Dünyanın En İyi Anaokullarından Biri: "FUJİ Anaokulu"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Anaokulları diyince kafamızda kurduğumuz standart okullar gelir. Bu anaokulu emin olun sizin bildiğiniz okullara hiç benzemiyor.

Dünyanın en iyi anaokulu olarak kabul edilen okulda öğrenciler büyülü diye tabir edeceğimiz bir ortamda ders işliyor. İşte size dünyanın en iyi anaokulları arasındaki FUJİ okulunun özellikleri. 

Dünyanın en iyi anaokulu olarak kabul edilen Tokyo dışındaki Fuji Anaokulu’nda çocuklar kelimenin tam anlamıyla büyülü bir ortamda eğitim görüyor.

●Çocukların sonsuzca koşabildiği oyun alanı:
“Okulu bir tür sonsuz çevrim gibi, daire şeklinde tasarladık. İşe tamamen önyargısız bir şekilde başlamıştık. 
●Çocuklar sınıfa kayarak girebiliyor:
Çatıdan aşağı inen merdivenlerin hemen dibine ufak bir toprak tepesi koymuştuk, bu aslında basamak sayısını azaltmaya yarıyordu. Ama sonra çocuklar çamurdan kaplar yapmak için toprak tepesinden toprak almaya başladılar.
●Bir oturma yeri bazen bir tren olur:
Okulda, kiri olarak bilinen hafif ahşap bir malzemeden yapılmış bu kutulardan altı yüz tane var. 
●Çeşme başı sohbetleri:
Bugünlerde Japon çocuklar sadece bilgisayar üzerinden konuşuyorlar. Bundan nefret ediyorum. Her sınıfa bir çeşme koyarsak, çocukların birbirleriyle konuşmalarına bir vesile yaratmış oluruz diye düşündüm.
●Çocuklar sınıflarına bir ağaca tırmanarak da gidebilirler:
2011 yıılnda okula iki sınıfla biraz oyun alanı daha ekledik. Eklediğimiz bu yeni yere ‘Ağacın Çevresindeki Halka’ diyoruz. Ağacın binadan daha önemli olduğunu düşündüğüm için binayı mümkün olduğunca hafif tutmaya gayret ettim. Bu okulda çocuklar ağaca tırmanmaya heveslendiriliyorlar.
●Tavandaki pencerelerden ce-ee oynamak:
Çocuklar çatıdaki pencerelerden aşağı bakmaya bayılıyorlar. ‘Arkadaşım nerede?’ ‘Aşağıdaki sınıfta neler oluyor?’ Aşağı baktığınızda da mutlaka yukarı bakan bir çocuk görüyorsunuz. Bu eğlenceli bir şey. Sınıflar arasında duvar da yok, böylece sınıfların gürültüsü birbirine karışıyor, dışarının sesleri içeri giriyor.

Bu haber Sıradışı Öğretmenler facebook sayfası tarafından hazırlanmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak