Derslerin Böyle Görünürse Kötü Bir Öğretmen Değilsiniz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Materyali öğrencilerinizin yaşamlarıyla ilişkilendirin

Öğretim konularını yaşamları ile ilişkilendirin ve nasıl alakalı olduklarını göstermek için onlara somut örnekler verin. Kendi yaşamlarıyla alaka düzeylerini anladıklarında, doğal olarak daha meşgul olacaklar. Size her zaman neden bir şeyler öğrenmeleri gerektiğini soruyorlarsa ve sadece “çünkü” diyorsunuz, bu yeterince iyi bir cevap değil. 

Öğrenciler, ilgili olabilecekleri bir şeyse, her zaman daha fazla cevap verecektir. Örneğin, onlara bir ikilem okuyun ve belirli bir durumda ne yapacakları hakkında kısa bir cevap yazmalarını sağlayın. 

Örneğin bir Yapışkan Durum , arkadaşının ortalama fotoğraflarını içeren bir grup metni alan genç bir kızla ilgilidir. Öğrencilerinizin muhtemelen söyleyecek çok şeyleri olacak çünkü gerçek hayatta benzer durumlara maruz kalıyorlar.  

Etkileşim için amaç

Bir sınıfın önünde durduğunuz ve bir ders sunduğunuz geleneksel öğretme tarzının sınırlamaları vardır. Öğrencilerle etkileşime geçebilirseniz ve projeler ve ödevlerde işbirliği yapmak için kullanabileceğiniz bazı ücretsiz araçlar varsa çok daha iyidir. 

Edmodo en popüler ücretsiz eğitim araçlarından biridir. İşbirliği sağlayan, içerik paylaşan ve hatta ebeveynleri dahil eden işlevler dahil olmak üzere birçok özelliğe sahiptir. Ortak bir beyaz tahta olan Vyew , resim yüklemenize, üzerlerine yazmanıza, bunları tartışmanıza ve daha pek çok şeye izin verir. 

Çeşitli malzemeler kullanın

Kitaplar, konuşmalar, müzik ve videolar, derslerinizi daha ilgi çekici hale getirmek için öğretmen olarak kullanabileceğiniz materyallerden sadece birkaçı. Öğrencilerin hepsi benzersizdir ve farklı şekillerde öğrenirler. Bazı malzemelere diğerlerinden daha çok cevap vereceklerdir. 

İçin yardım yazma , bir şükran günlük tutmak zorunda gibi bir şey yanıt verebilir. Onlara bir video gösterirseniz, onları yönlendirdiklerinden emin olun. Onlara neden onlara gösterdiğinizi söyleyin ve cevaplamaları için bir soru kağıdı verin. 

Oyunları tanıtmak

Öğrencileri meşgul tutmak istiyorsanız, oyunları sınıfınıza tanıtın. Hafızayı ve yazma becerilerini test etmek için basit bir oyun için bazı nesneleri toplayın ve masanın üstüne koyun. Onları tüm öğrencilere gösterin ve bir dakika sonra onları koruyun. 

Öğrencilerin bir kağıda yazabildikleri kadar yazı yazmaları gerekir. Öğrettiğiniz içerikle ilgili bir PowerPoint Jeopardy oyunu oluşturmak, öğrenciler için eğlenceli olabilir. Birçok sınıfta kullanılan popüler bir oyun Minecraft. MinecraftEDU.com kaynakları olan, eğitim amaçlı bir sitedir. 

Derslerini çevir

Birçok öğretmen, çocukların evde yeni bilgiler öğrendiği ve daha sonra yeni kavramları pekiştirmek ve eleştirel düşünme etkinlikleri yapmak için sınıfta geçirdiği konsepti başarıyla kullanıyor. 

Öğrenciler kendi hızlarında çalışabilir ve daha sonra sınıfta olduklarında daha anlamlı yollarla meşgul olabilirler. Öğrencilerin kompozisyon yazması gerektiğinde , kompozisyon yazma hizmeti incelemelerini okumak yardımcı olabilir. 

Mekanları değiştir

Bir okul gezisine gidin veya açık havada öğrenmeye başlayın. Farklı bir şey denediğinizde, herhangi bir rahatsızlığı kırıyorsunuz ve öğrencileriniz olumlu cevap veriyor. Onlara dışarıda görebilecekleri bir şey öğretiyorsanız, sınıfınızı dışarıda taşımak, öğrencilerin kendilerini daha rahat ve daha meşgul hissetmelerini sağlayan basit bir stratejidir. 

Biraz eğlenmene izin ver

Etkili bir öğretmen olmak için sıkı olmanız gerekir, ancak bu sınıfta eğlenemeyeceğiniz anlamına gelmez. Kendinizi biraz daha rahat hissetmek ve eğlenmeye açık olmak, öğrencilerinizle iyi bir ilişki kurmanıza yardımcı olur. 

Sevdikleri birinden öğrenmeye daha açık davranıyorlar. Düzenli olarak alaycı kullanıyorsanız, öğrencilerin soru sorma konusunda aptal olduklarını hissetmelerini sağlayın ve hiçbir zaman korumanızı hayal kırıklığına uğratmayın, size açılmaları pek mümkün değildir. 

Öğrencilerinize seçenekler sunun

Öğrencilerinizin kendinize göre farklı öğrenme stilleri ve ilgi alanları olabileceği fikrine uyum sağlayın. Seçim genellikle güçlü bir motivasyondur. Öğrencilerinize seçimler verin, bağımsızlıklarını ve ilgilerini arttırmaya yardımcı olun. 

Bir etkinlik planlarken, öğrencilere bir seçenek sunan farklı seçenekleri düşünün. Aktivitenin sonunda, öğrencilere doğru seçimi yaptıklarını ve bu konuda ne öğrendiklerini hissettirdiklerini sorabilirsiniz. 

Son bir kelime

Derslerinizi ilgi çekici hale getirmek için neye ihtiyacınız olduğunu biraz korkmuş hissedebilirsiniz. Ancak, içine ne kadar fazla düşünce koyduysanız, o kadar kolaylaşır. İyi planlanmış bir hafta uyarıcı dersler, öğrencileriniz ve sizin için her şeyi değiştirebilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak