EĞİTİMİN SÜPER GÜCÜ: SİNGAPUR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

EĞİTİMİN SÜPER GÜCÜ: SİNGAPUR

●Öğretmenler, doktorlar kadar maaş alıyor. Zaten bu toplumsal statüyü etkiliyor. Öğretmenin okul dışındaki zamanının kalitesini etkiliyor.
●Öğretmenler aldıkları başarıya göre ödüllendiriliyorlar.
●Öğrencinin öğrenme isteği canlı tutuluyor. Dersler sürekli oyunlarla, etkinliklerle, grup çalışmalarıyla işleniyor.
●Singapur’da öğretmen okullarına en başarılı öğrenciler alınıyor. Singapur’un tanımladığı bir öğretmen modeli var; yansıtıcı-uygulayıcı öğretmen.
●Singapur’da öğretmen yetiştirme sisteminde staj çok önemli. Birinci sınıftan itibaren pratiğe yönelik dersleri var. Öğretmen adayları ilk iki yılı derse girmeyerek, ama okulu gözlemleyerek, öğretmene yardım ederek tamamlıyor. Üçüncü sınıfta derse girmeye başlıyorlar. 
●Öğrenciye bir şey katmayacak, ezber bilgisi olursa ödev anlamlı değil. Ama öğrenciyi öğrenmeye motive edecek ve beceri geliştirecek ödev verilmesi anlamlı.
●Yurttaşlık ve ahlak bilgisi dersleri; dürüstlük, yetkinliğe adanma, işbirliği, disiplin, sadakat, alçakgönüllülük ve ulusal gurur değerlerini aşılamakta başat rol oynamakta, genel iyiliğe (kamu yararına) vurgu yapmaktadır.
●Öğretmenler yıllık 100 saat seminerler alır. Ayrıca öğretmenler mesleğinin ilk 3 yılı tecrübeli öğretmenlerden danışmanlık hizmeti alır.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak