Etkili Bir Öğretmen Alışkanlıkları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretme konusunda gerçekten tutkulu olan öğretmenleri gerçekten takdir ediyorum. Başkalarına ilham vermek isteyen öğretmen. Her zaman işinden mutlu olan öğretmen. Okuldaki her çocuğun sahip olmayı sevdiği öğretmen. Öğretmen çocuklar hayatlarının geri kalanını hatırlarlar. Sen o öğretmen misin? Etkili bir öğretmenin 11 etkili alışkanlığını okuyun ve öğrenin.

1. Öğretim hoşlanır

Öğretim çok zevkli ve faydalı bir kariyer alanıdır (bazen zorlu ve yorucu olsa da!). Sadece çocukları seviyorsanız ve onlara kalbinizle bakmayı düşünüyorsanız, öğretmen olmalısınız. Onlarla eğlenmiyorsanız, çocukların eğlenmesini bekleyemezsiniz! Sadece ders kitabındaki talimatları okuduysanız, bu etkisizdir. Bunun yerine, derslerinizi mümkün olduğunca etkileşimli ve ilgi çekici hale getirerek canlandırın. Öğretme tutkunuzun her gün parlamasını sağlayın. Her öğretme anının tadını sonuna kadar çıkarın.


2. Fark Yaratır

"Büyük güçle büyük sorumluluk geliyor" diye bir söz var. Bir öğretmen olarak, mesleğinizle gelen büyük sorumluluğun farkında olmanız ve hatırlamanız gerekir. Hedeflerinden biri olmalı: Yaşamlarında bir fark yarat. Nasıl? Sınıfınızdayken kendilerini özel, güvenli ve güvende hissetmelerini sağlayın. Hayatlarında olumlu etki olun. Neden? Belirli bir günde sınıfınıza girmeden önce öğrencilerinizin neler yaşadığını veya sınıfınızdan sonra eve hangi koşullarla gideceğini asla bilemezsiniz. Dolayısıyla, sadece evden yeterince destek alamamaları durumunda, en azından bir fark yaratacak ve onlara bunu sağlayacaksınız.

3. Pozitifliği Yayılır

Her gün sınıfa pozitif enerji getirin. Güzel bir gülümsemeniz var, bu yüzden mümkün olduğu kadar gün boyunca flaş etmeyi unutmayın. Kişisel hayatınızda kendi savaşlarınızla karşı karşıya olduğunuzu biliyorum ama o sınıfa girdiğinizde, kapıya girmeden önce hepsini geride bırakmalısınız. Öğrencileriniz hayal kırıklığınızı onlardan kurtarmanızdan daha fazlasını hak ediyor. Ne hissettiğiniz, ne kadar uyuduğunuz veya ne kadar sinirlendiğiniz önemli değil, asla o gösteriye izin vermeyin. Kötü bir gün geçiriyor olsanız bile, öğrencilerin önüne bir maske takmayı ve sizi süper kahraman olarak düşünmelerini sağlayın (gününüzü de iyi yapacak)! Daima pozitif, mutlu ve gülen biri olun. Her zaman pozitif enerjinin bulaşıcı olduğunu ve onu yaymanın size bağlı olduğunu daima unutmayın. Diğer insanların izin vermeyin

4. Kişisel alır

Bu eğlenceli kısmı ve etkili bir öğretmen olmak için kesinlikle önemlidir! Öğrencilerinizi ve ilgi alanlarını tanıyın, böylece onlarla bağlantı kurmanın yollarını bulabilirsiniz. Onlara kendinden de bahsetmeyi unutma! Ayrıca, öğrenme stillerini tanımak önemlidir, böylece her birine bireysel olarak hitap edebilirsiniz. Ek olarak, ebeveynlerini de tanımak için çaba gösterin. Ebeveynlerle konuşmak bir zorunluluk olarak görülmemeli, bunun yerine şerefine bakılmalıdır. Öğretim yılının başında, yılın herhangi bir zamanında size herhangi bir şey hakkında gelebileceklerini bilinir hale getirin. Ek olarak, meslektaşlarınızı da kişisel düzeyde tanımaya çalışın. Okulun içinde ve dışında güçlü bir destek ağı bulabilirseniz çok daha mutlu olacaksınız.

5.% 100 verir

Bir ders mi veriyorsunuz, rapor kartı yazıyor veya bir meslektaşınıza destek veriyorsanız -% 100 verin. İşinizi öğretme aşkı için yapın ve yapmak zorunda olmadığınız için değil. Kendi kendine büyümek için yap. Başkalarına ilham vermek için yapın. Öğrencilerinizin onlara öğrettiklerinizden en iyi şekilde yararlanmaları için bunu yapın. Kendine, öğrencilere, velilere, okula ve sana inanan herkese% 100 ver. Asla pes etmeyin ve elinizden gelenin en iyisini deneyin - yapabileceğiniz tek şey bu. (Çocuklara yine de söylediğim şey bu!)

6. Düzenli Kalır

Öğrencilerin çalışmalarını işaretleme veya dosyalama üzerine asla düşmeyin. Bunun üzerine olmak için elinizden gelenin en iyisini yapın ve yığının kafanızdan geçmesine izin vermeyin! Uzun vadede size çok zaman kazandıracak. Ayrıca organize bir planlayıcı tutmak ve önceden plan yapmak önemlidir! Son dakika ders planlarının yürürlüğe girme olasılığı zayıf. Son olarak, bir günlüğü kullanışlı tutun ve aklınızda ilham verici bir fikir oluştuğunda fikirlerinizi not edin. Ardından, bu fikirleri eyleme geçirmek için bir plan yapın.

7. Açık fikirli

Bir öğretmen olarak, resmi veya gayrı resmi olarak gözlemleneceğiniz zamanlar olacaktır (bu yüzden her zaman% 100 vermelisiniz). Patronunuz, öğretmenleriniz, ebeveynleriniz ve hatta çocuklarınız tarafından sürekli olarak değerlendiriliyor ve eleştiriliyorsunuz. Biri öğretiniz hakkında söyleyecek bir şeyler yaptığında acı hissetmek yerine, yapıcı eleştiriler alırken açık fikirli olun ve bir eylem planı oluşturun. Olmak istediğiniz etkili bir öğretmen olduğunuzu kanıtlayın. Kimse mükemmel değildir ve her zaman iyileştirme için yer vardır. Bazen, başkaları göremediğiniz şeyi görür.

8. Standartları var

Öğrencileriniz ve kendiniz için standartlar oluşturun. Başından itibaren, neyin kabul edilebilir neye karşı neyin kabul edilebilir olduğunu bildiğinden emin olun. Örneğin, öğrencilere çalışmanın nasıl yapılmasını istediğinizi hatırlatın. Öğrencilerinizin ellerinden gelenin en iyisini yapmasını ve ellerinden gelenin en iyisini yapmasını isteyen öğretmen misiniz? Yoksa daha az umursayamayan öğretmen misin? Şimdi hatırlayın, ancak çok şey verirseniz çok şey bekleyebilirsiniz. Söylediği gibi, "Vaaz verdiğiniz şeyi uygulayın".

9. İlham bulur

Etkili bir öğretmen yaratıcıdır ancak bu her şeyi sıfırdan yaratmanız gerektiği anlamına gelmez! Mümkün olduğu kadar çok kaynaktan ilham bulun. Kitaplardan, eğitimden, Pinterest'ten, YouTube'dan, Facebook'tan, bloglardan, TpT'den gelip gelmediğini bulmaya devam et!

10. Değişikliği kucaklar

Hayatta, işler her zaman plana göre gitmez. Bu özellikle öğretim söz konusu olduğunda geçerlidir. Esnek olun ve değişiklik gerçekleştiğinde akışa devam edin. Etkili bir öğretmen, yeni bir müdür geldiğinde değişikliklerden şikayet etmez. Şu anki durumlarına kıyasla son okullarında veya son öğrenci gruplarında ne kadar iyi olduklarını söyleme gereği duymuyorlar. Değişime vurgu yapmak yerine, iki elinizle kucaklayın ve size gelen her eğri topuna vurabildiğinizi gösterin!

11. Yansıma yaratır

Etkili bir öğretmen, öğretmen olarak gelişmeyi öğretir. Neyin iyi gittiğini ve bir dahaki sefere ne yapabileceğinizi düşünün. Hepimizin zaman zaman “başarısız” dersleri aldığımızı hatırlamanız gerekir. Bir başarısızlık olarak bakmak yerine, onu bir ders olarak düşünün ve ondan öğrenin. Öğretmenler olarak, eğitim ve öğreniminiz devam ediyor. Öğretme becerilerinizi güçlendirmek için mutlaka öğrenmeniz ve bilmeniz gerekenler vardır. Yaptığınız iş üzerinde düşünmeye devam edin ve ne bulduğunuzu öğrenmek için kendinizi “zayıf yönleriniz” olarak eğitin! En önemli kısım onları tanımak ve öğretmenlik becerilerinizi geliştirmek için üzerinde çalışabilmektir.

Gerçekten de, etkili bir öğretmen yapan başka birçok alışkanlık var ama bunlar benim en önemli bulduğum şey. Diğer birçok karakter özelliği de bunlara bağlanabilir.

Son söz: Her durumda her zaman bulunabilecek olumlu bir şeyler vardır, ancak onu bulmak size kalmıştır. Başını dik tut ve eğitim aşkı için mutlu bir şekilde öğret!

Bu yazı aslen topluluk forumlarımıza bir okuyucu tarafından sunuldu. Seyirci ilgisi nedeniyle, bunu koruduk. Burada ifade edilen görüşler yazara aittir.
By Carrie Lam

Kaynak: https://www.edutopia.org/discussion/11-habits-effective-teacher

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak