Etkili Bir Sınıfın Özellikleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Etkili ve iyi yönetilen bir sınıfınız olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz? Aşağıda, sınıfta olduğunuzu ve öğrenmeye en elverişli olacak anahtar göstergelerin bir listesi bulunmaktadır.

Kuralları ve Beklentileri Temizle

 Sınıf beklentileri tüm öğrencilere açık olmalıdır.
 

Öğrencileri sınıfta beklenti veya kurallar geliştirmeye dahil etmek, beklentilerin arkasındaki nedenleri daha iyi anlamalarının yanı sıra sahip olma duygularını ve onları daha fazla takip etme ihtimallerini artırmalarına yardımcı olabilir.

Orada araştırma olduklarını böylece öğrencilerle sınıf beklentilerini nasıl geliştirileceğine ilişkin

makul ve gerekli
açık ve anlaşılır
Öğretim hedefleriyle tutarlı,
öğrenme uygulamaları ile uyumlu
okul beklentileri ile tutarlı.
Ortaya çıkan sınıf kuralları açık ve net ve odada ilan edilmelidir. Gönderildikten sonra öğretmenler ve destek personeli kuralları tutarlı ve adil bir şekilde uygulamalıdır.

Disiplin planlarına erişim, öğrencilere de açıkça gösterilmelidir. Öğrenciler sınıf kurallarına uymamanın sonuçlarını anlamalıdır.

Birçok öğretmen değerlendirme planı, sınıf beklentileri ile bağlantı kurar. Bazı kriterler, öğrencilerin kendilerini ve meslektaşlarının hesap verme sorumluluğunun ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak öğretmenin etkinliğini belirleyebilir.


Değerlendirmeleri Temizle
Öğrencilerin ödevlerinden ve sınıf çalışmasından testlere ve projelere kadar tüm görevler için öğretmenlerinin beklentilerini anlamaları gerekir. Öğrenciler ayrıca, sınıfı ziyaret eden herkese işlerinin nasıl değerlendirildiğini tam olarak söyleyebilmelidir.

Öğretmenlerin öğrencinin ilerleyişini izleyebileceği birçok yol vardır: günlük grafikler, haftalık güncellemeler, aylık ilerleme raporları. Herhangi bir öğrenci çalışmasının değerlendirmesi hızlı bir şekilde tamamlanmalıdır, böylece öğrenciler iyileştirmeler yapmak için geri bildirim alabilir.

Tüm ödevler için talimatlar açık ve net olmalıdır. Öğrenciler, her görev için hangi becerilerin (örneğin: okuma, düzenleme, konuşma) değerlendirildiğini söyleyebilmelidir. Daha büyük projeler için, öğretmenler öğrencilerin beklenenleri anlamaları için standart değerlendirme listeleri kullanmak isteyebilirler . Standart bir değerlendirme tablosunun tekrar tekrar kullanılması, öğrencinin okul yılı içindeki büyümesini izleyebilir.

Birçok öğretmen değerlendirme planı değerlendirme ile bağlantı kurar. Bazı kriterler, değerlendirmenin sınıfta nasıl planlanması ve kullanıldığına bağlı olarak öğretmen etkinliğini belirleyebilir.


Verimli Kat Hizmetleri
Her gün, öğretmenler günlük temizlik işlerini tamamlamak zorundadır. Etkili olmayan sınıf yöneticileri örgütlenmemiş ve görevler çok fazla zaman alıyor. Bu nedenle öğretmenler, günlük katılım, katran, tuvalet kullanımı , sarf malzemelerine erişim, ev ödevi toplama , öğrenciler için kopyalar ve daha fazlası gibi konularda sistemlere sahip olmalıdır . Bu sistemleri ön plana uygun ve organize bir şekilde oluşturarak ve öğrencilerin her gün onları takip etmelerini sağlayarak, öğretmenler günlük derslerinde daha fazla zaman geçirebilirler.

Organize bir sınıf daha iyi bir öğretime izin verir. Öğrenciler sınıfta bağımsız olmalı ve sarf malzemelerinin nerede olduğunu ve çalışmanın tamamlandığı yerleri bilmelidir. Öğrenciler bir etkinlikten sonra malzemelerin dağılımını ve temizliğini paylaşmalıdırlar.

Birçok öğretmen değerlendirme planı, sınıf yönetimi ve fiziksel alan ile bağlantı kurar. Bazı kriterler, öğrencinin öğrenmesine hizmet etmek için sınıfın ne kadar verimli organize edildiğine bağlı olarak öğretmen etkinliğini belirleyebilir.


Nişanlı Öğrenciler
Öğrencileri meşgul olan bir sınıf, öğrenmenin gerçekleşmekte olduğu anlamına gelir. Öğrencileri dahil edebilecek ve motive edebilecek öğretmenler en iyi başarı şansına sahipler.

Günümüz teknolojisi ile, öğrencileri sınıf oyunlarına veya etkileşimli web sitelerine dahil etmenin birçok farklı yolu vardır. Ancak teknoloji öğrencileri meşgul etmenin tek yolu değil. Öğrencilerden kendi eğitim deneyimleri için karar vermede daha fazla yer almalarını istemek ilgi çekici olabilir. Örneğin, öğrenciler büyük bir ödev için değerlendirme listesi oluşturulmasına, bir sınıf etkinliği tasarlamasına veya işbirliği içinde veya bireysel olarak yapılabilecek bir araştırma projesi geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Öğrencileri meşgul etmenin ve motive etmenin başka bir yolu da ödevlerini tamamlarken seçim yapmalarını sağlamaktır. Örneğin, 1960'lardaki bir derste, öğrenciler Vietnam Savaşı sırasında müzik, sanat, edebiyat, politika üzerine çalışabilirler . Daha sonra, bilgilerini araştırma kağıdı, dergi, Powerpoint veya podcast gibi çeşitli yöntemlerle sunabilirler.

Öğrencileri meşgul tutmak, iyi yönetilen bir sınıfta kesinlikle önemli bir faktördür. Birçok öğretmen değerlendirme planı, öğrencinin katılımı ile bağlantı kurar. Bazı kriterler, öğretmenin ders sırasında bu katılımın ne kadar iyi katılım gösterdiğini ve sürdürdüğünü temel alarak öğretmen etkinliğini belirleyebilir.

Öğrenci Merkezli Öğrenme
Öğrenci merkezli bir sınıfta öğrenciler pasif oturmazlar. Onlar kendi öğrenmelerinde aktif katılımcılardır. Bireysel ihtiyaçları ve yeteneklerine göre değerlendirilirler. Sınıfta konuşmanın hepsi olmasa da en çok şey yapıyorlar. Kendi hızlarında çalışma ve kendi çıkarlarını takip etme şansına sahipler. Bireysel, işbirlikçi ve toplu öğrenmenin bir karışımı vardır. Ayrıca, sınıfta öğrenci çalışmasının değerlendirilmesinin birçok yolu vardır.

Öğrenci merkezli sınıfta fiziksel sınıfın tüm unsurları (düzen, kaynaklar, teknoloji) bağımsız öğrenci öğrenmesini destekler.

Çeşitli Öğretim Stratejileri
Öğretim değişirken öğrenciler daha büyük ölçüde meşgul olurlar. Bir doğum yöntemine yapışmak monotondur ve kaçınılması gerekir. Bunun yerine, içerik sunmak ve becerilerini geliştirmek için bir öğrenme etkinlikleri karışımı gereklidir. Farklı stratejiler, öğrenme istasyonlarından kinestetik alıştırmalara , daha geleneksel bütün grup tartışmalarını  rol oynamaya kadar içerebilir . Düşünme-çifti-paylaşımını birleştirmek tüm öğrencileri içerirken, günlük kaydı bireysel ifadeler içindir. Esnek gruplandırma, çeşitli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olurken, küçük karma gruplar sınıfta bir topluluk duygusu oluşturabilir. Değişen Öğretim stratejileri, öğrencilerin farklı öğrenme stillerine sahip kişilerin ihtiyaçlarını karşılarken müfredatta yer almasına yardımcı olabilir .

Otantik Bağlantılar
En iyi sınıflarda öğrenciler, öğrendikleri ile gerçek yaşam arasındaki bağlantıyı görebilirler. Öğrenciler, öğrendiklerini dünyadaki, özellikle bilim, teknoloji ve sosyal bilgiler alanlarında, önemli konularla ilişkilendirmekle ilgilenmektedirler. Sorgulamaya dayalı öğrenmeyi kullanarak, öğrenciler ilgilendikleri alandaki uzmanlarla iletişim kurabilirler. Stajlar, öğrencilere gerçek dünya deneyimleri yaşama fırsatı verir. Bloglara yazmak, podcast'ler oluşturmak ve kendi kamu hizmetleri reklamlarını yapmak, öğrencilerin sınıflarının dışında bir kitleye ulaşan içerik oluşturabilmelerinin bir yoludur.

Bu bağlantıları kurarak, öğrenme çok daha kişisel hale gelir ve öğretmenler öğrencileri meşgul tutma konusunda daha fazla şansa sahiptir. Bağlantılar olmadan, öğrenciler sık ​​sık odak kaybederler ve neden öğretildikleri konuyu öğrenmeleri gerektiğini anlamadıklarından şikayet ederler.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/characteristics-of-an-effective-classroom-7735

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak