Eğitimde Daha Küçük Sınıf Büyüklüğünün Neden Önemli Olduğu 10 Neden

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İki sınıfı karşılaştıralım. Öğretmen yeteneği, öğrenci seviyeleri ve öğrenci davranışı açısından, aslında özdeştirler. Tek fark, bir sınıfın 10 öğrencinin diğeri ise 30'dur. Hangi sınıfı öğretmek istersiniz? Öğrenciler için hangi sınıf daha iyidir? Daha küçük olan, açık cevaptır, ama nedenini tam olarak biliyor musunuz? İşte daha küçük sınıf boyutunun bu kadar önemli olmasının 10 nedeni:

1. Daha fazla bire bir kez.
10 öğrencilik sınıfımızda, her öğrencinin öğretmenleriyle üç kez daha bireysel yüz yüze kalması mantıklıdır. Bu tür eğitim, hem becerilerin geliştirilmesi hem de ilham veren öğrenciler için kritik öneme sahiptir. Öğretmenleri ile birebir daha fazla zaman geçiren öğrenciler, öğretmenlerinin kendileri için umursadığı ve öğrencilerin işlerini önemsedikleri biri gibi hissettiklerinde daha iyi bir fikir sahibi olurlar.

2. Öğrenciler saklanamazlar.
30 öğrencilik bir sınıfta, sessiz çocuklar ya da motivasyonu olmayan çocuklar için, bir arkadaş kolejinde ya da sınıfın arkasına saklanmak çok daha kolay hale geliyor. Daha az öğrenci ile öğretmen, herkesin katılımını ve materyalle ilgilenmesini sağlama konusunda daha yeteneklidir. Bu, öğrencilerin taklit edememelerini sağlar, böylece öğretmenler devam etmelidir, oysa öğretmenler katılımı ve puanları azaltabilir.


 
3. Sorunları tanımlamak daha kolay.
Büyük sınıflarda, öğretmenler sorunların nereden kaynaklanabileceğini belirlemeye çalışabilirler, ve zamanları çok değerli olduğu için, bu meseleleri yeterince ele almak için daha fazla mücadele ederler. Bir öğretmenin notu 30 olmak üzere, her biri için daha az zaman harcayacak ve en az talimatla düzeltilebilecek yazma becerilerindeki kusurlar üzerinde sırlanarak geçirilecektir. Öğretmenlerin bireysel sorunları izlemeye ve ele almaya çok az zaman harcadıkları bu tür alanlar içinde, öğrenciler çatlaklardan kaymaya başlarlar.

4. Daha uyumlu sınıf kültürü.
Daha küçük bir sınıf nihayetinde daha büyük olandan daha tutarlı bir birim oluşturacaktır. 30+ öğrenciden oluşan bir sınıf, sınıf içinde bile klişelerin oluşturulmasına izin verir, ayrıca öğrencilerin birbirlerini meşgul etmemelerini sağlar - öğrenciler çoğu zaman kime ait olduklarını söylerler. Bununla birlikte, daha küçük bir sınıf ortamında, öğrenciler, sınıf arkadaşlarının birbirleriyle daha fazla desteklenmesini sağlayarak, tüm sınıf arkadaşlarıyla etkileşim kurma ve ilişki kurma olanağına sahip olacaklardır.

5. Öğretmenler daha iyi ilişkiler kurabilirler.

 
Harcanan bireysel zamanın artan miktarı ile ilgili olarak, öğretmenlerin her öğrenci ile yapabildikleri ilişki kalitesidir. Daha küçük sınıflarda, öğretmenler her öğrencinin güçlü, zayıf yönlerini ve ihtiyaçlarını iyi bilmektedir. Bu artan dikkat ile, öğretmenler daha başarılı bir şekilde ilişki kurabilir ve yönlendirebilir, böylece basit bir eğitmen olmaktan ziyade gerçek bir rol modeli olabilir.

6. Öğrenciler daha çok meşgul olurlar.
Öğrenciler öğretmenleri ile güçlü bir ilişkiye sahip olduklarında ve çalışmalarından ve katılım düzeylerinden sorumlu olduklarını bildiklerinde , müfredatla daha fazla ilgilenmek zorundadırlar. Bunun iki kökü var: Birincisi, öğrenciler, katılımın ve kaliteli çalışmanın herkesin beklediği bir ortamda bulunuyorlar - bu, kültürel bir norm haline geliyor; ikincisi, öğrenciler öğretmenlerle güçlü bir ilişkiye sahip olduklarında - öğretmenlerinin performanslarını düşündükleri şeyi önemsedikleri zaman - daha iyi işler üreteceklerinden eminler.

7. Daha hızlı git.
Basitçe, küçük bir grupla, öğretmenlerin dikkati daha çok odaklanır, öğrenciler materyallere daha fazla katılmaya ve hevesli olmaya eğilimlidirler ve bu olduğunda iş daha hızlı yapılır. İşler daha hızlı yapıldığında, sınıflar daha fazla zemini kaplayabilir, daha fazla konu keşfedebilir ve sunulan müfredatı ve fikirleri daha fazla tecrübe edebilir. Ve tüm iş bittiğinde? Artık herkes sınıfta daha fazla eğlence için zamana sahip, böylece sınıf kültürünü ve uyumu geliştiriyor.


 
8. Çok daha az kaotik.
10 öğrencilik bir sınıfta, daha az gürültü olacak - bu bir fizik meselesi. Dahası, grubun elden çıkmasına izin vermekten kaçınmak daha kolay olacaktır ve # 3'te belirtildiği gibi, sorunları ortaya çıktıkça tanımlamak ve böylece sakin bir öğrenme ortamı sağlamak çok daha kolaydır. Ve barışçıl bir sınıfla, yukarıda sunulan diğer tüm faydalar güçlendirilir.

9. Öğretmenlerde daha kolay.
Yukarıdaki nedenler, daha küçük sınıf boyutlarının pedagojik faydalarının bir listesidir, ancak toplu olarak, öğretmenler için daha iyi, daha üretken ve yönetilmesi kolay ortamlar sağlarlar. Öğretmenlere olumlu ve barışçıl bir sınıfta üretken olmaları için alan verildiğinde, işlerinde daha mutlu ve daha iyi olurlar. “Grind” daha az olur, öğretmenler daha uzun sürer ve öğretmenler daha mutlu olduğunda eğitim alanında net bir fayda vardır.

10. Araştırma, küçük sınıflara muazzam faydalar göstermektedir.
Sadece bunun için sözümüze gerek yok - araştırmaların büyük çoğunluğu, öğrencilerin tüm konularda, her düzeyde, daha küçük sınıflarda daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor . Dahası, araştırma, burada listelenenlerin yanı sıra, uzun vadeli performans avantajları ve daha fazla öğretmen tutma dahil, daha küçük sınıf boyutlarının diğer faydalarına işaret etmektedir.

Küçük sınıf büyüklükleri lehine çok fazla kanıtla, eğitimin daha küçük sınıfların izin verdiği daha yapıcı ortamlarda gerçekleşmesini sağlamak için öğrencilere ve öğretmenlere borçlu değil miyiz? Daha iyi akademik sonuçlar için, daha mutlu öğretmenler ve nihayetinde daha eğitimli bir toplum, küçük sınıfları teşvik etmek öğretmenler, ebeveynler, ilçeler ve devlet görevlileri için bir öncelik olmalıdır.


 Kaynak: https://www.boredteachers.com/classroom-management/smaller-class-size-important-in-education

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak