Etkili Sınıf Yönetimi için 4 İpucu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Etkili bir sınıf yönetimi eksikliği, öğrenciler için yetersiz bir öğrenme ortamı ve öğretmen için yetersiz bir çalışma ortamı oluşturabilen karmaşa ve strese neden olabilir. Bununla birlikte, bu ipuçları, sınıf yönetiminde uzman olmanıza ve kaliteli bir öğrenme ortamı yaratmanıza yardımcı olacaktır.


Öğrencilerinizi ve Nasıl Öğrendiklerini Tanıyın
Başarılı sınıf yönetimi stratejileri uygulamak , öğrenciler için olumlu bir öğrenme ortamı yaratır ve sunulan materyallere başarılı bir şekilde hakim olmalarını sağlar. Bunun nasıl yapılacağı, öğrencinin yaşına ve kişiliğine bağlı olarak değişebilir. Öğrencilerin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını anlayarak, uyumlu ve işbirlikçi bir sınıfa izin veren etkinlikleri ve ders planlarını daha iyi planlayabilirsiniz.

Öğretmenler her zaman öğrencilerinin başarılı olmasını ve gelişmesini ister, ancak her birey için nasıl göründüğü farklı olabilir. Öğrenci yeteneklerini bilmek, her bireyin başarılı olmasına yardımcı olma yeteneğinizi büyük ölçüde artırabilir ve öğrencilerin kendi hızlarında çalışmalarına izin veren çeşitli değerlendirmeler ve ödevler sunmanıza izin verir. Bu daha büyük sınıflarda zor olabilir, ancak sınıftaki herkese iyi hizmet edilmesini sağlamak için malzemedeki çok yönlülük çok önemlidir.

Çok çeşitli öğrenme stilleri ve kişilikleri proaktif olarak planlayabilir, ancak sınıfınızdaki öğrenciler hakkında daha iyi bir fikriniz olduğunda yaklaşımınızı ayarlamayı planlayabilirsiniz. Öğrencileri kendileri için hedefler koymanın ve yaşa uygunsa en iyi nasıl öğrendiklerini değerlendirmenin bir parçası olmaya davet edebilirsiniz. Olmazsa, ders yılına çeşitli aktiviteler ve değerlendirmelerle başlamak, sınıfınızın sizden neye ihtiyacı olacağını daha kolay belirlemenize yardımcı olabilir.


Güçlü Bir Ders Planınız Var
Etkili sınıf yönetiminin kilit bir yönü, ne yapacağınızı bilmektir. Planınız ne kadar iyi olursa, sınıfınız da o kadar iyi çalışır. Planladığınız dönem veya yıl için planladığınız akışı haritalayın, böylece atlamanız gereken her şeyi korumanızı sağlayabilirsiniz. Önceden iyi bir şekilde plan yaptığınız zaman sınıfınızı yönetmek genellikle daha kolaydır ve programın ilerisinde ya da gerisinde kalmanız durumunda esneklik kazanırsınız.

Sınıfınızın işbirlikçi yönünün iyileştirilmesine yardımcı olmak için, eğer yaşına uygunsa, yıl boyu veya sömestr uzunluğundaki planı başlangıçtan itibaren öğrencilerle birlikte sunmayı düşünebilirsiniz. Bu genellikle heyecan üretebilir ve öğrencilerin genel olarak ne için çalıştıklarını anlamalarına yardımcı olabilir.

Öğrenciler İçin Açık Beklentileriniz Var
Öğrenciler, onlardan ne beklendiğini ve öğretmenden ne bekleyebileceklerini bildiklerinde en iyisini öğrenirler. Günlük rutinlere ihtiyaç duymalarına rağmen, ne kadar katılımlarının beklendiğini, sunumlara ve projelere ne girmeleri gerektiğini, testlerin ne zaman yapılabileceğini ve derecelendirme yapılarının nasıl olduğunu bilmeleri gerekir. Malzemenin ustalığını değerlendirirken öğretmenin neyi aradığını ve çalışmalarında ve davranışlarında tam olarak nasıl değerlendirileceğini bilmeleri gerekir .

Öğrenci davranışını yönetme açısından, olumlu ve olumsuz davranış olarak kabul edilenleri önceden belirtin ve uygunsuz davranış konusunda onları uyarmak için öğrencilerle hızlı bir şekilde iletişim kurun. Virginia'daki bir ortaokul tiyatro öğretmeni bir lama ve onun çeşitli ruh hallerini temsil eden zekice bir dizi el işareti yaptı. Öğretmen hangi öğrencilere yönelik olarak lama imzaladığına bağlı olarak, dikkat etmeleri, davranışlarını iyileştirmeleri ve gerçekten uygun sınıf davranışının sınırlarını zorlamaları gerektiğinin farkındalar. Bu işaretler, öğrencilerin dersi ne kadar olumlu ya da olumsuz olarak etkilediklerini daha iyi anlamalarına yardımcı oldu ve öğretmenlerin derslerinde asgari kesintiyle derslerine devam edebilmeleri için, derste öğrencilerle iletişim kurarken bile yeterince basit olmalarını sağladı. Öğrencileri bu sistemi o kadar kucakladı ki, daha sık kullanılmasını istedi.

Öğrencilerin çeşitli rutin ve süreçlerin yanı sıra biraz serbest zaman dengesine ihtiyacı vardır. Öğrencileri meşgul etmek ve öğrenme sürecinin bir parçası gibi hissetmelerini sağlamak için yapılandırılmış zaman ve boş zaman sağlamak önemlidir.

Kendinize Açık Beklentileriniz Var
Olumlu bir öğrenme deneyimi ve güçlü sınıf yönetimi oluşturmanın bir parçası, kendiniz için açık ve gerçekçi beklentilerinizin olmasını sağlamaktır. Öğretmen olarak, hem rutin öğelere, hem de öğrenci performansının gerçekçi beklentilerine sahip olmanız ve zaman zaman zorlaştığında mizah anlayışınızı nasıl koruyacağınızı bilmeniz önemlidir. Planlandığı gibi gitmeyecek kesin günler olacak ve bunun beklenebileceğini hatırlamak kendi başarınızı sağlamak için hayati öneme sahip.

Bir sınıfı yönetmek, etkili bir öğretmen olmak için önemlidir, ancak sınıf yönetimi becerilerini geliştirmek yıllar alabilir . Daha genç öğretmenler, daha fazla emekçi öğretmen ve yöneticileri geliştirmek için çalışırken tavsiye ve destek almak için aktif olarak bakmalıdır. Her sınıfın mükemmel bir şekilde yönetilen bir sınıf olmayacağını ve hatalarınızdan nasıl öğrendiğinizi ve ilerlemenin bir eğitimci olarak büyümenin önemli bir yönü olduğunu hatırlamak önemlidir.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/definition-of-classroom-management-7734

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak