Eğitimde Modern Eğilimler: Öğrenmeye 50 Farklı Yaklaşım

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Katkıda Bulunan Lisa Chesser , opencolleges.edu.au

Eğitim filizleri birçok biçimde.

Nasıl görünmesi gerektiği ve nasıl gerçekleşmesi gerektiği konusundaki görüşlerimiz bizim değerimize ve onunla olan deneyimimize bağlıdır.

Bir sınıf, sadece öğrenciler için yaratılmış, sadece öğrenciler için oluşturulan, yaratıcılık alemlerine karışan bilgiyi yönlendiren kelimelerden oluşuyorsa ne olur? Öğrenciler daha sonra isteksizce kendilerine uygulanan bilgileri ve standartları yutmak yerine öğrendiklerini dikte ettiler.


Bu burada ve şimdi var. Her köşede ve kafanda, her köşede, iyi tasarlanmış her dersin içinde öğrenciler, öğrenmek istediklerini öğrenebilir ve etraflarındaki dünyayı geliştirirken aslında başarı bulabilirler.

Her Modern Sınıfta Olması Gereken 12 Şey
Öne Eğilerek Müfredat Nasıl Oluşturulur
Bir şekilde benzer bir not bulan 50 farklı eğitim görüşüne tura katılın: Eğitim değişmeli.

1. çeşitlilik zemin

Sir Ken Robinson  , konuşma, yazma, danışmanlık ve öğretme yoluyla eğitimi değiştirmeyi hedefliyor. Eğitimin değişmesi gerektiğine inanıyor çünkü bu, çoğu öğrencinin gerçekten neyi öğrenmesi gerektiğini veya öğrenmek istemediği eski bir ortam. Bunun nasıl gerçekleştiği tüm farklara neden oluyor - sıfırdan başlayarak. İnsanlar, öğrenciler ve öğretmenler değişikliği yaratır, yöneticileri veya yöneticileri değil.

2. Sosyal Ağ

Sosyal ağ ile  Technorati  olduğu noktaya büyüyen   son herhangi konuyu öğretmek ve modern iletişim ile geleneksel eğitim karıştırma anlamına durgun öğrenme dışında bir aleme öğrencileri mancınık sosyal ağ kullanarak yaklaşık 70 milyon güncellenen blogları takip etti. Pek çok eğitimci bunun, öğrencileri ihtiyaç duydukları tüm temel becerileri öğrenmeye teşvik etme yolu olduğuna inanmaktadır.

3. Konuşma Eğitimi

Eğitimciler, dersleri gözden geçirmek ve kavramları öğretmek için konuşma veya video kullanmanın, öğrencilerin daha fazla öğrenmelerine ve elde tutmalarına yardımcı olduğuna inanır. TedEd  ve  TeacherTube arasında  eğitim her şey hakkında çok konuşuyor. Öğrenciler hareketi, televizyonu ve filmi çok severler, bu yüzden bu bilgi parçacıklarını kullanmak, özellikle zamana bağlı birçok öğrenci için öğrenmenin anlamını değiştirir.

4. Yeraltı Eğitimi


Göre  John Taylor Gatto , sınıfta üzerinde gerçek dünya seçmelisiniz. Öğrenciler sınıfta yaşamayı veya yaşamayı öğrenmezler. Gerçek dünyada hayatta kalmayı öğrenirler, bu nedenle yeraltı eğitimi kavramı, öğrencilere etraflarında yaşayacakları ve nefes alabilecekleri araçları vermek için yaşamın herhangi bir aşamasında eğitimcileri zorlar. Eğer ders öğretilmesi gerekiyorsa, kime olabileceklerini düşünerek öğretin.

5. Navdanya

Dr Vadana Shiva'nın misyon yaşıyor ve nefes  Navdanya , kendine güven ve topraklama demokrasiyi destekleyen bir örgüt. Örgütün liderleri kadın hareketlerinde güç bulan ve kadınlara ses veren kadınlardır. Yerel toplulukların kendine güvenmesine yardımcı olan tohum tasarrufu fikrinden yola çıkarak dünya demokrasisi.

6. Kendi Kendine Yönelik Öğrenme

Kendi Kendine Yönelik Öğrenme hakkında daha fazla bilgi için burayı okuyun .

7. Sosyal Durum

Bir varlık olmaktan öğrenmekten daha önemli olsa da, sosyal statü ,   ister küçük isterse büyük bir insan grubunun eğitiminde bütün ülkenin gündeminde veya o ülkedeki belirli bölümlerde veya topluluklarda olsun, altta yatan bir rol oynar. Başka bir deyişle, eğer bu topluluk eğitime toplumsal bir fayda olarak önem veriyorsa, o topluluktaki öğrenciler ve insanlar toplumdaki statüsünü yükseltmek için çaba göstermeye çalışacaktır.

8. Ders Çalışması

Japonya'da ortaya çıkan,  ders çalışma  öğretim tarzı için geçerlidir. Kavramsal olarak, ders çalışması, öğretmenlerin öğrencilerin performansına ve buna tepkilerine dayanarak öğretmenlik tarzlarını sürekli geliştirdikleri ve değiştirdikleri fikrini desteklemektedir. Yaptıklarımıza benziyor ama tam olarak değil. Öğretmenler arasındaki işbirliği her şeyden önemlidir ve değişim de öyle. Bu iki faktörü sürekli bir değişim ile birleştirmek, öğrencilerin öğrenmeyi asla bırakmadıkları anlamına gelir.

9. Yapıcı Mücadele

Başka bir  Japon öğretme biçimi,  öğrencilerin öğretmenlerinin rehberliğinde bir dersle mücadele etmelerine izin vermektir. Başka bir deyişle, öğrencinin ikinci veya üçüncü kez değil, ilk kez başarısız olduğu için utanmaması gerekir. Eğitmen aslında öğrencileri bu başarısızlıktan öğrenmeye teşvik etmelidir.

10. Bulutlarda Okul

Fakir çocukların temelde öğretmensiz öğrenmenin bir yolunu bulduğu bir duvarda bir bilgisayarla deneyimleyen Sugata Mitra  , 2013 yılında 1 milyon dolar Ted Ödülünü kazandı.  Eğitim için ideal bir duvar sunan Duvarın Ötesinde Beyinde adlı bir e-kitap yazdı. Öğrencilerin, hangi sosyal statü ya da ekonomik geçmişe bakılmaksızın öğrendikleri çok gerçek bir öncül. Sadece bunun için gerekli araçlara ihtiyaçları var.

11. Probleme Dayalı Öğrenme

Yükseköğretim konusunda ise,  probleme dayalı öğrenme  Avustralya’da popülerlik kazanmaktadır. Öğrencilere gerçek dünya problemi verilir, sonra buna bir çözüm bulmak için birlikte çalışırlar. Avustralya'da hemşirelik programları bu öğretme ve öğrenme tarzını benimsemeye başlamıştır, çünkü öğrencileri işyerinde karşılaşacakları gerçek problemlerle uğraşıyormuşçasına çalışmaya zorlamaktadır. Öğretmenler paha biçilmez buluyor çünkü öğrenciler bu yöntemle daha fazlasını öğreniyorlar.

12. Teknolojilerle Öğrenme

Dünyanın dört bir yanında bulunan bir başka görüş  , öğrencilerin öğrenmelerini ve “pazarlanabilirliklerini” geliştiren bir anahtar olarak teknolojilerin kullanımını çevrelemektedir  . Teknolojiler alanında öğretmenler, öğrencileri yenilikçiliğe teşvik eder ve onları görünürlük ve uyarlanabilirliğin hüküm sürdüğü 21. yüzyıla tam daire getirir.

13. Yapılandırmacı Öğrenme

Yunanistanlı Dimitrios Thanasoulas'a göre,   filozof Giambattista Vico ile ilgili olarak, insanlar sadece inşa ettiklerini anlarlar. Bu kavram öğrencilerin, öğrendikleri bilgileri aktif olarak katılarak kendi öğrenme ortamlarını yaratma fikri üzerine kuruludur. Kendi öğrenmenizi oluşturmak, önceden belirlenmiş bir gündemi olmayan hatalar yapmaktan ibarettir. Yapıcı öğrenme istikrarlı olmadığı için birçok eğitim sistemi onu reddeder.

14. Uluslararası Hedefler

Birçok ülke, uluslararası öğrencilerin ilgi ve isteklerine elverişli bir iklim yaratmaktadır. 2010 yılında Kanada'daki uluslararası öğrenciler tarafından harçlık için 7,7 milyar dolar harcandı  . Uluslararası öğrencilere önem veren ülkeler, hem eğitimde hem de istihdamda ekonomik faydalar bulur.

15. MOOC'ler ve e-Öğrenim

Ücretsiz eğitim,  öğrenmek isteyen, ancak yapacak kaynaklara sahip olmayan öğrencilerin öğrenme hedeflerine ulaşmak için yeterli parası veya geçmişi olmadığı anlamına gelen e-Öğrenim ve  Büyük Açık Çevrimiçi Kurslar şeklinde gerçekleşmiştir.

16. Yetkinlik Bazlı Eğitim

Yetkinlik temelli eğitim  , öğrencinin bir kursu tamamlaması için geçen süreden bağımsız olarak, öğrencinin zaten bildiklerine dayanarak tamamladığını söyler. Öğrencinin dersi nasıl veya ne zaman tamamlayacağının belirlenmesinde tek faktör, konu içindeki bilginin ustalığıdır.

17. Bologna Süreci

Bir konseptten daha fazla bir anlaşma  olan Bologna Süreci  , değişen eğitim manzarasına cevap vermeye eğilen bir gündemdir. Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim sistemleri, gelen öğrenciler için daha modern, gelişmiş bir yükseköğretim sistemi oluşturmak için kendilerini organize eder.

18. Derece Nitelikler

Lumina Vakfı  , lisans programlarının, öğrencileri sürekli değişen bir iş ortamına hazırlayan öğrenciler için ölçütler koyması gerektiğini savunuyor. Bu dereceler daha sonra sadece ders çalışmak için değildir, öğrencilere işgücüne girdikten sonra işleri bulmalarına ve sürdürmelerine yardımcı olacak hedefler ve beceriler kazandırır.

19. Herbert Stein Yasası

Herbert Stein'in Yasası  , “Bir şey sonsuza dek devam edemezse duracak” diyor. Eğitim alanının içinde ve dışındaki çoğu, eğitmenleri uyandırma çağrısı olarak bu yasaya dayandı. Her eğitim ortamında aktif olarak gerçekleşen ve benimsenen birçok değişikliğin ortaya çıkmasıyla varlığını göstermektedir.

20. İnovasyonun Bozulması

Bazıları, çevrimiçi eğitimi, geleneksel eğitimin sağlamlaştırmayı başardığı temiz çizgide yıkıcı bir süreç olarak görüyor; bu da, çevrimiçi eğitimin bu kaleye son vermesi anlamında Herbert Stein’in yasalarına bağlanıyor. Amerikalılar bunu işsizlik oranı ve Çin ile Hindistan'dan gelen rekabet nedeniyle bir kriz olarak görüyorlar. Buna karşılık,  yıkıcı yenilik  , eğitimin masraf ve seçkinliğinin uygun bir alternatif sunmak için değiştiği anlamına geliyor.

21. Açık İnovasyon

Açık inovasyon  rekabet fikrini teşvik eder. İş dünyasında bu, şirketler için yarışma şeklinde platformlar açmak anlamına geliyor. Yüksek öğretimde bu, yerel ve küresel çapta çeşitli yarışmalar için kurumları bir araya getirmek anlamına gelir. Bu, yalnızca seçkin bir azınlıkla sınırlandırılması değil, mümkün olduğunca çok sayıda yarışmacının açılması anlamına gelir.

22. Yüksek Kaliteli Öğretmenler

Eğitimin bir başka görüşü ve eleştirisi, öğretmenlerin maaşlarının düşüklüğündeki başarı veya suçluluğu ortaya koyuyor. Öğretmenlik mesleğine saygı, kaliteli öğretmen yetiştirme süreci için çok önemlidir . Fin eğitimci Pasi Sahlberg, eğitimcilere daha fazla ve iyi sebeplerle ödeme yapılması gerektiğine inanıyor. Finlandiya'da, öğretmenler için bir yüksek lisans programına yerleştirme almak bir hukuk ya da tıp diploması almaktan daha zordur.

23. Fince Eğitimi

Finlandiya , standartlara uyma ve zirvede yarışmaya odaklanmak yerine,   herkese kaliteli eğitim vermeye odaklanır. Bu listedeki diğer görüşlerin aksine Finlandiya, rekabete inanmıyor, hatta beşinci sınıfa kadar not veriyor. Sistem ayrıca cezai önlemlere inanmaz, ancak güven ve eşitliği teşvik eder.

24. Sosyal Destek Stratejisi

Genç Kızların Avukatlığı ve Liderlik Girişimi (AGALI) gibi organizasyonlar,   genç kadınların sosyal normların ötesinde kendileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak için sosyal destek stratejisini kullanır. Eğitimin kurumsallaşmasının ancak o kadar ilerleyebileceğini fark eden bu kuruluşlar, insanlara yaşamda başarı bulmak için gerekli olan güven ve kendine değer duygusu veren başka, geniş kapsamlı yollarla eğitim sağlıyor.

25. Acenteleri Değiştir

Öğretmen, inatçı eğitim sistemini değiştirmenin anahtarı olarak yükselterek  değişim ajanları  , yalnızca değişim kavramını benimsemekle kalmayıp, sadece değişimin gerçekleşmesini sağlayan öğretmenlerdir. Bir yasanın yürürlüğe girmesini ya da yürürlüğe girmesi için bir standardı beklemiyorlar, öğrencilerin şartlar ya da sınırlamalar ne olursa olsun öğrenmelerini sağlamak için inisiyatif alıyorlar.

26. Ortak Çekirdek Değişimi

Amerika Birleşik Devletleri'nde, ortak çekirdek standartların uygulanması,   eğitim becerilerinde önceki yıllara göre daha düşük bir standart bildirmiş olan yüksek öğretime destek vermek içindir. Aynı zamanda, daha fazla öğrenci odaklı öğrenme ile 21'inci yüzyıla girmeleri için eğitimi zorlayarak öğrencilere daha fazla meydan okumak anlamına geliyordu.

27. Başlangıç ​​Eğitimi

Yeni başlayanlar ve eğitim yavaş yavaş birbirini buluyor ve birbirleriyle bağlantı kurmaya çalışıyor. Tek problem eğitimdeki bürokrasinin yavaş değişim yaratmasıdır. Ancak, bu değişim gerçekleştiğinde, hızlı değişim ve yenilik, öğrencilere ve eğitimcilere, gelişmeleri ve öğrenmeleri için bir ekosistem sağlar. LearnLaunchX  , yeni başlayanların ürünlerini, eğitim alanlarını değiştirme umuduyla coşku yaratan eğitimcilere sundu .

28. Mobil Eğitim

Küresel bir toplum olarak hareket ediyoruz, böylece nereye gidersek gidelim, akıllı telefonlarımızı da yanımızda taşıyoruz. Konuşmalar arasında, zihnimizde neyin gerekli veya eğlenceli olduğunu düşünürsek aşağı bakıyor ve uzaklaşıyoruz. Bu yüzden eğitim, en azından en bilişsel yönleriyle, orada da olacağını söylüyor. Yolculuklarımızda, kaprislerimizde, sapkınlıklarımızda ve arzularımızda bizimle birlikte yürüyecek. Dizüstü bilgisayarlarımızı dünyanın her yerine götürürsek, eğitim mobil eğitim teorilerine göre bizimle birlikte yürüyecektir  .

29. Görünmez Yapılar

Aynı notta, neden bir öğrenciyi bir kutuya yerleştirmelisin? Eğer bir öğrenci dünyayı dolaşırken öğrenmeyi tercih ederse, o zaman öyle olsun. Eğitim duvarlarını yıkmak sadece çevrimiçi derslik oluşturmak anlamına gelmez, öğrencileri açık alanlarda buluşmaya ve kurum sınırları dışında öğrenmeye teşvik etmek anlamına gelmez. Sınıf dışında öğretmenlik  tuhaf bir fenomen değil, ilham kaynağı olmalıdır.

30. Ekonomik Güçlendirme

Öğrencilere ekonomik durumlarını kontrol etme becerisi kazandırmak,   onlara yeteneklerini ve dünyadaki ekonomik değer sistemlerini öğreterek lider olmaları ve yenilikçi olmaları için yardımcı olmakla birlikte, değişken bir ekonomide gelir elde etmek için bir temel bulmalarına yardımcı olmaktadır.

31. Mesleki Eğitim

Öğrencilerin bir kariyer yolunu ilerletmek için özel bir yüksek öğrenim veya belirli bir beceri arayışında olmalarına rağmen,  mesleki eğitim  daha popüler bir cadde ve genel olarak eğitim görüşü haline gelmiştir. Çoğu zaman hükümetler tarafından yerlerinden edilmiş işçileri eğitmek için kullanılırsa, çeşitli tıp teknisyenleri ve hatta grafik sanatlar gibi alanlarda uzmanlaşmak isteyen herkes için değerli bir çalışma kaynağı olabilir.

32. Oyunlaştırma

Oyunlaştırma kavramı   temel olarak oyun deneyimini, oyun oynamanın normalde kabul edilemez olduğu ortamlara dahil etmek anlamına gelir: Eğitim. Oyunlaştırma kelimesi 2004 yılında bir İngiliz programcı olan Nick Pelling tarafından yazılmıştır. Eğitime oyun oynamak, kullanıcının sadece bir video oyunda olduğu gibi ödüller için bazı görevleri tamamlaması için yeterlidir.

33. Akıllı Sermaye

Akıllı sermaye  , tam olarak gerektiği yere fon yerleştirmeyi içerir. İhtiyaca dayalı olarak tüm bir topluluğa veya ülkeye fon vermek yerine, para, ihtiyacı olanların eline akar ancak aynı zamanda etkili bir şekilde kullanır, daha sonra fikirlerini ve fonlarını başkalarıyla paylaşır, böylece vasat kullanımı veya hatta kullanımını ortadan kaldırırız. teknoloji ve fonların.

34. Katalitik Rol

Birçok vakıf veya kuruluş Bill & Melinda Gates Vakfı gibi eğitim alanındaki ilerlemelerde katalitik bir rol oynamaktadır  . Yenilikçilerin, üniversiteye hazır eğitim ve lise sonrası başarı ile destek olarak parasal ve diğer kaynakları sağlayarak eğitim dinamiklerini değiştirmelerine yardımcı olurlar. Ana fikir, öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişkiyi güçlendirmek ve böylece öğrenme sürecinin öğrencilerin sadece öğrendikleri noktaya kadar değil, öğrendiklerini uyguladıkları noktaya kadar ilerlemelerini sağlamaktır.

35. Karma Öğrenme

Öğrenme  ve teknolojiyi birleştirmek, öğrencilere diğerlerine göre bir avantaj sağlar. Kişinin kendi hızında ilerlemesi bir şey. Birisinin kendi hızında öğrenmek başka. İkisini birbirine bağlamak, kayda değer bir fark yaratır. Öğretmenler, öğrencinin boynundan nefes almak zorunda değildir. Öğrenciyi yönlendirmek çoğu zaman yeterlidir.

36. Toplu Eğitim

Kolektivist eğitim fikri söz konusu olduğunda birey arka koltuğu alır  . Öğrenciler gruplar halinde ve daha da önemlisi birbirleriyle daha iyi ve daha etkin bir şekilde öğrenirler. Bu, bireysel çevrimiçi öğrenciyi göz ardı ettiğimiz anlamına gelmez, ancak çevrimiçi öğrenenin, belirli bir konuyu öğrenme sürecine ilişkin öngörü ve sorgulama yapabilen benzer ilgi alanlarına sahip bir grup öğrenciye maruz kaldığında daha iyi öğreneceği anlamına gelir.

37. Kişiselleştirilmiş Eğitim

İronik olarak,  kişiselleştirilmiş eğitim  hiç olmadığı kadar değer taşıyor. Fark, kişiselleştirilmiş eğitimin kolektif eğitim olmadığı anlamına gelmez. Bu sadece eğitimin kişiselleştirilmiş ihtiyaç ve isteklere önem verdiği, bireyin ortak forum içinde bir şeyler ifade etmesi gerektiği anlamına gelir.

38. Esnek Öğrenme

Kişiselleştirilmiş eğitim ile esnek öğrenmenin değeri   ele alınmalıdır. Esnek öğrenme, öğrencilere seçimler, kolaylık ve verilen herhangi bir konuyu öğrenme konusunda kişisel bir yaklaşım sunar. Çünkü biz bireyiz, öğrenme ve öğretme standardizasyon alanında bir çeşit esneklik içermelidir.

39. Saygısız Öğrenme

Açıkça söylemek gerekirse, “ çevrilmiş bir sınıf ”, öğrenmeyi kafasına çevirmek anlamına gelir. Öğrenim ortamını alın ve çevirin, böylece öğrenciler sadece rehberlik için sadece parlak bir lambayla karanlık bir odada yalnız sınavlara çalışmak yerine öğretmenleri veya profesörleri ile öğrenmenin nitelemesini yaparlar. Eğlenceli olan kısım evde kısa bir makaleye veya videoya bir bağlantı ile gerçekleşir. Zor kısım, öğretmenlerin öğrencilerin boşlukları doldurmalarına yardımcı olabilecekleri okulda olur.

40. Klasik Eğitim

Klasik eğitim  konferans formatında teslim takdirde öğrenci herhangi grubun kendilerine kaybedilen bir zamana geri sarın. Öğrenciler Shakespeare'in güzelliğini her yaşta yaşayabilirler; çünkü bir tiyatroda ne kadar küçük veya büyük olursa olsun öyle olduğunu görürler. Oxford'daki öğrenciler, çevrimiçi bir sınıftaki veya küçük bir okuldaki öğrenciler, klasik eğitimi tecrübe ederler;

41. Ortaöğretim Sonrası Ücretsiz Eğitim

Dünyanın her yerindeki   ülkeler, bu ülkelerdeki öğrencilere, hiç eğitim almayan veya almayan diğer öğrencilere karşı açık bir avantaj sağlayan ücretsiz ortaöğretim sonrası eğitim sunmaktadır. Öğrenciler, kendilerini okula yerleştirirken çalışırlarsa ve yeterince şanslılarsa, eğitimleri için fon sağlayan bir kaynağa sahip olabilirler, ancak ücretsiz kaynaklar değer katan bir eğitimi garanti eder. Her ne olmak istiyorlarsa.

42. Din Eğitimi

Dini eğitim  var çünkü topluluklar ve kültürler ona bilginin ötesinde bir önem veriyor. Onları zaman ve mevcudiyetle birleştiren öğrenciler, ailelerinin ve topluluklarının kime inandıklarının doğasını, hayal kırıklıkları ve şiddet dolu değişen bir dünya ile nasıl başa çıkacaklarını öğrenirler.

43. Ahlak Eğitimi

Ahlak eğitimi  , birçok din ve insanların birbirleriyle etkileşime girme şekilleri hakkında birçok içgörü içermektedir. Zorluklarla yolumuzu nasıl yönettiğimiz, en azından atalarımıza ve onların doğru ve yanlış düşüncelerine, teknolojik ilerlemelerle nasıl manevra yaptığımız kadar önemlidir.

44. Karakter Eğitimi

Ahlak yaratma aleminde, yanında duran bir karakter var. Karakter ahlaktan bile daha güçlü bir eğitim unsuru olabilir. İnternetteki şiddet ve cinsiyetçiliğe bu kadar çabuk maruz kalan öğrencilerle,  karakter gelişimi  çaba ve farkındalık ister. Her eğitim düzeyinde, öğrencilere maruz bırakılmalı ve bunu anlamalarını sağlamak için bir şans verilmelidir.

45. Hazırlık Testi

Hazırlık Testi  eğitimciyi ve öğrencileri gerekli gördüğü kişilere göre doğru yöne işaret eder. Eğitim sistemlerinin, öğrencilerin belirli bir düzeyde çeşitli görevleri yapıp yapamayacağına karar vermelerini sağlar, böylece herkese öğrencilerin nerede ve nasıl ilerlemeleri gerektiği konusunda fikir verir.

46. ​​Sesleri Paylaşma

In  Yeni Zelanda , öğrencilerin kendi hikayelerini anlatmak ve seslerini kendi toplulukları ve onların ülke genelinde duymuş olması için çevrimiçi araçları kullanmaları önerilir. Aslında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın amacı, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini ve kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu almalarını sağlamaktır.

47. Sefersel Öğrenme

Seferi öğrenme  , öğrenmeyi dünyaya dahil etmekten daha fazlasını öğrenme ihtiyacını hızlandırarak öğrenmeyi dünyaya getirir, ama daha fazlasını öğrenmek için dünyayı kullanmak. Öğrenciler, hedeflere ulaşırken öğrenmeyi ve dışarıda öğrenmeye maruz kaldıklarında karakter geliştirmeyi başarırlar.

48. Ses Paylaşımı

In  Yeni Zelanda , öğrencilerin kendi hikayelerini anlatmak ve seslerini kendi toplulukları ve onların ülke genelinde duymuş olması için çevrimiçi araçları kullanmaları önerilir. Aslında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın amacı, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini ve kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu almalarını sağlamaktır.

49. Sefersel Öğrenme

Seferi öğrenme  , öğrenmeyi dünyaya dahil etmekten daha fazlasını öğrenme ihtiyacını hızlandırarak öğrenmeyi dünyaya getirir, ama daha fazlasını öğrenmek için dünyayı kullanmak. Öğrenciler, hedeflere ulaşırken öğrenmeyi ve dışarıda öğrenmeye maruz kaldıklarında karakter geliştirmeyi başarırlar.

50. Global Görünüm

Ünlü eğitimci  Yong Zhoa'ya göre , yüksek riskli testler cevap vermekten daha fazla sorun yaratıyor ve bugün dünyadaki başarılarla eşleşmiyor. Yaratıcı, girişimci öğrencileri eğitmek, en son kitabında dünya standartlarında öğrenenlerle adlandırdıkları eğitimin odak noktası olmalıdır. Zhoa, eğitimde öğrencilerin güçlü yanlarına dayanan bir paradigma değişikliği olması gerektiğine inanıyor ve yeteneklerinin geliştiği ve onları şekillendiren eğitim yerine şekillenecekleri bir biçim veriyor.

Bu yayın ilk olarak opencolleges.edu.au adresinde yayınlanan bir  yayından alınmıştır ; Eğitimde Modern Eğilimler: Öğrenmeye 50 Farklı Yaklaşım; image niteliği flickr kullanıcısı tulanepublicrelations

https://www.teachthought.com/pedagogy/modern-trends-education-50-different-approaches-learning/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak