Diş Doktorlarından Çağrı: Okullarda Şeker Tüketilmesin!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çağrının kaynağı ise Royal College of Surgeons of England Diş Cerrahisi Fakültesine ait önemli bir araştırma. Bu araştırmaya göre İngiltere’deki 10 yaş altındaki çocuklar, son 3 yıl içinde diş çürümeleri nedeniyle 100,000’den fazla hastane başvurusunda bulundu. Diş çürümeleri, ülkedeki hastane başvurularının yıllardır bir numaralı sebebi.

Diş Cerrahisi Fakültesi, diş çürümesi riski olan çocuklar için okullarda diş fırçalama ile ilgili rehber bilgilerin mutlaka yer alması gerektiğini de söylüyor.

Fakültenin dekanı profesör Michael Escudier, İngiltere’deki çocuklar arasındaki diş çürüme oranlarının “inanılmaz endişe verici” olduğunu ve okulların çocukların hayatındaki şeker tüketimini azaltmada hayati bir rol oynadığını söylüyor.

“Hükümet yakın bir zamanda okullardaki yemek standartlarını gözden geçireceğini açıkladı. Bizce bunun ötesinde okulların şekersiz hale getirilmesini de teşvik etmeliler,” diyor Escudier.

“Çocuklardaki diş çürümesi sorununun bu şekilde devam etmesine izin veremeyiz. Çocukların sağlıklı dişleri olması konusunda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Ülkenin yoksul kesimlerinde yaşayan çocukların diş çürüğü yaşama ihtimalinin varlıklı ailelerin çocuklarından daha fazla olduğunu biliyoruz,” diye devam ediyor Escudier.

2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre diş çürümesi nedeniyle doktora giden dört yaş ve altı çocukların oranı son on yılda dörtte bir oranında arttı.

Bir ya da iki yaşındaki küçük çocukların bile dişlerinin çekilmesi gerekliliği doktorlar için çok şaşırtıcı bir durum. Bu vakaların çoğunun sebebi, çocukların günlük besinlerinin çok fazla şeker içermesi dolayısıyla yaşadıkları diş çürümeleri.

“Bunlar sadece süt dişleri” deyip geçebilirsiniz belki ama çocukluktaki diş bakımı yetişkinlikteki ağız sağlığınızı etkileyecektir. Süt dişleri yetişkin dişlerinin aynası gibidir. Aynı şey diş çürümeleri için de geçerli.

Kaynak: https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/schools-sugar-free-child-tooth-decay-dental-surgeons-fds-rcs-a9059251.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak