yüksek kaliteli işler üretmesi için çok katı olabilir. Düşük ses seviyesindeki beyaz ses veya müzik aslında bir öğrencinin zihnini uyarabilir. Klasik müzik , özellikle, sınıf içinde ve dışında bir verimlilik aracı olarak kullanılmıştır.

Sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek
Bazı distraksiyonlar da içeride bulunur. Atıştırmalık istek, hiperaktivite ve uyku yoksunluğu, etrafımızdaki sesler, karışıklık ve cihazlar kadar dikkat dağıtıcı olabilir. Sağlıklı hazırlanması, okul sonrası atıştırmalıklar yemeğe kadar hırıltılı mideleri susturur.

Çocukları ödevlerini yaptıktan sonra dışarıda oynamaya teşvik etmek de onların tatilden sonra ortaya çıkan enerjiyi serbest bırakmalarının bir yoludur. Köpekle oyun oynamak ya da ailenizle birlikte yürümeye devam etmek sadece iyi bir egzersiz değildir, aynı zamanda güneş ışığından sağlıklı bir temiz hava ve D vitamini dozu alırsınız.

Meyve ve sebzelerle dolup bittikten ve biraz buhar tükettikten sonra, sağlıklı bir yaşam tarzının en son maddesi iyi bir gece uykusu. Amerikan Uyku Akademisi'ne göre, yalnızca lise öğrencilerinin yüzde yetmiş beşi geceleri sekiz saatten az uyuyor . Yetersiz uyku, gelişmekte olan bir vücuda zarar verebilir ve hafıza sorunlarına, dikkat eksikliği ve ruh halindeki değişimlere neden olabilir. Ulusal Uyku Vakfı öğrencileri yaşları beş ile 10 gecelik uykunun 10 ila 11 saat almalısınız bildirir.

Photo Unsplash

Kaynak: http://teacherhabits.com/how-to-create-a-distraction-free-learning-zone-at-home/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak