Eğitimde diğer ülkelerin deneyimlerinden öğrenmek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

OECD'nin topladığı veriler, ülkelerin eğitimdeki güçlü ve zayıf yönlerini haritalamasına yardımcı olabilir. Ama bu zayıf yönleri ele almanın en iyi yolu nedir? OECD, eylemleri reçetelemekten ziyade, politika yapıcılarını diğerlerinin ne yaptığını ve bu girişimlerin ne kadar başarılı olduğunu göstermeyi tercih eder. Yeni bir OECD bireysel Eğitim Politikası Outlook Ülke Profilleri serisi şu anlama gelir: her bir profil, bir ülkenin kendi eğitim sisteminin etkinliğini geliştirmek için önemli zorluklara nasıl tepki verdiğini açıklar. Serinin arkasındaki fikir, politika yapıcılara ülke eğitim sistemlerine kolayca erişilebilen profiller sunmak ve bu sistemleri iyileştirmek için benimsenen politikaları evdeki reformlara ilham verebilecek. 

Örneğin, Avustralya'daki profilülke üst düzey bir PISA uygulayıcısı iken ve lise ve yükseköğretimde yüksek bitirme oranlarına sahipken, PISA puanlarının 2000'den bu yana iyileşmediğini bildirmektedir. Ayrıca, öğretmen ve okul liderliği kalite ve değerlendirme ve değerlendirmesini hedefleyen ülke, Son zamanlarda okulun geliştirilmesi için ulusal bir plan içinde sunulan okullar için daha şeffaf ve daha adil bir finansman modelinin tanımlanması üzerine odaklanılmıştır. 

Yeni ZelandaAyrıca, bir üst PISA oyuncusu, tüm OECD ülkelerinin en özerk okullarından ve üniversitelerinden bazılarına sahiptir. Ülke için önemli bir meydan okuma, okullarında büyüyen yerli nüfusu daha iyi entegre olmuştur. Buna karşılık, hükümet Maori ve Pasifika Adalıları için hedeflenen eğitim stratejilerini benimsemiş ve ulusal standartları ve İngilizce ve Maori okulları için ulusal bir müfredat tanımlamıştır. 

Farklı bir yarımkürede, ortalama bir PISA sanatçısı olan ve büyüyen bir göçmen nüfusu olan İrlanda , düşük okulların desteklenmesi , Okullarda Fırsat Eşitliği Sunulması için 2005 yılında bir politika benimsemiş ve bu sayede öğrenci sayısını arttırmıştır. katılımcı okullarda orta öğretim. Daha genişUlusal okuryazarlık ve aritmetik stratejisi , okuma ve matematiğe yönelik öğretim süresini artırmak ve öğretmenler ve okul liderleri için mesleki gelişim faaliyetleri sunmak için daha yakın zamanda başlatılmıştır. Belki de ülkenin en büyük sorunu, bu programların, mali kriz nedeniyle kamu harcamalarının küçülmesi nedeniyle zarar görmemesini sağlamaktır. 

In Çek Cumhuriyeti PISA okuma, matematik performans ve fen bozulan edilmiş, hükümet tanıttı değerlendirme ve değerlendirmeulusal standartlaştırılmış testler içeren girişimler. Öğretmenlerin ve okul liderlerinin kalitesini iyileştirmek için, genç öğretmenlerin maaşlarını artırdı, yeni bir öğretmen-kariyer sistemi tanıttı ve okul liderlerini atamak ve görevden alma sürecini değiştirdi. 

Sadece bu dört örnek, dünyadaki hükümetlerin, genç vatandaşlarını küresel, bilgi tabanlı ekonomiye tam katılım için daha iyi hazırlamak için eğitim sistemlerini nasıl geliştirmeye çalıştıklarını gösteriyor. Her altı ayda bir, OECD, Eğitim Politikası Outlook serisinin bir parçası olarak yeni bir eğitim politikası ülke profili yayınlayacaktır. Bu seri, her yerde politika yapıcılar için değerli bir bilgi kaynağı ve ilham kaynağı olabilir. 

Bağlantılar: 
Eğitim Politikası Outlook 
Ülke profilleri 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak