Ergenler Saatin Kaç Olduğunu Anlayamadıkları İçin İngiltere’deki Okullardan Analog Saatler Kaldırılıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İngiltere’deki okullar, ergen öğrenciler saatin kaç olduğunu anlayamadıkları sınav salonlarındaki analog saatleri kaldırmaya hazırlanıyor.

Öğrenciler sınavlar sırasında analog saatlere bakarak saatin kaç olduğunu doğru anlayamadıkları için şikayette bulununca, sınav salonlarına dijital saatler getirme kararı alındı.

Dijital cihazları kullanmaya alışık olan ergenler, geleneksel saatleri okumakta eski jenerasyonlar kadar başarılı olamıyorlar. “Telefonlarında ve bilgisayarlarında sürekli dijital saatleri kullanıyorlar. Nerdeyse her şeyleri dijital, dolayısıyla sürekli dijital saatlere maruz kalıyorlar,” diyor Okul Liderleri Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Malcolm Trobe.

Trobe’a göre öğretmenler, öğrencilerinin sınavlar süresince kendilerini mümkün olduğu kadar rahat hissetmelerini istiyor. “Sınıfta geleneksel saatlerin olması öğrenciler üzerinde gereksiz bir stres oluşturabilir. Sürekli parmak kaldırıp ne kadar zaman kaldığını sormalarını istemiyoruz,” diye ekliyor Trobe.

Ortaokula geldiklerinde çocukların saat okumayı öğrenmiş olacağını düşünsek de, gerçekte durum pek de böyle değil. Öğretmenlerden alınan geribildirimlere göre 9, 10 ve 11. sınıflardaki çocuklar bile analog saatleri okumakta zorlanıyorlar.

Kaynak: https://www.telegraph.co.uk/education/2018/04/24/schools-removing-analogue-clocks-exam-halls-teenagers-unable/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak