Endişeli Öğrencileri Anlamak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Anksiyete, dinlemeyi reddeden bir çocuk ya da konuşmak için biraz itme ihtiyacı duyan birine benzeyebilir. Bu zihinsel sağlık sorununun işaretlerini tanıdığınızda, öğrencilerinizin ihtiyaç duydukları desteği almasını sağlayabilirsiniz. Eğer sadece gün eğitimini harcayabilseydin - sadece işte gelen tüm diğer parçaları değil. Evrak, toplantılar, öğle yemeği gözetimi. Liste daha uzun sürüyor. Sınıf öğretmenleri, çocukların dışarıdan müdahaleye ihtiyaç duyduklarını fark etmek için ilk savunma hattıdır.

Anksiyete, gençler için en yaygın akıl sağlığı şikayetidir. Çocuk Akıl Sağlığı Enstitüsü, 13'ten 18'e kadar olanların% 31,9'unun kaygıdan şikayet ettiğini, yaklaşık% 8'inde ciddi bir bozukluğun olduğunu tahmin etmektedir. Amerika Anksiyete ve Depresyon Derneği, sekiz çocuktan birinin endişeyle başa çıkacağını söylüyor.

Bir öğretmenin kaygıyla mücadele eden gençler için yapabileceği en iyi şey öğrenilmelidir. Bir kaygı sorununun uyarı işaretlerini bilmek, bir çocuğu rehberliğe yönlendirebilir, sorunu ebeveynlerle birlikte ortaya çıkarabilir ve öğrencinizin sorunu çözmesine yardımcı olabilirsiniz.

Çevresindeki en iyi kaynaklardan biri, Sınıfta Anksiyete adlı bu makaledir. Dış bağlantı  . Yeni bir öğretmen ya da kıdemli olsanız da, burada bir şeyle bağlantı kurduğunuzdan emin olabilirsiniz. Okullarda ve ruh sağlığında yeni bir rapor var.  Bu büyüyen sorun karşısında eğitimin değiştiği yollar da dahil olmak üzere büyük bir resim perspektifi sağlayan dış bağlantı .

Ne olduğunu
Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü Dışsal bağ  , anksiyete bozukluğunu, yaşamın diğer kısımlarına etkileri olan, zamanla gitmeyen ve daha da kötüye giden endişe ya da korku olarak tanımlar.

Anksiyete belirtileri
El yıkaması veya masanın üzerindeki nesnelerin çok hassas bir şekilde düzenlenmesi gibi zorlayıcı davranışlar.
Clinginess, ebeveynlere, arkadaşlara veya hatta sizlere.
Konuşma ya da soruları cevaplamak için isteksizlik.
Dudak ısırma, saç emme veya diğer benzer davranışlar.
Başarısızlık korkusu: El yazısı mükemmelleştirmek için tekrar tekrar çalışmak, silmek ve tekrar yazmak, vb.
Bu eylemlerin hepsi kendi başına çocuk olmaktır. Bir değişiklik olduğunda ya da davranışlar başka şeylerin yolunda gittiğinde, dışarıdaki bir partiyi almak istediğinizde budur.

Aile terapisti Kathleen Mates-Youngman Dışsal bağlantı  , kaygıdan yorulabilen ancak bu şekilde bakmayan başka davranışların olduğunu söylüyor. “Kontrol edilemeyen huzursuzluk, sinirlilik, yorgunluk ya da yoğunlaşmanın güçlenmesi, fidgeting ve ciddiyetsizlik olarak görünebilir.” Bu, bir danışmanla çalışmanın size sahnelerin ardında neler olup bittiğini ve sınıf hayatına sızdığını anlatan bir zamandır.

Gün  İpuçları
ADAA'nın yardımcı olacak genel stratejileri listesi vardır.  Anksiyete ile dış bağlantı çocuklar. Anksiyete ile mücadele eden ilköğretim okulu öğretmeni Michelle Gomez, açıklığın anahtar olduğunu söylüyor. Çocuklar sınıf prosedürleri ya da ödev talimatları konusunda emin olmadıklarında, endişe zaman artabilir.

Endişe Bilge Çocuklar Dış bağlantı  , sınıfsal başarı öykülerinin örneklerinin yanı sıra ebeveyn bakış açısıyla konuşmalar için bir çerçeve sağlayabilir.

Anksiyete bir engellilik biçimidir ve IEP yoluyla konaklama gerektirebilir. Kampüsünüzdeki özel eğitim personeli ile konuşmak harika bir fikir. Bir çocuk hizmet almasa bile, bu millet, anne-babalarla konuşmaya ya da denemesi gereken stratejilere sahip olacak. Dış bağlantı  .

Youngman'ın, endişeli çocuklara ve akranlarına fayda sağlayabilecek birkaç önerisi var.

Çocukların endişeli düşüncelerini kendilerinden ayrı görmelerine yardımcı olun
Gençleri kaygı üreten görev ve durumlarla yüzleşmeye yönelik küçük adımlar atmaya teşvik edin
Sakin anları birleştirin, derin nefes ve rahatlama tekniklerini öğretin
 

Kaynak: https://teach.com/blog/understanding-anxious-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak