Dönüşümsel Bir Öğretmen Nasıl Olunur ve Kalınır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bununla birlikte, yetenekli olan hiç kimse, doğuştan bir öğretmen değildir. Gemiyi Honing, sadece birey tarafından değil, aynı zamanda genel olarak okul tarafından da büyük özen ve çaba göstermektedir. Tecrübe önemli olsa da, bir öğretmenin - sınıfta ne kadar kaldığına bakılmaksızın - dönüşümlü bir öğretmen olarak statüsünü yenilemek için mesleki gelişimini sürdürmeyi taahhüt ettiği ölçüde önemlidir. Bu sınırlar boyunca, sınıfta geçen on yıldan sonra bile, eleştirilerin ötesinde olduğumu iddia etmiyorum - en azından değil. Yine de, sürekli olarak mükemmelliğe doğru çabalama konusunda bazı önerilerde bulunmak isterim, ancak bu hedefin daima devam etmesi zor.


Sürekli En İyi Uygulamaları Paylaş
İlk adım olarak, sınıfta ne kadar zaman olursanız olun, belirli bir öğretme yüzünde her zaman daha etkili bir başkası olacağının farkına varmaya çalışın. İlk sınıf öğretmeniyken, usta bir meslektaşım, Amerikan Devrimi'ne bu kadar güçlü bir öğrenci ilgisini nasıl kazandığımı sordu, başarmak için uğraştığı bir şey. Sömürgecilerin Britanya yönetimine karşı isyanda bulunup bulunmadığı konusunda resmi bir tartışmayla sonuçlanan ders planımı paylaştım. İlerlerken, bu meslektaştan, yapmakta olduğu kaliteli yazılı geri bildirim sağlama konusunda yardım istemek konusunda kendimi daha güvende ve rahat hissettim.

Güvenilir Bir Mentor Bul
Ne kadar deneyime sahip olursanız olun, güvenilir bir sırdaş bulmak ve ona güvenmek çok önemlidir. Yeni bir öğretmen olarak, meslektaşlarımla en iyi uygulamalar ve yetersiz kalmamdan korktuğum sayısız saatimi geçirdim. Bir zamanlar benim hakkımda karar vermediler ya da yaptığım şeyin (veya bazı durumlarda başarısız olursa) onarımın ötesinde olduğunu öne sürmediler. Bunun yerine, işleri nasıl farklı yapabileceğime dair düşünceli tavsiyeler sundular. Konu ne olursa olsun, yeni ve deneyimli öğretmenlerden işimde daha iyi olma konusunda yeni bakış açıları duymaya değer veriyorum. Kimsenin iyi fikirler üzerinde tekeli yoktur.

Sınıf Gözlemlerine Taahhüdü
Diğer öğretmenleri çalışırken gözlemlemek için elimden geleni yapıyorum. Bu yıl, daha rahat ama etkili bir öğrenme ortamı geliştirmek için bir meslektaşının İngilizce sınıfına mizah enjekte etmesini izlemekten faydalandım. Sonuç olarak, tarih sınıfımda benzer bir denge kurmaya çalıştım; bu da öğrencilerin fikir paylaşmaktan ve hatalardan ders almaktan daha az korkmasına yardımcı oldu. Bir meslektaşımın, benim de öğrettiğim öğrencilere Fransızca öğrettiğini gözlemlemekten dolayı aynı derecede minnettarım. Öğrencilerin yanıt verdiği kibar bir sertliğe sahiptir, ancak daha da önemlisi, öğrenciler kendilerini umursadıklarını bilir - ve öğretmenlerini ya da kendilerini hayal kırıklığına uğratmak istemezler.

İşleri Değiştir
Ayrıca diğer öğretmenlere, özellikle bir rutinde çok rahat ettiğimde işleri nasıl değiştirdiklerini görmek için gözlemliyorum. Her yıl aynı kitapları ve içeriği öğretmek kesinlikle daha kolay, ancak aynı zamanda inanılmaz derecede sıkıcı, bu da tükenmeye yol açabilir. Bu yaz, Amerikan edebiyat derslerinde öğrencilerin öğrendiklerini ve yaptıklarını daha iyi anlamak için bazı Amerikan tarih ders programımı yenilemek için çalışıyorum. Örneğin, gençler benim sınıfımda Soğuk Savaş'ı okurken, İngilizce derslerinde Alan Moore'un Bekçilerini okuyacaklar - birçok Soğuk Savaş döneminin korkularını ve gerginliklerini vurgulayan ödüllü bir grafik roman. Her iki sınıf için de öğrenciler, anlayışlarını sergilemek için henüz belirlenmemiş bir projeyi tamamlayacaklar.

Öğrettiklerinizin Yararlılığını Modelleyin
Her şeyi değiştirmeye paralel olarak, öğrettiğim şeyin faydasını modellemek için her zaman yeni yollar ararım. Her zamankinden daha fazla, öğrencilerin sınıfta öğrendiklerini gerçek dünyaya nasıl uygulayabileceklerini bilmek istediklerini anlıyorum. Amerikan tarihinde, ezberden ezberlemeyi, net, analitik düşünme gerektiren faaliyetler lehine vurgulamaya devam ediyorum - öğrencilerin kolejde veya bir kariyer olarak takip etmeleri için ne olursa olsun temel bir araç. Çoğu değerlendirmede öğrencilerin not defteri getirmesine izin veririm. Google’da öğrencilerin ne kadarını bildiklerini değerlendirmek daha az önemli görünüyor. Bunun yerine, tüm bu bilgileri kendileri için ne kadar kolay erişilebilir hale getirebilecekleri ile daha fazla ilgileniyorum. Tüm derslerimde, iyi yazmayı bilmenin gelecekteki başarılarında önemli bir rol oynayacağını da açıkça belirtiyorum.

Öğrettiğinizin Ötesine Bakmak
Öğrencilerimi başarıya doğru motive etmek için, sınıf dışında da onlara değer verdiğimi göstermek için gayret gösteriyorum. Chaperone gezileri yapmak, spor etkinliklerini izlemek ve oyunlara ve diğer öğrenci yapımı prodüksiyonlara katılmak için elimden geleni yapıyorum. Diplomasi ve değişimi teşvik etme tutkumla paylaşmama izin veren Model Birleşmiş Milletler Kulübü'ne tavsiyede bulunuyorum. Aynı zamanda, öğrencilerin meraklı bir zihin geliştirmek kadar sağlıklı bir vücuda sahip olmaya değer verdiğimi görmelerine yardımcı olmak için ülkeler arası koçluk yapıyorum. Bildiğim en dönüşümlü öğretmenler, rollerinin öğrettikleri herhangi bir konunun ötesine nasıl geçtiğini derin bir şekilde anlıyor. Bu öğretmenler mezun olduktan uzun süre sonra öğrencileri üzerinde en kalıcı etkiye sahiptir.

Başka nasıl dönüşümlü bir öğretmen olabilir? Aşağıdaki yorumlar bölümünde düşüncelerinizi duymak isterim.

Kaynak: https://www.edutopia.org/blog/become-and-remain-transformational-teacher-david-cutler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak