EĞİTİMCİLERİN MESLEK YASASI NASIL OLMASI GEREKİR?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çıkacak Olan Öğretmenlik Meslek Yasası Bugünkü Koşulları Aratacak Olacaksa Gerek Yok. Son Yıllarda Çıkan Yasaların Hangisi Eskiyi Arartır Olmadı ki ! Özellikle Türk Eğitim Sen Bu Gibi Sıkıntılı Yasaların Çıkmasına Alet Olmamalı.
Çıksında Sonra Düzeltiriz Felsefesi Doğru Bir Felsefe Değildir. Yasa Çıkacaksa Doğru ve Öğretmenleri Çağdaş ve Medeni Haklara Kavuşturacak Şekilde Çıkmalıdır.
Sınava ve Mülakata Dayalı Bir Özlük Hakkı Sağlıklı Bir Hak Olmayacağını Bilmek ve Ona Göre Yasa Çıkarmalıdır..
Bugünkü Sendikalar Yasası Gibi Bir Yasa Çıkacaksa Hiç Gerek Yok. Gelen Gideni Aratmamalıdır. Gelen Giden Aratacaksa Hiç Gerek Yok. Gelen Gideni Arattır Felsefesiyle Yasa İstemelidir. Çıkacak Yasa Mevcut Durumu Aratmamalıdır.
Çıkarılacak Yasa Öğretmenlik Mesleğinin Onur ve Hassasiyetini Koruyacak Şekilde Olması Gerekir. Toplumda Farklı Algı Yaratıp Hiç Fayda Sağlamayan Bir Yasa Bu Mesleğe Bir Şey Mesleğin itibarını Daha kötü duruma Düşürür.
Bugünlerde Öğretmen Camiasına Hiç Bir Özlük Hakkı Verilmediği Halde Özlük Hakları Düzeltilmesi Yapılmış Gibi Algı Oluşturmak Bu Mesleğe Bir Şey Kazandırmaz.
Mesela 1000 ve 2000 TL. Verilmediği Halde Verilmiş Gibi Algı Yaratmış Olması Gibi.
Özet olarak Şunu Söylemek İstiyorum; Hiç Bir Eğitim Sendikası ve Özellikle Türk Eğitim Sen Öğretmen Camiasına İtibar Kazandırmayan Yasaların Çıkmasına Alet Olmamalıdır.
Öğretmenler İçin Bir Yasa İsteniyorsa Ortak Akıl ve Tüm Eğitim Sendikaların Desteklediği Bir Yasa Çıkarmalıdır. Yasanın İçinde Gizli ve Tuzak Maddeler.Olmamalıdır.
Gerçek anlamda Yasa ve İhtiyaçlara Uzun Süre Cevap Veren Yasaya Evet. Tuzak Yasaya Hayır demeyi Bilmeliyiz. Öğretmenler İçin En Hayırlı Olan Bu Olacaktır.
Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün Öğretmene Verdiği Değeri Ortaya Koyacak Bir Öğretmenlik Yasasına Evet Diyoruz. Toplumda İtibar Kazandıran Yasaya Evet..
08.12.2021 Kuantum Düşünce Merkezi Sanal Okulu- Mehmet Yılmaz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak