Eğitim Sisteminin Temel Dinamitleri!!!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1-İlkokul 1.sıfa 72 aydan erken başlatılan(60-66,69-70)çocuklar. 
2-Okulların ve dersliklerin fiziksel yapısının ve donanımının yetersizliği. 
3-İlkokuldan sonra ortaokulda çocukların yetenek ve başarı durumlarına göre ayrılmaması. Bu yapıldığı taktirde ortaokuldan itibaren öğrenciler yetenekli oldukları, başardıkları, sevdikleri derslerde ve alanlarda eğitim alır ve hem öğrenci hem öğretmen çok daha verimli ders işleyip eğim kalitesi de buna bağlı olarak artar. Batılı ülkeler özellikle Almanya benzer bir sistem uyguluyor.
4-Eğitim politikamızın siyaset üstü olmaması.
5-Öğretmenin ve okul idarecilerinin sorumluluklarının çok fazla, yetkilerinin ise buna nispetle çok sınırlı olması.
6-Öğretmenlerin maaşlarının en düşük gelire sahip memur maaşı düzeyde olması ve buna rağmen ulaşım, yemek, yıpranma vb. gibi sosyal ve özlük haklarının bulunmaması.
6-Öğretmenlik mesleğinde şimdiye kadar kariyer imkan ve şansının yok denecek kadar sınırlı olması ve bundan sonra olacağı öngörülenlerin de önce sürülen(kurs, sınav) şartlar nedeniyle sayısı 1 milyonu aşan camiadan  çok sınırlı sayıda kişinin yararlanacağı! Özellikle göreve yeni başlayanlarla 20-25 yıllık öğretmenlerin gündemdeki şekliyle bunlardan yararlanabilmesi imkanı yoktur.
7-Yurt genelindeki bütün okulların hizmet puanları bulunduğu bölgenin ulaşım, iklim, güvenlik vb. şartları hakkaniyetli bir şekilde titizlikle değerlendirilerek yeniden güncellenmelidir.
Not: Özellikle birinci maddeyle ilgili yorumlarımı ekran görüntüsü olarak paylaşmak istiyorum, Sizlerin de bu maddelerin tamamına değerli tecrübeleriniz ışığında katkı sunacağınıza inanıyorum. Saygılarımla.

Cafer Ersöz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak