EĞİTİM ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ SEBEBİYLE KOMADADIR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim sistemi bir bütün olarak değerlendirilmemiş, sadece bozulan organlara uzman olmayan çakma hekimler tarafından tedavi uygulanmış, bu yanlış tedavilerin yan etkisiyle diğer organlar da hastalanmış ve sonunda çoklu organ yetmezliği sebebiyle komaya girmiştir. 
Eğitim sistemini koma halinden çıkarıp sağlığına kavuşturmak mümkündür. Bunun için sihirbaz olup şapkadan tavşan çıkarmaya, marstan uzman getirip insanüstü bilgilerinden yararlanmaya veya cerrah olup neşter vurmaya gerek yoktur. Yapılan hataları tekrarlamamak ve değişkenleri iyi okumak yeterlidir. Eğitim sistemini komadan çıkarıp iyileştirmek için;
1. Eğitim ve eğitimi ilgilendiren diğer alan uzmanları sisteme bir bütün olarak bakıp konsültasyon yapılmalı, tedavi eşgüdüm içinde devam etmeli.
2. Eğitimdeki karar mekanizmaları; eğitimden anlamayan, sahada ne olup bittiğinden, ne gibi sorunlar yaşandığından habersiz liyakatsiz kişilerden temizlenmeli.
3. Hastalıkların teşhisi ve tedavi önerileri için bütün paydaşlardan görüş alınmalı, mutfaktakilerin gözlem ve tespitlerine değer verilmeli.
4. Sahadan gelen geri dönütler erken uyarı sistemiyle merkeze iletilmeli ve yanlış tedaviler diğer organlara zarar vermeden hemen terk edilmeli.
5. Tedaviyi geliştirecek olanlar, çağın ihtiyaçlarının değiştiğini, eğitim anlayışlarının farklılaştığını, eğitim teknolojilerinde gelişmeler olduğunu ve en önemlisi çocukların değiştiğini görenlerden seçilmeli. Bunları göremeyen körler evlerine gönderilmeli.
6. Yoruma yazabilirsiniz. :)
Saygılarımla.
Muhammet YILMAZ
Eğitimci-Yazar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak