Elon Musk, Çocuklarını Eğitmek Amaçlı Özel Bir Okul Oluşturdu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2014 yılında , Tesla ve SpaceX'in milyarder CEO'su Elon Musk , beş çocuğunu üstün yetenekli çocuklar için prestijli bir okuldan çıkardı ve kendi gizli yeni okulunu başlattı.

Okul ile ilgili detaylar son derece sınırlıdır. Ad Astra, Latince “yıldızlara” deniyor ve güney Kaliforniya'da. Ancak bilinen bir web sitesi ya da başvuru süreci olmadan, okul çocuklarını kaydetmeyi seven ebeveynler için bir gizemdir. 
“Bir arkadaşımın arkadaşıyla, aslında bir kaç arkadaşımdan, çocuklarının okula gitmesini çok isterdim,” diye bir kitap ve  Los Angeles özel okul sahnesi hakkında bir blog yazarı Christina Simon,  , dedi Quartz. “Ve sonra başka bir arkadaşının çocuklarının oraya gitmesini istediğini söyledi; Muhtemelen 20 veya daha fazla okuyucu e-maillerim var, çocuklarının gitmesini istiyorlar - 'Bir uygulamayı nasıl alabilirim?' - ve cevaplarım yok. ”
Elon Musk'un gizli yeni okulu ve çocuklarını nasıl eğitiyor?
2015 yılında Musk, ilk defa okulu herkesle konuşarak Pekin Televizyonuna bir röportaj verdi. Röportaj YouTube'da yayınlandı, ancak o zamandan beri kaldırıldı. O zamandan beri okul hakkında kamuoyu konuşmadı.

Röportajda, Misk bildirildi “Herhangi sınıflarda bulunmamaktadır” belirtti. Bunun yerine bir montaj hattı gibi okul tedavi “onların yetenek ve becerilerini maç için eğitim hitap çok daha mantıklı.”


 
Elon Musk çocuklarını farklı bir şekilde eğitiyorBeş yaşındaki bir baba olan Musk, okula kendi çocukları için başladığını ve daha sonra küçük bir grup öğrenci tarafından katıldıklarını söyledi. Quartz'e göre , 2015 yılında kayıt 14 öğrenciydi.

Business Insider'e göre , X Ödül Vakfı başkanı Peter Diamandis okulu gezdi ve onun onayını onayladı.

“31 çocuğun bu küçük okulunda ısrarlı olan bir unsur, ahlak ve ahlak hakkındaki konuşmalardır, çocuklarımızın bir gün yüz yüze gelebileceği gerçek dünya senaryolarını tartışmaktan kaynaklanan bir konuşma.”


“Burada, Ad Astra'da duyduğum, ahlaki ve etik üzerine bir modülde uygulanabilecek bir oyun / rol oyunu örneği. Şehrin çoğunluğunun tek bir fabrika tarafından çalıştırıldığı gölün üzerinde küçük bir kasaba düşünün. Ama bu fabrika gölü kirletiyor ve tüm hayatı öldürüyor. Ne yaparsın? Fabrikanın kapatılmasının herkesin işlerini kaybetmesi anlamına geleceği düşünülüyor. Öte yandan, fabrikanın açık tutulması gölün yok olduğu ve gölün öldüğü anlamına gelir. Bu tür düzenli ve rutin konuşma / oyun, çocukların dünyayı eleştirel olarak önemli bir şekilde görmelerini sağlar. ”

Elon Musk'un eğitim felsefesi ve ABD eğitim sisteminde yanlış olduğunu düşündüğü şey
Musk, Ad Astra'nın oluşumunun ardındaki ideallerin bazılarına önemli bir bağlam sağlayan ABD'deki eğitim sistemi ile yanlış olarak gördüğü şey hakkında oldukça kamusal olmuştur .

Musk, geçen sene yıllık Uluslararası Uzay İstasyonu Araştırma ve Geliştirme Konferansı'nda yaptığı açılış konuşmasında “Kesinlikle bazı iyi okullar var” dedi . Ancak, “öğretmenler, çocukların neden bir konuya öğretildiğini açıklamıyor” diyor .“İşlerin nedenleri son derece önemlidir, çünkü beynimiz hiçbir alakası olmadığını düşündüğü bilgileri atmak için evrimleşmiştir.”

Musk'a göre, iki ana konu var. Bunlar, öğrencilerin niçin önemli olduğunu açıklamaksızın bilgiyi ezberlemelerini veya formüller öğrenmelerini istemektedir.

Örneğin, matematik düşünün. “Neden matematik öğreniyorsun? Bunun anlamı ne, ”diyor Musk. “Bu garip problemleri neden sorduğumu bilmiyorum.”

Çin televizyonuna verdiği röportajda Musk, Amerikan ilkokul eğitiminin geleneksel sınıf yapısı olmadan bir okulu tanımladı. Eleştirel düşünmeyi öğretmek için problem çözme yöntemlerini tanıtmaktır .


 
Öğrencilere motorların nasıl çalıştığını öğretmek istiyorsanız, onlara anahtarlar ve tornavidalar hakkında bilgi vermeyi istemediğinizi açıkladı. Bunun yerine, onlara bir motor gösterip onları ayrı ayrı almalarını istersiniz. “O zaman çok önemli bir şey oluyor, ki bu da araçların alaka düzeyinin belirginleşmesi” diyor röportajda.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak