Eş Öğretim Modeli Nasıl Seçilir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Sean Cassel
Birlikte öğretim rolleri atanan öğretmenler, birlikte öğretimde genellikle çok az deneyime veya eğitime sahiptir. Neyin işe yaradığını ve neyin çoğu zaman tecrübe ile gelmesi gerektiğini öğrenmek Ve öğretmenler her zaman kiminle öğreteceklerini seçemezler; bu da ek bir zorluk katmanı sağlar, çünkü bireylerin rollerini ders planlama aşamasında ve öğretim sırasında bulanıklaştırabilir.

Neyse ki, birçok araştırma, farklı ortak öğretim modellerini sınıflandırmaktadır . Temelde altı model var:

Bir Öğretim, Bir Gözlem: Bir öğretmen doğrudan öğrencilere eğitim verirken diğeri öğrencileri öğrenmenin kanıtı için izler.
Bir Öğretim, Bir Yardımcı: Bir öğretmen doğrudan öğrencilere eğitim verirken diğeri gerektiğinde bireysel öğrencilere yardım eder.
Paralel Öğretme: Sınıf iki gruba ayrılır ve her öğretmen aynı anda aynı bilgiyi öğretir.
İstasyon Öğretimi: Her öğretmen, içeriğin belirli bir bölümünü öğretmenler arasında döndükleri gibi farklı gruplara öğretir.
Alternatif Öğretim: Bir öğretmen öğrencilerin büyük kısmını, diğeri ise ihtiyaca dayalı küçük bir grup öğretir.
Takım Öğretimi: Her iki öğretmen de doğrudan aynı anda öğrencilere ders veriyor - bazen "etiket takımı öğretimi". 
Öğretim ortakları, her bir modelin amacını göz önünde bulundurmalı ve belirli bir ders veya dersin bir parçası için hangisinin kullanılacağına karar vermeden önce değer vermelidir. Her bir modelin yararlarını göz önünde bulundurmak, öğretmenlerin belirli bir ders için hangisinin kullanılacağını belirlemesine yardımcı olmalıdır.


6 BİRLİKTE ÖĞRETİM MODELLERİ: ARTILARI VE EKSİLERİ
Bir Öğretim, Bir Gözlem: Bir süpervizör olarak, bu modelin hem amaç hem de amaç olmadan uygulandığını gördüm. Başka bir öğretmenle çalışma ilişkisi geliştirmek zaman alır. İlişki işe yaramadığında, bu model daha sık ve çoğu zaman amaçsız görünür.

Bir öğretmen doğrudan öğrencilere eğitim verirken, diğeri gözlemlemelidir. Gözlem öğretmeni, hangi öğretimin daha sonra yapılacağını, hangi öğrencilerin ek yardıma ihtiyaç duyduğunu ve belirlenen ihtiyaçları karşılamak için hangi ortak öğretim modelinin kullanılabileceğini belirlemede yardımcı olabilecek veri toplamaktadır.

Artıları: daha az işbirliği, daha az kesinti, daha odaklı ve amaçlı veri toplama.

Eksileri: Bir eğitmenin kaybı, planlama eksikliği veya içerik bilgisi eksikliği ya da öz yeterliği nedeniyle çok sık kullanılabilinir, hedeflenen amaç için veri toplamadan yararlanılmadan yararlanabilir.

Bir Öğretim, Bir Yardımcı: Bu model genellikle tek taraflı bir şekilde uygulanmaktadır ve bir öğretmen yardımcı rolünde kalmıştır. Bu model, eğer öğretmenler rolleri değiştirirse, hem içeriği öğretmede hem de öğrencilere birebir yardım etmede rahatlık verecekleri için son derece yararlı olabilir. Profesyonel olmak ve öğrencilerin görevde olmadığı veya içerikle uğraştığı işaretleri aramak ve bu işaretleri diğer öğretmenle paylaşmak, bir öğrencinin dersteki başarısı veya başarısızlığı arasındaki fark anlamına gelebilir.

Artıları: öğretmenler arasında daha az kesinti, ihtiyacı olanları belirlemek için öğrencilere daha fazla göz.

Eksileri: Bir eğitmenin kaybı, planlama eksikliği veya içerik bilgisi veya öz-yeterlilik eksikliği nedeniyle çok sık kullanılabilir, ders tasarımına dayanan odaklanmış bir öğrenci grubu olmadan amaçlanan amacı için kullanılmayabilir.

Paralel Öğretme: Paralel öğretme işini son derece iyi gördüm - daha büyük bir sınıf hissini azaltmanın harika bir yolu olabilir. Öğrencileri iki gruba ayırarak ve dersi eşzamanlı olarak öğreterek, daha fazla öğrenci, araştırmanın öğrenenlerin mücadelesine yardımcı olduğunu gösteren yakın, küçük grup talimatlarını alabilir . Daha fazla sayıda öğrenci, daha büyük bir grupta olduğundan daha çok süreç boyunca soru sorma fırsatına sahiptir.

Bu aynı zamanda, içeriğin son derece zor olduğu zamanlar için de harika bir model çünkü her öğretmene her öğrencinin talimatını daha küçük grupta gerçekten ayırt etme imkanı veriyor.

Artıları: daha küçük öğretim grupları, öğrencilerin öğretim boşluklarını doldurmaları için daha fazla zaman, sınıf yönetimi kolaydır.

Eksileri: zor lojistik, işbirliğine dayalı planlama için daha fazla zaman alır, her iki öğretmenin de içerik uzmanlığına sahip olmasını gerektirir.

İstasyon Öğretimi:  İstasyon öğretimi, her öğretmenin bir içerik içeriğine sahip olması ve bu ders parçasını aynı dönem içinde farklı öğrenci gruplarıyla birçok kez çoğaltmasının bir yoludur. Paralel öğretimin aksine, bu modeli kullanan öğretmenler, gruplar her öğretmen istasyonunda dönerken, dersin belirli bir bölümüne daha fazla odaklanabilirler. İki öğretmenden biri tarafından yönlendirilmeyen ilave istasyonlar öğrencilerin bağımsızlığını arttırabilir ve onlara materyali uygulamalarında zaman tanıyabilir.

Artıları: Her öğretmenin güçlü yanlarından, daha küçük öğretim gruplarından ve rafine ders planlamasından faydalanır.

Eksileri: planlamak için daha fazla zaman alır, her iki öğretmenin parçası için iyi zamanlama gerektirir.

Alternatif Öğretim:  Öğretmenlerin bu modeli küçük bir grup öğrencinin öğrenmelerini hızlandırmalarına, cevapsız içerikleri yakalamalarına veya anlamadaki boşluklarını doldurmalarına yardımcı olmak için kullandıklarını gördüm. Anahtarlar alan bulmaktır, böylece bu küçük grup eğitimi yapılırken diğer öğrencilerin rahatsız edilmemesi ve küçük gruptaki öğrencilerin yeni bilgileri kaçırmamasını sağlamak.

Artıları: öğrencilere öğretim boşluklarını kapatmaları için fırsatlar sunar, kronik devamsızlığı olan öğrencilere yardımcı olabilir, kaynakları hedef bir öğrenci nüfusuna odaklar.

Eksileri: kaçırılmış bir talimat yok, böylece çift zaman ve içerik planlama gerektirir.

Takım Öğretimi:  Gerçek bir takım öğretimi dersi güzel bir şeydir. Kişilikleri birbirini tamamlayan iki öğretmen sınıftaki tüm öğrencilere faydalar sunar. Bu noktaya gelmek, yılların deneyimini, işbirlikçi planlamayı ve her zaman rafine ve iyileştirilmiş olan pozitif, profesyonel bir ilişki gerektirir. Denetçilerin ve müdürlerin bu modelin, binayı planlarken öğretim çiftlerini öncelik haline getirerek elde edilebileceğini bilmeleri gerekir. 

Artıları: iki öğretmenin uzmanlık ve öğretim stratejilerinden faydalanır, her iki öğretmene de tüm sınıfın önündeki spot ışığı verir.

Eksileri: Genellikle birlikte çalışma konusunda deneyim gerektirir (yeni bir takım öğretmenleriyle yapılabilir ancak), büyük planlama ve çalışmak için sağlıklı bir ilişki.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber