Ebeveynlerin Kendine Daha Fazla Çocuğuna Yönlendirmesi İçin Yapması Gereken 15 Şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yaşadığımız hızla değişen dünyada, hiç düşündünüz mü, çocuklarımı veya torunlarımın daha emin olmasını istiyorum . Güven . Güven . Çok fazla kilo ve iyi bir sebep taşıyan bir kelimedir. Latince, güvenin kök kelimesi, “iman” anlamına gelen “ fid ” dir , yani güven, inançla, inançla, güven ile anlamına gelir.

İlginçtir ki, çocuklarını umut eden aynı insanlar güven içinde büyüyecek kadar büyük bir problemle karşı karşıya kalacaklar. Ebeveynler ya da öğretmenler, çocuklarının hayatlarının kaçınılmaz zorluklarından sıyrılıp esneklik kazanabilmelerini isterler. Bununla birlikte, araştırmalar bazı alışkanlıkların çocukları inşa etmek yerine özgüvenli bir şekilde soyduğunu ortaya koymakta, bu da başarısız olma risklerini artırmaktadır .

“Başarının önemli bir anahtarı kendine güvenmektir. Kendine güven için önemli bir anahtar hazırlamaktır. ”- Arthur Ashe

Ebeveynlik tartışmalıdır dünyanın en zor işi, bu yüzden lütfen kimseyi suçlamadığımızı bilin. Ancak, çocuklara güven sağlamak için, ebeveynler ve eğitimciler aynı şekilde, güvenlerini sağlıklı, cesaret verici ve saygılı bir şekilde nasıl aşılayacaklarını öğrenmelidirler.

Daha emin çocuklar yükseltmek için yapmanız gereken 15 şey
Çocuklarınıza herkese en büyük armağanlarından birini vermek istiyorsanız, onlara güveni artırın. Bugün, her biri bir şerit ya da madalya alır ve herkes kazanır, bu yüzden başarısızlık bile bir seçenek değildir.

Klişeye benzeyebilir, ama gerçek dünyaya asla giremeyen aynı çocuklar olduğunda, muhtemelen o okula gitmeden veya o işi almalarından sonra geri dönme esnekliğine sahip olmayacaklardır.

1) Onların yaşlarına hareket etsinler
O gençken hatırladın mı? Bazılarınız o yola gitmemek yerine, kendi çocuklarınızla çalışırken yardımcı olur. Psikolog Carl Prickhardt'a göre, “Bir çocuk, ebeveynleri kadar iyi performans göstermenin yeterince iyi olduğunu düşünürse, bu gerçekçi olmayan standart çabayı caydırabilir”. “İleri yaş beklentilerini karşılamaya çalışmak güveni azaltabilir.”


2) Övgüye ne zaman ve ne zaman vesile olursa olsun
Çocuğunuz zaten öğrenmemişse, hayat zor ve adaletsizdir. Ama bu emmek zorunda olduğu anlamına gelmez, ve şükür ki, yardımcı olabilirsiniz! Zor zamanlar yaşadıklarında, ileriye doğru itmeye devam etmeleri için onları teşvik edin. Her yolun tümsekleri olsa da, nihayetinde gitmesi gereken yerlere gitmenin o kadar güzel olduğunu bilmelerini sağlayın.

3) Yetkili ve güçlü olmak arasında bir denge bul
Gençlerin anne babalarına ya da yön için rol modellerine bağımlı olmaları hiçbir soru değil. Bununla birlikte, rehberlik ve yapmak arasında ince bir çizgi var. Çocuklarda özendiriciliğe yardımcı olmak, onların daha özgüvenli ve bağımsız hale gelmesine izin verecektir. Pickhardt, “Ona bağlı olmak, çocuğun cesurca hareket etmesini sağlayabilir” diyor.

4) Denemeyi denemek, denemek ve tekrar denemekten heyecan duymak
Diğer bir deyişle, heyecanlanın, hatta kutlayın, öğrenin! İnsanlar geriye bakıp, ne kadar sevgi ve çaba gerektiğinin farkına varana kadar öğrenme sürecini nadiren fark ederler. En iyi kısım? Bu hatalardan öğrenme sevgisini aşılamadan mümkün olmazdı. Pickhardt'a göre, “sürekli olarak denemek, aralıklı olarak iyi yapmaktan daha fazla güven oluşturur.”

5) bildiğiniz her şeyi öğretin
Ya da en azından dene. Bazı (veya en çok) günler gibi görünmeyebilir, ama çocuğunuza, varoluştaki en iyi süper kahraman sensin. Bununla ilgili resmi olmaya gerek yok! Bir yemek pişirmek veya bir cihazı sabitlemek kadar basit bir şey olabilir. Bunların size katılmasını sağlayın ve Pickhardt'ın dediği gibi, gelecekte bu görevi yerine getirirken kendi güvenlerini oluşturmanıza yardımcı olacağınızı gözlemleyin.

6) Çocuğunuza meydan okumak iyi, bu yüzden yapın
Yaşlandıkça ve daha yetenekli olduklarında, onlara daha fazlasını yapma gücüne sahip olduklarını söyleyin. Örneğin, eğitim tekerleği ile bisiklete biniyorlarsa, bir ya da her ikisini de çıkarmaları için onlara meydan okuyun. “Ebeveynler, yerine getirilmesi gereken sorumlulukları arttırarak güveni besleyebilir” diyor Pickhardt.

7) şeylere yaptıkları çabayı takdir ediyorum
Derinlere inandıkları çabadan bile memnun kalmayabilirsiniz. Ancak, ister kazanır ister kayıp ister iyi ister kötü olsun, bu çabayı takdir edin. Kendilerine verdikleri zamanı ve çabayı bizzat tanıyoruz. Bir kez bittiğinde, ileriye gidebilir ve bir dahaki sefere birlikte geliştirebilirsiniz. Unutmayın, hedef arzu edilirse, yolculuk gerçekten önemli olan şeydir.


8) Uygulamanın değerini arttırmak
Ebeveynlerin çocuklarına genellikle kendi arzuları vardır. Bazen çocuğun aynı şeyi istediği gibi çalışır, ama her zaman değil. Her halükarda, onları eğlenceye devam ederken tuttukları şeyleri yapmaya teşvik edin. Pickhardt şöyle açıklıyor: “Uygulama, ilerlemenin izleyeceği emin beklentiler için çaba harcıyor.”

9) Merakı ve hayal gücünü teşvik etmek
Hiç bitmeyen NES anlarından birinde sıkışıp kaldınız mı , sonsuz soru akışı durmuyor mu? Yorucu ama aktif zihnini sürdürmek için elinden geleni yap! Harvard Üniversitesi profesörü Paul Harris, bu soru-cevap dönemlerine katılmanın “bilmedikleri şeyler var… hiç ziyaret etmedikleri görünmez dünyalar olduğunu” ortaya koyduğuna inanıyor.

10) Doğru şekilde eleştir
Eleştiriyi sunma şekliniz çocuğun güvenini sağlayabilir veya kırabilir. Yapmadıkları şeyleri (ve sadece) negatif olarak listelemek yerine, yapıcı geri bildirim sunun. Sizi hayal kırıklığına uğratmaktan çoktan endişeli olabilirler ve zayıf bir yanıtla, gelecekte yeni şeyler denemekten vazgeçebilirler. “Çoğu zaman değil,” diyor Pickhardt, “ebeveyn eleştirisi çocuğun öz değerlerini ve motivasyonunu azaltıyor.”

11) Tatiller yerine deneyimlerini paylaşın
Tüm ebeveynlerin bir yükümlülüğü var, Pickhardt şöyle açıklıyor, “Çocukların daha büyük bir dünya ile başa çıkma konusunda güven geliştirebilmeleri için yaşam sürelerini ve deneyimlerini arttırın.” Bunu daha önce çocuğunuzla ve çocuğunuzla yapmaya daha önce başlayacaksınız. Yaşamın kaçınılmaz olarak mevcut olacağı korkusuyla başa çıkmak.

12) Endişeli olduğunuzda onlara haber vermeyin

Bu zor bir şey çünkü ebeveynlerin zihninden… anlayışın içinden geçen bir düşünce! Ancak, bir çocuğu yetersiz ve güvenilmez hissettiren bir tür endişeden bahsediyoruz. Ebeveynlerin anlamaya çalışacak bir şey olması gerektiğini söyleyen Pickhardt, “ebeveynlerin güvenini çocuğun özgüvenini ifade ettiğini” söylüyor.

13) Sadece kafasına değil, kalplerine de konuşmayın.
Ebeveynler olarak, zamanın sonlu olduğu ve çocuklarımıza ve torunlarımıza alabileceğimiz tüm bilgileri vermeyi istedikleri vahiyine hızla sahibiz. Her şey yolunda olsa da, bu kişisel olmayan bir hale gelebilir. İnsanlar ilişkisel varlıklar olarak yaratıldı. Öyleyse, öğretirken, omzunun etrafındaki bir kolla ya da aynı seviyede birlikte oturarak yapmayı deneyin.

14) Gerçeklikten kaçmalarına izin verme
Günümüzün en büyük parmak ucu teknolojimizle, artık bir tür dijital kendinden - yeni bir kimlik - almaktan daha kolay. İnternet ve belirli teknoloji ürünleri çok büyük faydalara sahip olsa da, çocuğunuzun gerçek dünyadaki gerçek insanlarla da etkileşime girdiğinden emin olun. Pickhardt, bu konunun gereğini açıkça ortaya koyuyor: “Sanal dünyada güven (önemli olsa da), çevrimdışı etkinliğin getirdiği gerçek dünya güveniyle aynı değil.”

15) Yanlış düşünün
“Hata” kelimesi olumsuz bir çağrışım taşır ve bu da ebeveynlerin ve çocukların kendileriyle başa çıkmalarını zorlaştırır… Ancak, Pickhardt “Hatalardan öğrenme güven oluşturur” diye yazıyor. Bunun yerine, çocuğunuz veya torununuz bir daha hata yaparsa, Bunu iyileştirilebilir bir moment veya üzerinde geliştirilecek bir yapı bloğu olarak ele alın. Onların hatalarından öğrenmeye istekleri arttıkça, güvenleri de artacaktır.

“Yüzünde korkuyla bakmak için gerçekten durduğunuz her deneyimden güç, cesaret ve güven kazanırsınız.” - Eleanor Roosevelt


İyileştirme yeteneğinize inanın:  Sabit zihniyetinizi atın (yani, değişemezsiniz) ve bir büyüme zihniyetini geliştirin (yani, daha iyi olabilirsiniz)
Pratik başarısızlık:  Almak istediğiniz bir meydan okuma düşünün; kolay olmayacağını fark edersiniz, hata yaptığınızı ve kendinize iyi davranacağınızı kabul edin, kendinize bir pep konuşma yapın, ayağa kalkın ve bunun için gidin
Unutma, Carl Pickhardt diyor ki…
“ Güven düşmanları cesaret kırıcı ve korkudur .” Dolayısıyla, öğretmenler, ebeveynler, akıl hocaları ve arkadaşlar olarak, yeni nesil liderlerimizin yaşam mücadelesine saldıranları teşvik etmeleri ve desteklemeleri bizim sorumluluğumuzdur. Çünkü, bir gün, geçerli pozisyonunda biri için aynı şeyi yapmak zorunda kalacaklar.

Kaynak: https://theheartysoul.com/raise-confident-children/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak