Denizde Ölen Mülteci Bir Çocuğun Cebinden Çıkan Karnesi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

14 yaşındayken genç göçmen rapor kartında cebinde bulundu. Yaprak dikkatlice katlanmış ve bir cebine dikilmiştir. Çocuğun sadece bir gurur kaynağı olup olmadığı bilinmiyor. Belki, ve bu daha kötü olurdu, iyi niyetlerle geldiğine dair bir tür kanıt olmalı. Rapor kartı, Labanof laboratuarında adli bir doktor olan Cristina Cattaneo tarafından bulundu.

Cattaneo, meslektaşlarıyla birlikte karneyi buldukları anı şöyle anlatıyor: “Cekette kare şeklinde sert bir şeyler olduğunu fark ettim. Onu kurtarmak için zarar vermeden dikkatlice kestik. Birkaç kattan oluşan küçük bir kağıt parçasına benziyordu. Parçalamadan açmaya çalıştım. Üzerinde biraz silik bir şekilde matematik, fen gibi kelimeler yazıyordu. Bu bir karneydi. Hepimiz aynı şeyi düşündük çünkü. Bundan emindik. Malili küçük çocuk, geleceği için çok değerli olduğunu düşündüğü, çabalarını ve yeteneklerini gösteren bu belgeyi dikkatli bir şekilde saklamıştı. Karnesinin, İtalya’da ya da Avrupa’nın kim bilir neresinde bir okulun kapılarını açacağını düşünmüştü belli ki.”

Uluslararası Göç Örgütü’ne göre sadece geçtiğimiz yıl Akdeniz’de en az 2,000 insan hayatını kaybetti. Uluslararası Göç Örgütü, son 15 yılda denizde 30,000’den fazla ölümün olduğunu tahmin ediyor.

Kaynak: https://babelfish.altervista.org/caffeine/a-report-card-sewn-in-your-pocket-the-story-of-the-child-who-died-in-the-sea/2019-01-17/?fbclid=IwAR1KK2J9KO3p4V5uTF_EYx8KTReO_aohHUEM8EyRA8tnKUVUAqEyAiucEjU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak