Dinimiz okumaya ve öğrenmeye büyük önem vermiştir.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dinimiz okumaya ve öğrenmeye büyük önem vermiştir.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(Sav) Efendimizin; beşikten mezara kadar kadın-erkek herkesin ilim öğrenmesini, eğitim görmesini, ilim uğruna o günkü şartlarda bile Çin‘e gidilmesini öğütlemiş, ilmin, irfanın, teknik ve medeniyetin bulunduğu yerden alınması gerektiğini bildirmiş ve uygulamaları ile de bizlere örnek olmuştur.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert bile yoktur, hayatta en hakiki mürşit ilimdir'. Hz.Ali ne güzel söylüyor, ilim maldan hayırlıdır. Çünkü mal harcamakla azalır, ilim harcamakla çoğalır.

Kitap okuma alışkanlığının temeli kitapla arkadaş olmakla başlar. Kitap en güzel hediyedir. Kitapsız büyüyen çocuk susuz büyüyen ağaca benzer. Bir ebeveyn olarak çocuklarımıza bırakabilecegimiz en değerli miras, güzel ahlak ile bezenmiş iyi bir eğitimdir. Bu hem dinimizin emridir, hem de çocuklarımızın huzuru açısından içinde bulunduğumuz çağın gereğidir. Bilginin, öğrenmenin, okumanın kaynağı kitaptır, kitap okumak iyi bir gelecek için en güzel yatırımdır. Kitap okuma alışkanlığının temeli kitapla arkadaş olmakla başlar. Eğitimin altyapısının iyileştirilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi tek başına kafi değildir.

Zira eğitim, topyekûn bir milleti ve ülkeyi ilgilendiren bir faaliyetler bütünüdür. Gayemiz öğrencilerimizi Atatürk ilke ve İnkılâplarına, Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve çağın gereklerine, Devletine, Bayrağına, Dinine, Örf ve Adetlerine bağlı uygun bireyler olarak yetiştirmesini, çocuklarımızın insanlığa faydalı, çevreye duyarlı, cumhuriyet değerlerine bağlı, bilim ve sanatla ilgili, sorgulayan ve araştıran bireyler olarak yetişmesidir. Çocuklarımızın eğitimi için insan için en büyük kuvvet, en büyük fazilet ve meziyet hiç şüphesiz ki, ilim ve iyi bir eğitimdir. Okumak uzun bir yolculuğa çıkmak gibidir. Şu bir gerçektir ki; eğitimin maliyeti ne olursa olsun cahil bir topluma kıyasla bedeli daha az olur. Daha iyi bir Türkiye daha iyi bir eğitimle mümkündür. İyilik pahalı bir şey değildir. Başarılı eğitim anlayışının temeli fedakârlık ve sevgidir.Geleceğimizin teminatı, milletimizin ümidi çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde eğiterek gelecek için bilinçli ve kendinden emin birer Türk vatandaşı olarak yetişmesine vesile olabilmek ümidiyle sevgiyle sağlıcakla kalın.

Adana Tüyap Çukurova 12. Kitap Fuarı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak