Dijital Okulla Tanışın: iOkul Güvenli Okul Yönetim Sistemleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dijital Okulla Tanışın: iOkul Güvenli Okul Yönetim Sistemleri

iOkul, güvenli eğitim sistemleri ile tanınan yerli bir markadır. Okul yönetim sistemlerine yenilikçi, modern ve güçlü çözümler üretmek için yola çıkan iOkul, eğitime önemli katkılar sağlamaktadır. Okul yönetimini hem mobil hem de web sayfası üzerinden sağlayan sistemler geliştirmektedir.

Okul Yönetim Sistemi Nedir? İyi Bir Okul Yönetim Sistemi Nasıl Olmalıdır?

Okul yönetim sistemlerinin ilk amacı, idari kadronun yükünü hafifletmektedir. Bunu yaparken da işlerin hızlı ve hatasız olmasını sağlayan teknolojilerden faydalanır. Sözü edilen teknolojiler, okula ne kadar hızlı uyum sağlarsa o kadar işlevseldir.

Bir okul yönetim sisteminin şu işlevleri yerine getirmesi beklenir:

  • Ders programı oluşturma
  • Nöbet programı yapma
  • Kolay yoklama alma
  • Ödev vermek / göndermek
  • Ödevleri kontrol etmek
  • Öğrenci izleme raporu
  • İş takibi

İyi bir okul yönetim sistemi ise, tüm bu özelliklere ek olarak şunlara sahip olmalıdır:

  • Kullanıcı dostu arayüz
  • İhtiyaca göre güncelleme / geliştirme yapabilme
  • Hem web sayfasından hem de mobil uygulamadan işlem yapabilme
  • Veri güvenliğini eksiksiz bir şekilde sağlamak
  • Bilgilerin e-okula kolayca aktarılması
  • Okul içi ve dışındaki iletişimi kesintisiz bir biçimde sürdürme

iOkul okul yönetim sistemleri, yukarıda sayılan tüm özelliklere sahiptir. Ayrıca, en çok tercih edilme nedeni olan Akıllı Tahta Yönetim Modülü, yalnızca iOkul’da bulunmaktadır.

Akıllı Tahtaları Bir Duyuru Kanalına Dönüştürün!

iOkul akıllı tahta modülü sayesinde, okuldaki tüm akıllı tahtalar tek bir tuş ile kontrol edilebilir. Modülle, sınıflardaki akıllı tahtalar açılıp kapanabilir,kilitlenebilir, sınıflardaki tahtaların durumu tek bir panelden görüntülenebilir. Ayrıca, idari kadro, akıllı tahtalarda duyurular yayınlayabilir.

iOkul tarafından geliştiren bu akıllı tahta modülü, okul için şu artılara sahiptir:

  • Akıllı tahtaların, dışarıdan müdahale sonucu bozulması engellenir.
  • Duyuru kanalı olması nedeniyle zamandan tasarruf edilir.
  • Okuldaki tüm akıllı tahtalar, tek bir tuşla kontrol edildiği için iş gücünden iktisat sağlanır.
  • İstenmeyen kullanımlar, idarî kadro tarafından engellendiği için güçten tasarruf edilir.

iOkul okul yönetim sisteminin temelinde işgücü ve kaynak tasarrufu bulunmaktadır. Bu amaçla marka, teknolojinin tüm olanaklarını kullanmaktadır. Ders programları kolayca yapılır ve tek bir tıkla ilgili tüm kişilere gönderilir, duyurular için kağıt harcanmaz. En önemlisi de iletişim için yalnızda iOkul mesajlaşma sistemi yeterlidir.

iOkul Okul Yönetim Sistemleri Anasınıfından Liseye Kadar Yanınızda!

iOkul, tek bir okul yönetim paneli ile eğitimin tüm safhalarında yanınızdadır. Anaokulu modülü sayesinde öğrencinin okula ilk adımında veli – öğretmen işbirliği, kesintisiz iletişim sayesinde daha güçlü bir şekilde kurulur. Anaokulu modülünde, öğrencinin iştah durumu, ruh hali eş zamanlı olarak veliye bildirilir. Ayrıca, öğrenciye sorumluluklar verilir ve bunların takibi, mobil uygulama sayesinde sağlanır.

Ortaöğretim paneli, anaokulu modülünden daha ayrıntılıdır. Bunun nedeni de akademik hayatın ilkokul ve ortaokulda daha yoğun olmasıdır. Ortaöğretim aşamasında, ödevlendirme, ödevlerin kontrol edilmesi, yoklama modülleri bulunur. Öğrencinin okulda olup olmadığı bilgisi, bildirim ile veliye gönderilir. Ödevlendirme, öğretmen tarafından mobil uygulama aracılığıyla gönderilir. Böylece, veli öğrencinin durumundan haberdar olur.

iOkul, tüm bunları gerçekleştirirken veri güvenliğine öncelik verir. KVKK Veri Güvenliği kapsamında tüm bilgiler iOkul bünyesindedir. Veli ya da okul bilgileri üçüncü şahısların ulaşamayacağı şekilde saklanır. Özel hayatın gizliliği ilkesine de bağlı kalan iOkul, mobil uygulamada mesajlaşma modülünde kişilerin telefon numaralarının üçüncü şahıslar tarafından görüntülenmesini önler. Bir öğretmen, idareci ya da veli mesajlaşırken birbirlerinin özel hatlarını göremezler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak