Eş Mazeret Atamasında 360 günlük sigorta süresi aynı il veya aynı işte yatması mı gerekir ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eşimin 10 ay istanbulda sigortası var. Son 2 ayını aydında bir işyerinde geçirirse aydına mazeret tayin hakkı Olur mu? Yoksa son iki yılın 360 gününün tamamı aydındamı sigortalı olmalı. Farklı iş dalları olsa olurmu. Mesala istanbulda 10ay tekstil. Aydın 2 ay ve devam edecek olan farklı bir meslek teşekkür ediyorum
Başvuruların birinci aşamasının son günunden itibaren son iki yıl içinde 360 gün sigortalı olma durumunda tüm sigortalılık süresinin tamamının aynı ilde,aynı işyerinde veya aynı meslek grubunda sigortalı olarak çalışma zorunluluğu bulunmamaktadır. Zira mevcut mevzuat hükümlerine göre son iki yolda toplamında 360 gün sigorta süresi var mı bu husus dikkate alınır ve mazeret durumunun oluşması ise son çalıştı yer olarak değerlendirilir.

Zaten sigortalı çalışan eş için istenilen kriterlerde son iki yılda toplam 360 gün sigortalı olma,halen çalıştığına dair belge ve çalıştığı yerde sigortasının yatıyor olması istenir. İsterse son bir haftadır başka bir il veya ilçede farklı bir işte çalışıyor olsun ,yeterki bu saydığım şartlara sahip olunsun ve gerekli belgeleri sağlıyor olunması yeterlidir .

Bu durumda ;

Son iki aydır farklı bir işte çalıştığı aydın iline bu evrakları tedarik edip kurumunuza vererek eş Mazeret Atamasına başvuru yapabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak