Engelli Öğrenciler İçin Kapsayıcı Bir Sınıf Nasıl Oluşturulur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Frankie Wallace tarafından misafir yazısı

Kapsayıcı sınıflar, günümüz devlet okullarında çok daha yaygın hale geliyor , yani genel eğitim sınıflarında eğitimlerini alan daha fazla sayıda engelli öğrenci var.

Aslında, Ulusal Eğitim İstatistikleri Merkezi, günlerinin çoğunu genel eğitim sınıfında geçiren engelli öğrenci sayısının 1990'da yüzde 33'ten 2014'te yüzde 62'ye çıktığını belirtmektedir.

Ancak bu öğrencileri kapsamlı bir genel eğitim sınıfına dönüştürmek zor olabilir ve bir gecede olmaktan çok uzaktır. Engelli öğrencilerin geçişi düşünceli bir planlama yapmanın yanı sıra ek öğretmen eğitimi, kaynaklar ve personel gerektirir.

Aynı zamanda, sadece engelli çocuğa değil, akranlarına da destek vermek zorunda olduğunuzu hatırlamak önemlidir. Ne de olsa, eğer o çocuk hiç bir zaman kapsayıcı bir sınıf yaşamamışsa, yaşıtlarının o çevreye aşina olmadığı da muhtemeldir. Öğrenciler durumu merak edebilir veya engelli öğrencilerle ilgili yanlış anlamalar yapabilir.

Öğretmenler, yöneticiler ve velilerin engelli öğrencilerin sınıfta kapsayıcı bir ortam geliştirmelerine yardımcı olmak için geçişlerini kolaylaştırmak için yapabilecekleri şeyler var.

Tüm Öğrencilere Uygulanacak İlkeleri Belirleme
Engelli öğrencilere genel bir eğitim sınıfına geçerken yardım ederken, özel ihtiyaçları olan ve olmayan öğrenciler hakkında genel kavramlar oluşturmak önemlidir. Bu, tartışmalar, kitaplar, filmler ya da sınıfınıza özel konukların gelmesiyle yapılabilir. Genel olarak, öğrencilerinizin yeteneklerinden bağımsız olarak şunu anlamalarını istersiniz:

Tüm öğrenciler ait olmak ve dahil olmak istiyor.
Herkes farklıdır.
Herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Bazı öğrenciler farklı şekillerde öğrenirler . Bu farklılıklar insan olarak değerlerini belirlemez.
Her öğrencinin kendileri hakkında bir şeyler paylaşmasına ve herhangi bir efsaneyi ortadan kaldırmasına izin verin.
Her öğrenciye, iyi oldukları veya tutkulu oldukları şeyler de dahil olmak üzere kendileri hakkında konuşma fırsatı vermek faydalı olabilir. Başkalarının makul standartlar dahilinde birbirleriyle soru sormalarına izin verin.

Bu aynı zamanda öğretmenlere ortaya çıkabilecek her türlü efsaneyi ve yanlış anlamaları ortadan kaldırma fırsatı verir. Burada, bazı sakatlıkların daha görünür olduğunu vurgulamanız önemlidir; fiziksel engelli bir kişinin zeka seviyesini belirlemez; ve engelli insanların önce insanlar olduğunu.

Engellilik Bilincini Derslerinize Uyarlayın
Pew Research’e göre, Amerika’da 40 milyondan fazla engelli yaşıyor, yani nüfusun 12.6’sı bir tür engelli. Tanıdıkları birinin işitme, görme, biliş, yürüme, zihinsel sağlık veya fiziksel bir sakatlıkta zorluk yaşadığı çok muhtemeldir.

Bir kişinin olsun duymak koklear implant kullanan , çalışma ile birlikte alışveriş, tekerlekli sandalye kullanan bir kişinin etrafında almak veya öğrencilerin hepimiz yaşamak olacağını bilmek için daha sert bir zaman işleme konuşma olan bir kişi, bu önemli ve yaşamımızın bir noktasında engelli bir kişiye sosyal olarak bağlanın.

Öğrencilere, engelli anlamalarında öğrencilere yardımcı olmak için yardımcı olabilecek ve ilerlemekte olduklarından farklı yetenekleri olan öğrencilere ve akranlarına daha empatik olmalarını sağlayan belirli ders planları vardır .  

Olumlu Bir Sınıf Topluluğu Yaratın
Yıl boyunca olumlu bir sınıf topluluğunun tanıtılması ve sürdürülmesi önemlidir. Akranlar arasında saygı duyulması, uygun dilin kullanımı ve olumlu sosyal becerilerin teşvik edilmesi. Genel dersliklerde de , tüm formlarında, şahsen veya çevrimiçi zorbalık yapmanın farkında olma ve sorunu daha da kötüleştirmeyecek şekilde empatik bir şekilde durdurma önemlidir. Unutmayın sivil haklar yasalar engelli öğrencilerin korumak tacize karşı ve taciz uygun bir şekilde yanıt başarısız okullar olabilir soruşturmaya tabi Sivil Haklar Ofisi tarafından.

Özel olarak sınıftaki deneyimlerini soran öğrencilerinizden düzenli olarak geribildirim almanız önemli olabilir.

Kendi Bilinçsiz Önyargılarınızı Ele Alın
Son araştırmalar, insanların bilinçli olarak eşitlikçiliğe bağlı olmaları ve önyargı veya önyargı olmadan davranmayı amaçladıkları halde birçoğunun bilinçsiz bir önyargıyı sürdürdüğünü göstermiştir. Birçoğu, insanları eşit gördüklerine ve gördüklerine inandıklarına rağmen, bu gizli önyargılar algılarımızı ve eylemlerimizi etkileyebilir.

İnsanlar bu gizli önyargıların farkındalarsa, bu bilinçdışı tutumları davranış yoluyla ifade edilmeden önce iyileştirmek için daha iyi izleyebilir ve çalışabilirler.

Kapsayıcı genel sınıflar normalleştikçe, ebeveynlerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin engelli öğrencilerin kendilerini rahat hissetmelerini ve bu yeni ortamlara dahil olmalarını sağlamak için çabalamaları önemlidir.

http://teacherhabits.com/how-to-create-an-inclusive-classroom-for-students-with-disabilities/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak