Ek hizmet puanlarının yürütmesi durduruldu şimdi ne olacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ek hizmet puanları veren yönetmelik değişikliğine açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları verildi.

İtirazlar vs esas karara doğru bir yol izlenecek bakanlık işi sulandırmak için elinden geleni yapacak.

En başından defalarca dedim hizmet puanı adı üzerinde hizmet yani çalışma süresine verilen puandır. Ama kişi kendi özelinde ve kişisel.menfaat çerçevesinde bireysel kar elde edeceğini düşünerek ek puan aldığını görünce değişiklik hoşuna gitti ama öğretmeni müdürün kölesi yapacak bu sistem tamamen yanlıştır. Bu sistem öğretmeni eğtim öznesinden çıkartıp puan biriktiren zihniyete çevirecektir. Bu çürümüş sistemin ve benim yandaşım zihniyetinde en önemli aktörü aşil tendon okul müdürü olacaktır.

Kısacası hizmet puanına öğretmenin görev süresi ve bu süre ile ilişkili diger konular (Yatılı bölge ortaokullarında çalışılan süreler gibi) dışında her hangi bir kriter etki edemez iken 2014 yılında bir takım mahviller kendi yandaşlarını diğer öğretmenlerin önüne geçirmek için bu işi sulandırmışlar önce yüksek lisans ve doktoraya ek puan getiren taslak yönetmelik hazırlatmışlardı ama kanuna aykırı olduğundan yürürlüğe koyamadılar. Sonrasında engel olan kanun maddesi yürürlükten kaldırıldı ve 2020 Haziran ayında iyice sulandırılmış bir ek hizmet puanı kriteri getirildi ve bu sayede aşil tendon okul müdürleri İkinci Ramsese dönüştürüldü.

Yargı bu garabet sisteme şimdilik dur demiştir. Gelen sorulara bakılırsa 2020 Haziran'da il dışı yer değiştirme ve diğer değiştirmeler öncesinde apar topar yapılan degişikle ek hizmet puan alarak yer değiştiren öğretmenlerimiz biz sorun yaşarmıyız diye soruyorlar. Esas önemlisi puan yetersizliği nedeniyle yer değiştiremeyenler, norm fazlası olarak okulundan sökülüp atılanlar ne olacak?

İdari yargılama usul kanununa göre yürütmeyi durdurma veya iptal kararları sonrasında tesis edilen tüm idari işlemlerin geriye doğru düzeltilmesi gerekiyor. Ama MEB'de gelenek haline gelen kuralsızlıgı kural haline getirme, yargı kararlarını yok sayma ve uygulamama ısrarı yine devam edecek ve geriye dönük yer degiştirme işlemleri iptal edilmeyecek. Yani Osmaniye'den aldığı ek hizmet puanı ile Manisa'ya atanan öğretmenimiz ataması iptal edilerek geri Osmaniyeye gönderilmeyecek. Hiç bir gönülde bunun böyle olmasını zaten istemez.

Ama ek hizmet puanı nedeniyle mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir.

Aslında adaletin ne olduğunu göstermek için ek hizmet puanlarını silmek ve o zaman yapılan yer değiştirmeleri bilgisayar üzerinde yeniden yapmak gerekiyor. Sonrasında hakkı sahibine teslim etmek gerekiyor. Bu ek hizmet puanları nedeniyle norm fazlası olanlar ne olacak kim düzeltecek bu haksızlıkları ama kantarın topuzu bir kere kaçtımı geri düzeltemezsiniz, adalet isteyenleri bile linç ederler..

TC Ahmet Kandemir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak