Diyarbakır'da Bir Okulda Kartondan Bilgisayarı Görenler Üzülüyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hala bir çok okulda yaşanan olumsuzluklar ve yoklukların olduğunu görmek insanları derinden üzüyor. Diyarbakır'daki bir okulda çekilen görüntüler, bir çok çocuğun gerçek bilgisayarı hala görmediği ve bir çok okulun hala yokluk içerisinde olduğu görülüyor. 

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunan Şehit Mehmet Aygün Ortaokulu'nda çekildiği iddia edilen bir fotoğrafta sınıfta kartondan bir laptop (dizüstü) bilgisayar yapıldığı ve öğrencilerin bu karton bilgisayarla eğitim gördüğü belirtildi.

Yaşanan imkansızlık hakkında konuşan bilişim teknolojileri öğretmeni Orkun Şahin, "Hazırladığım proje ile tahtaya bilgisayarın parçalarını çizdim. Çocuklardan bu parçaları evlerinde kendi imkanlarıyla, anlayabildikleri ve yapabildikleri kadarını hazırlayıp getirmelerini istedim. Kimi fare kimi klavye kimi de ekranı yapıp getirdi. Bu projede amaç çocukların bir nebze de olsa bilgisayarı görmeleri. Bilişim sınıfımız yok ama önlerinde bir bilgisayar varmış gibi, ekran karşısına geçip bu dersi biraz da olsa hissetmelerini ve sevmelerini istedim." ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE BİLGİSAYARA DOKUNMADIM

Öğrencilerden Sevda Aslan, "Daha önce hiç bilgisayar kullanmamıştım. Bilgisayarın nasıl bir şey olduğu kafamda canlandı. Hocamız hangi tuşun ne işe yaradığını anlattı. Bilgisayarı sadece televizyonda görmüştüm. Daha önce hiç dokunmamıştım" dedi.

Bir başka öğrenci Suna Malçok ise, "Daha önce hiç bilgisayara dokunmadım. Evde bunu yaparken, dokunmuş gibi hissettim, güzel bir duygu oldu içimde" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak