Etkili Öğrenme Ortamı ve Okul Seçimi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir çocuğun alabileceği eğitim türü söz konusu olduğunda, birkaç alternatif vardır. Günümüzde ebeveynlerin hiç olmadığı kadar fazla seçeneğe sahipler. Ebeveynlerin tartması gereken en önemli faktör, çocuklarının eğitim almasını istedikleri genel ortamdır. Ebeveynler için, bireysel öğrenmeleri belirlemeleri ve hangi öğrenmeye karar verirken, bulundukları mali durumu ve çocuğu telafi etmeleri önemlidir. çevre doğru olanıdır.


Çocuk eğitimi konusunda beş temel seçenek vardır. Bunlar arasında devlet okulları, özel okullar, özel okullar, evde eğitim ve sanal / çevrimiçi okullar bulunur. Bu seçeneklerin her biri benzersiz bir ayar ve öğrenme ortamı sağlar. Bu seçeneklerin her birinin artıları ve eksileri var. Bununla birlikte, ebeveynlerin çocuklarına hangi seçeneği sundukları önemli değil, çocuklarının aldığı eğitimin kalitesi konusunda en önemli insanlar olduklarını anlamaları önemlidir.


Başarı, genç olarak aldığınız okul türüyle tanımlanmaz. Beş seçenekten her biri başarılı olan birçok insan geliştirmiştir. Çocuğun aldığı eğitim kalitesini belirlemede kilit faktörler, ebeveynlerinin eğitime verdiği değer ve evde onlarla birlikte çalıştıkları zamandır. Hemen hemen her çocuğu herhangi bir öğrenim ortamına koyabilirsiniz ve eğer bu iki şeye sahiplerse, genellikle başarılı olacaklardır.

Aynı şekilde, eğitime değer veren veya evde onlarla birlikte çalışan ebeveynleri olmayan çocukların, kendilerine karşı istiflenmiş olasılıkları vardır. Bu, bir çocuğun bu olasılıkların üstesinden gelemediğini söylemek değildir. İçsel motivasyon da büyük bir faktördür ve öğrenmek için motive olan bir çocuk, ebeveynlerinin eğitime ne kadar değer verdiğine veya değer vermemesine bakmaksızın öğrenecektir.

Genel öğrenme ortamı, çocuğun aldığı eğitimin kalitesinde rol oynar. Bir çocuk için en iyi öğrenme ortamının bir başkası için en iyi öğrenme ortamı olamayacağına dikkat etmek önemlidir. Eğitim ortamına ebeveyn katılımı arttıkça öğrenme ortamının öneminin azaldığını hatırlamak da önemlidir . Her potansiyel öğrenme ortamı etkili olabilir. Tüm seçeneklere bakmak ve sizin ve çocuğunuz için en iyi kararı vermek önemlidir.


Devlet Okulları

Daha fazla sayıda ebeveyn, devlet okullarını, diğer seçeneklerin hepsinden daha çocuklarına eğitim seçeneği olarak seçer. Bunun iki ana nedeni var. İlk devlet okulu ücretsizdir ve birçok insan çocuklarının eğitimi için para ödeyemez. Diğer bir sebep de uygun olmasıdır. Her toplumun kolayca ulaşılabilecek ve makul bir sürüş mesafesinde bulunan bir devlet okulu vardır.

Peki bir devlet okulu etkili kılan nedir? Gerçek şu ki, herkes için etkili değil. Devlet okullarından, diğer seçeneklerden herhangi birine göre daha fazla öğrenci bırakacaktır. Bu, etkili bir öğrenme ortamı sunmadıkları anlamına gelmez. Devlet okullarının çoğu müthiş öğrenme fırsatları isteyen ve kaliteli bir eğitim sağlayan öğrencilere sunar. Üzücü gerçek şu ki, devlet okulları eğitime değer vermeyen ve orada olmak istemeyen herhangi bir seçenekten daha fazla öğrenci alıyor. Bu, halk eğitiminin genel etkililiğinden uzaklaşabilir çünkü bu öğrenciler genellikle öğrenmeyi engelleyen dikkat dağıtıcı haller alırlar.


Devlet okullarında öğrenme ortamının genel etkinliği, eğitime ayrılan bireysel devlet finansmanından da etkilenir. Sınıf büyüklüğü özellikle devlet finansmanından etkilenir. Sınıf büyüklüğü arttıkça, genel etkinlik azalır. İyi öğretmenler bu zorluğun üstesinden gelebilir ve halk eğitiminde birçok mükemmel öğretmen vardır.

Her bir eyalet tarafından geliştirilen eğitim standartları ve değerlendirmeler bir devlet okulunun etkinliğini de etkilemektedir. Şu anda olduğu gibi, devletler arasında halk eğitimi eşit şekilde yaratılmamaktadır. Ancak, Ortak Çekirdek Devlet Standartlarının geliştirilmesi ve uygulanması bu durumu düzeltecektir.


Devlet okulları kaliteli bir eğitim ile isteyen öğrencilere sağlar. Halk eğitiminde temel sorun, öğrenmek isteyen öğrencilerin ve sadece orada oldukları için orada olanların oranının diğer seçeneklerden çok daha yakın olmasıdır. Amerika Birleşik Devletleri, dünyadaki her öğrenciyi kabul eden tek eğitim sistemidir. Bu, devlet okulları için her zaman sınırlayıcı bir faktör olacaktır.

Özel Okullar

Özel okullarla ilgili en büyük sınırlayıcı faktör , pahalı olmalarıdır . Bazıları burs olanakları sağlıyor, ancak gerçek şu ki çoğu Amerikalı, çocuklarını özel bir okula göndermeyi göze alamaz. Özel okulların genelde dini bir ilişkisi vardır. Bu, çocuklarını geleneksel akademisyenler ve temel dini değerler arasında dengeli bir eğitim almalarını isteyen ebeveynler için ideal kılar.

Özel okullar da kayıtlarını kontrol etme yeteneğine sahiptir. Bu sadece etkinliği en üst düzeye çıkaran sınıf boyutunu sınırlamakla kalmaz, aynı zamanda dikkat dağıtıcı olacak öğrencileri en aza indirir çünkü orada olmak istemezler. Çocuklarını özel okullara göndermeyi başarabilen ebeveynlerin çoğu, eğitime değer veren çocuklarına çeviri yapan eğitime değer verir.

Özel okullar, devlet okullarının uyguladığı devlet yasalarına veya standartlarına tabi değildir. Genellikle kendi genel hedeflerine ve gündemine bağlı kendi standartlarını ve hesap verebilirlik standartlarını oluşturabilirler. Bu, bu standartların ne kadar sıkı olduğuna bağlı olarak okulun genel etkinliğini güçlendirebilir veya zayıflatabilir.

Charter Okulları

Charter okulları , kamu fonu alan kamu okullarıdır, ancak diğer kamu okullarının olduğu eğitim ile ilgili birçok eyalet yasalarına tabi değildir. Charter okulları tipik olarak matematik veya fen bilgisi gibi belirli konu alanlarına odaklanır ve bu alanlardaki devlet beklentilerini aşan titiz içerik sunar.

Devlet okulları olsalar bile, herkesin erişimine açık değil. Charter okullarının çoğu, öğrencilerin başvuruda bulunmaları ve katılmak için kabul edilmeleri gereken sınırlı kayıtlara sahiptir. Birçok charter okulunda katılmak isteyen öğrencilerin bekleme listesi vardır.

Charter okulları herkes için değil. İçerik olarak zor ve titiz olabileceğinden, akademik olarak başka ortamlarda mücadele etmiş öğrenciler, bir charter okulunda daha da geride kalacaktır. Eğitime değer veren ve burs kazanmak isteyen ve eğitimlerini ilerletmek isteyen öğrenciler, charter okullarından ve sundukları zorluklardan faydalanabilirler.

Ev Okulu

Evde eğitim, evde çalışmayan bir ebeveyni olan çocuklar için bir seçenektir . Bu seçenek bir ebeveynin çocuklarının eğitimi üzerinde tam kontrol sahibi olmasını sağlar. Ebeveynler, dini değerleri çocuklarının günlük eğitimlerine dahil edebilir ve genellikle çocuklarının bireysel eğitim ihtiyaçlarına daha iyi adapte olurlar.

Evde eğitim ile ilgili üzücü gerçek, çocuğunu evde eğitmeye kalifiye olmayan birçok anne-baba olduğudur. Bu durumda, bir çocuğu olumsuz yönde derinden etkiler ve akranlarının arkasına düşerler. Bu, bir çocuğu içine sokmak için, yetişmek için son derece sıkı çalışmak zorunda kalacakları için iyi bir durum değildir. Niyetler muhtemelen iyi olsa da, ebeveyn gerçekçi bir şekilde çocuklarının neyi öğrenmesi ve onlara nasıl öğretmesi gerektiği konusunda bir anlayışa sahip olmalıdır.

Nitelikli ebeveynler için evde eğitim olumlu bir deneyim olabilir. Çocuk ve ebeveyn arasında sevimli bir bağ yaratabilir. Sosyalleşme olumsuz olabilir, ancak spor, kilise, dans, dövüş sanatları vb. Gibi aktivitelerle çocuklarının yaşları diğer çocuklarla sosyalleşmesi için birçok fırsat bulmak isteyen ebeveynler.

Sanal / Çevrimiçi Okullar

En yeni ve en sıcak eğitim eğilimi sanal / çevrimiçi okullardır. Bu tür bir eğitim, öğrencilerin internet üzerinden ev rahatlığından halk eğitimi ve öğretim almalarını sağlar. Sanal / çevrimiçi okulların mevcudiyeti son birkaç yılda patladı. Bu, geleneksel bir öğrenme ortamında mücadele eden, tek bir talimat için birden fazlasına ihtiyaç duyan veya hamilelik, tıbbi konular vb. Gibi başka sorunları olan çocuklar için müthiş bir seçenek olabilir.

İki ana sınırlayıcı faktör sosyalleşme eksikliğini ve sonra kendi kendine motivasyona ihtiyaç duymayı içerebilir. Ev eğitiminde olduğu gibi, öğrenciler de akranlarıyla sosyalleşmeye ihtiyaç duyarlar ve ebeveynler çocuklar için bu fırsatları kolayca sağlayabilirler. Öğrenciler ayrıca sanal / çevrimiçi eğitim ile programda kalmak için motive olmak zorunda. Bir ebeveyn sizi görevde tutmak ve zamanında derslerinizi tamamlamanızı sağlamak için orada değilse bu zor olabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak