Ev ödevlerini zamanına değer verecek 5 kural

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlk önce ailemin akşama kadar ev ödevlerinin sorunlu doğasını ilk önce fark ettim. Ebeveynlerin tartışmak istediği tek sorun buydu, ki bu iyi olurdu ... ama ne yazık ki, kaygıların yarısı sınıfın çok fazla ev ödevi alması ve diğer yarısının da yeterince alamadığıydı. 

Çok azını biliyordum, o zaman diğer öğretmenlerin çoğunda olduğu gibi bu deneyimi her yıl tekrarlayacağımı biliyordum. 

Yani: ev ödevlerini yanlış mı yapıyoruz?

Hızlı okuma:  ' Aralıklı uygulama ' öğrencinin hatırlamasını nasıl artırır?

Hızlı dinleme:  Robert ve Elizabeth Bjork  hafızaya

Daha fazla bilmek ister misiniz?  Her öğretmenin araştırma hakkında bilmesi gereken 5 şey 

Ev ödevinde kesinlikle birçok potansiyel sorun var. 

Okullarda, tüm öğretmenlerin uyması gereken ve uyumu sıkıca kontrol edilen katı bir ev ödevi tarifesi öğrettim. Bu, dersin sonunda, aniden doğduğuna göre o güne konması gereken bir şey düşünmek için ödünç verilmesine yol açtı. 

Ev ödevinin yerine getirmesi gereken katı kriterler olmasaydı bu daha az problem olurdu; Liderlik ekibinin hangi üyesinin politikadan sorumlu olduğuna bağlı olarak değişen kriterler.

Ödev değerinde midir?
Genelde, hiçbir zaman açıklığa kavuşturulmamış sebeplerden dolayı sınıf çalışmasının tamamlanması yasaklanmıştır. Sıklıkla, bağımsız araştırmaların eklenmesi gerekiyordu. Bazen, göreve ebeveyn katılımı teşvik edildi; diğer zamanlarda, cesareti kırıldı. 

Bir terim, bağımsızlığa izin vermek için görevlerin açık uçlu olması gerektiğini ve daha sonra bir sonraki dönem (ebeveynlerin şikayetlerini net bir şekilde bitirmeksizin bir işi tamamlamaya çalışırken bütün gece daha çalışkan olduklarını söyleyenler) söylendiğini hatırlıyorum. zaman sınırlı. 

Uzun bir süre boyunca, görevlerin öğrenme stiline göre ya da öğrencilerin ilgi alanlarını yansıtacak şekilde farklılaştırılmasını sağlamak zorunda kaldık.

Proje tabanlı öğrenme
Bir süredir, genellikle daha küçük haftalık işlere bölünmüş, uzun vadeli projeler için bir fırsat vardı. Bunlar, bir model kale, bilimsel deney veya bir akılda kalıcı olay gibi, büyük Britanya Bake Off'ın popülaritesini takiben - hepsi kekten yapılmış olan model volkanlar üreten bir şeyle sonuçlandı . 

Bu beni odamda işaretleme için bekleyen 90 kek yanardağları ile yaptı. Öğrencilerin deneyimlerden çok şey öğrendiklerinden emin değilim - aslında, öğrendiğimiz tek şey hangi öğrencilerin en çok kaynağa erişimi olduğunu; Bu finansal, zaman ya da ebeveyn katılımı olabilir. 

Ev ödevlerinin ebeveynler, öğrenciler, öğretmenler ve liderler için çok fazla sorun yaratma potansiyeli olduğu göz önüne alındığında, neden rahatsız ediyoruz? 

Ödev neden çalışıyor
En basit sebep, en azından ortaokullarda işe yaramasıdır. Göre Eğitim Endowment Vakfı , ortaöğretim ödev düşündüren bu ortalamanın altında potansiyel etkisi çok geniş değişkenlik yoktur”onlar açık olmasına rağmen (hayır ödev ayarlanan ile karşılaştırıldığında) bir yıldan fazla ilerlemenin bir diğer 5 aylık yol açabilir Ödevlerin nasıl belirlendiğinin çok önemli olması ”. 

Öyleyse, fark yaratan ve geçmişteki sorunların bir kısmından kaçınan ödevi nasıl ayarlayabiliriz? 

İşte kendim için sahip olduğum birkaç hatırlatıcı.

1. Öğrencilerden işi bitirmelerini istemek iyidir
Aslında, mükemmel bir fikir olabilir. Öğrencilerin ne öğretildiklerini anlamalarını sağlamak, ne yapacaklarını modellemiş ve başlayabileceklerini kontrol etmeleri için zaman harcadıysam, benim için yapacak çok az şey var. Eğer 15 dakika sürecek bir yapılacak uzun yazı varsa, evde de yapılabilir, bu sayede bize etkisi olabilecek şeyler yapmamız için 15 dakika daha ders veririz.

2. “X hakkında gerçekleri bul” ödevine dikkat edin
Bir zamanlar bir ev ödevini yerine getirmek için bir şey koymak istediğinde, bu eski bir favorimdi. İyi bir fikir gibi görünüyordu, bu araştırma becerilerini geliştirmek, biraz bağımsızlık vermek vs. doğru sayfa bile değil. İçime çekip, “Londra, İngiltere, Londra, Kanada'dan farklı” diyebildiğim birçok kez var.

3. Genel olarak bağımsız projelere karşı dikkatli olun.
Bir öğretmeni öğrencilerle birlikte bir sınıfa koymamızın bir nedeni var ve onlardan sadece kendileri için bir şeyler araştırmalarını istemiyoruz. Birçok rehberlikten faydalanırlar. Kirschner, Sweller ve Clark'ın makalesi Neden Öğretim Sırasında Asgari Rehberlik Çalışmıyorsa , acemilerin (öğrenciler) bir konu hakkında önceden bilgi sahibi olmadan öğrenmek için mücadele edeceklerini ortaya koyuyor.

4. Alma süresini kullanın
Ev ödevi zamanını yeni bir şey için kullanmak yerine, eski bir şey için kullanın. Giderek artan bir şekilde, ev ödevini, öğrencilerin zaten öğrettikleri şeyleri geri alma ve şimdi bildiklerini ışığında hafızasını tazeleme fırsatı olarak kullanıyorum . Bu, birkaç kısa hatırlama sorusunu cevaplamayı veya şu anda çalıştıklarını geçmişte öğrendikleri bir şeyle birleştiren daha uzun bir soruyu cevaplamayı içerebilir.

5. Müdahale için kullanın
Geçmişte, ev ödevlerini algılanan öğrenme stillerine veya öğrenci çıkarlarına göre ayırmamız istendi. Şimdi, bazen onları ihtiyaca göre ayırt ediyorum. Yukarıda belirtilen EEF ev ödevi araç seti, “ev ödevinin kısa ve odaklanmış bir müdahale olarak kullanıldığında en etkili olduğuna dair bazı kanıtlar olduğunu ... sekiz ek aya kadar kazanma üzerinde olumlu etki gösteren bazı istisnai çalışmalarla” olduğunu belirtiyor. Kısa bir bilgi yarışması ile ders. Her bir soruyu, bu soruyu yanlış yaparsa tamamlamaları gereken bir ev ödevine dönüştürmek çok kolaydır. 

Kaynak: https://www.tes.com/news/5-rules-make-homework-worth-their-time-and-yours

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak