'Ders gözlemleri anlamsız'

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gözlemlenen dersler, öğretmenlerin genel olarak beklemediği bir olaydır . Bir zamanlar, öğretmenler bir saat civarında küçük bir snippet için mikroskop altına konur. Okul müdürü ya da yönetim ekibinin bir üyesi normal olarak bir pano ile gelir ve genellikle öğretmen masasında yüzlerinde bir gülümseme (ya da bazen değil!) İle oturur.

Bu, tüm öğretmenlerin aşina olacağı bir durumdur. Sınıfınızın gelmesi için hazırlanırsınız - bazı öğretmenler çocuklarına bir muamele ya da ödülle rüşvet verir - ve iyi bir davranış için dua edersiniz. Güvenli olan ve çocukların idare edeceği rahat bir ders seçeceksiniz; dikkate alınan destek ve gerçekten iyi bir meydan okuma ile katı farklılaşma gösterecektir.

Bu dersler her zaman sonuçta tahmin edilebilir. Gözlemleyen yönetim ekibinin üyesi, olumlu ve gelişmeye açık alanlar bulacaktır. Geri bildirim toplantısına bile gelmeden önce ne olduğunu biliyorsun.

Kaç tane ders gözlemimize ihtiyacımız var?
Denetlenen bir mesleği ile ilgili bir sorunum yok, ama sanırım gözlem hacmiyle ilgili bir sorunum var. Hangi noktada yeterince iyi misiniz? Önceki meslektaşlarım uzun zamandır öğretiyorlar ve yıllarca dört kez gözüküyorlar. Mesleğe on yıl önce yerleşik bir öğretmeni bile alın; Gerçekten gerekli olan 40 gözlem var mı?

Gözlemleyen insanlar ne olacak ? Okul müdürü olmak gerçekten mükemmel bir öğretmen olduğun anlamına mı geliyor? Günümüzde kafalar, bir öğretmenin kullanımına dair yorum yapmak için sınıfta BT kullanıldığında bilgi ve deneyime sahipler mi? Bir baş eğitmen, çok fazla tebeşir yüzünden çıkarıldı mı, uygulayıcılar tarafından uygulanmakta olan etkin veya güncel pedagojiler hakkında güven içinde konuşabiliyor mu?

Bir gözlemden sonra, kafa tarafından ayrılan bir sınıf öğretmeni hakkında bir hikaye duydum. Öğretmen, “Bu derste kullanılan pedagojiyi anlamaman benim suçum değil.” Diye cevap verdi. Baş öğretmen cevap veremedi - belki pedagojiyi anlamıyorlardı, ya da belki de fantazi bir personel odası hikayesiydi, ama bu bir yine de ilginç bir nokta. Mevcut uygulayıcılar, üst yönetim ekibinin gerçekte kendilerini kullanma konusunda hiç tecrübesi olmayan yeni ve heyecan verici pedagojiler kuruyorsa, SMT gerçekten yorum yapmak için en iyi yerdedirler mi? Yeni ekipman kullanmamış bir cerrah, gün içinde ve gün içinde kullanmakta olan bir cerrahı gözlemlemekte ve sonra geri bildirim vermekte midir?

Elbette, personel uygulamasını, şu anda kullandığımız bu arkaik ve anlamsız sistemden daha iyi değerlendirmenin yolu vardır. Bir şey kesin: Henüz bir yılda dört gözlemin uygulamalarını genişleteceğini veya çocukların öğrenmesini olumlu yönde etkilediğini düşünen bir öğretmen buldum. Eğer bu şeylerden birini yapmazsa, bir nokta var mı?

Yazar İskoçya'da ilk öğretmen

Kaynak: https://www.tes.com/news/lesson-observations-are-pointless

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak